V. Enggrav
Innbyttere: E. Enggrav og M. Olsen.
Korsvoll (4-3-3):

Full stopp på Ekeberg
Både Ekeberg-gresset og formen vår hellet nedover så mye at det ikke burde vært lov, og vi tapte 1-6 mot Kurdistan.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Bildet: Even Enggrav sparker ballen oppover - bokstavelig talt. Alle foto: R. Bjerre.

For en uke siden ble Vestre Aker SK rundspilt på Korsvollbanen. Med 18 mann i troppen, fire scoringer og null baklengs gikk det meste på skinner mot vestkantens mindre glamorøse Ski- og fotballklubb, men i dag var det tilbake til den mørke hverdagen fra vårsesongen.

Med kun 13 spillere i troppen, ingen keeper, en bane like bratt som Havnabakken og serietoeren på den andre halvdelen kunne nesten ikke overgangen fra forrige ukes jubelkveld blitt større.

I førsteomgang kjempet vi bokstavelig talt i oppoverbakke, og Kurdistan-spillere med 5. divisjonsambisjoner fikk komme til altfor enkelt. De angrep kun ved å slå langt, noe som viste seg å være effektivt når man spiller i nedoverbakke. Stopperparet Sindre Grading og Lars Gjesvik slet med å falle av i starten, men takket være gode returløp og førstnevntes frekke dragninger fikk de avverget de farligste sjansene. En gang smalt det i stanga bak keeper Mathias Falch, og i det 12. minutt kom ledermålet. For tredje gang ble Kurdistans enslige spiss spilt gjennom, og fra 16-meteren dunket han til og gjorde det han ikke hadde greid de to første gangene.

Bildet: Det var nok å gjøre foran eget mål. Her stupheader Johannes Blåsternes et innlegg ut til corner i førsteomgang.

Det skjedde ikke så veldig mye det neste kvarteret. Forsvaret vårt fikk bedre kontroll på Kurdistan, og midtbanen vår ble flinkere til å kjempe i duellene og om andreballene. Vi slet likevel med å komme til store målsjanser, og i stedet kunne hjemmelaget øke til 2-0 i det 27. minutt. Falch viste gode takter da han bokset et hjørnespark ut av farlig sone, men ute i feltet sviktet markeringen totalt, og akkurat som mot Oslo City 2 for to uker siden måtte vi se en løs ball bli plukket opp av en motstander og klistret til nettmaskene.

Frem til pause fikk vi til et par gode angrep. Vegard Enggrav headet et innlegg like over, mens Magnus Olsens volleyforsøk gled av foten i stedet for å gli inn i hjørnet. Høyrekant Håvard Hansen måtte dessverre ut med lårhøne før pause, mens Johannes Blåsternes og Even Enggrav plukket opp hvert sitt gule kort.

Bildet over: Magnus Olsen brenner til, men sendte vår største sjanse før pause opp på jordet bak mål. Under: Samme Olsen lemper en ball opp mot kanten. Vi klarte dessverre aldri å etablere det samme gode kantspillet som mot Vestre Aker denne onsdagen.

To baklengsmål til pause burde ikke vært umulig å ta igjen, spesielt ikke siden det nå var vi som skulle angripe i nedoverbakke. Den muntre og pratsomme dommeren hadde heller ikke mistet troen på oss. Han sa nemlig spøkefullt at han hadde satt pengene sine på borteseier i dag, ettersom han i 4. divisjon og Interkrets, der han vanligvis dømmer, ofte opplevde at bunnlagene slo topplagene. For som han sa det: ”Plutselig får dere et par straffespark og de noen utvisninger, og så er det match.”

Slik gikk det ikke, slik gikk det virkelig ikke. For etter en meget oppløftende start på andreomgang raknet alt i det 52. minutt. Minuttet før hadde dommeren unnlatt å blåse for en hands på en Kurdistan-spiller, noe han begrunnet med at det var umulig å få hendene sine unna ballen i slike situasjoner. Når så ballen traff Lars Gjesviks høyrehånd, som attpåtil nærmest var klistret inntil kroppen, innenfor 16-meteren, dømte dommeren straffespark. Andreomgangs keeper Leiv Jørgen Bakkerud ble sendt feil vei, og dermed stod det 3-0.

Bildet: Fredrik Saltbones og Johannes Blåsternes jobbet godt på midtbanen, men marginene var ikke på vår side denne kvelden.

Fire minutter senere kom 4-0-målet etter en kontring og noe som lignet på offside, før vi reduserte i det 59. minutt. Mathias Falch hadde nå tatt plass helt foran som midtspiss, og da et frispark fra Johannes Blåsternes ble slått inn i feltet, var han ikke vond å be da ballen traff en Kurdistan-spiller og spratt ut i feltet, slik at han kunne vri ballen inn i høyre hjørne med høyrebeinet. Flere Kurdistan-spillere hadde allerede rukket å vise seg som usportslige folk, og nå var det keeperens tur. Baklengsmålet fikk ham til å se rødt, og han sparket like gjerne ned målscorer Falch midt i feiringen. Rødt kort? Utrolig nok ikke.

Vi hadde en rekke fine angrep etter reduseringen, ofte regissert av solide Fredrik Saltbones på midtbanen. Han stod for mye av det offensive, mens Magnus Olsen gjorde grovarbeidet. Dessverre ble vår største mulighet avblåst for offside, og i stedet kunne hjemmelaget, som for øvrig nå passet på å filme, overspille og falle i hver duell, øke til 5-1 da et frispark fra 20-meter ble skutt rett i mål i det 66. minutt.

Bildet: Kurdistan filmet og falt og fikk mange frispark, og Magnus Jahrmann og Peder Nævestad stilte villig opp som mur.

Leiv Jørgen Bakkerud hadde til tross for disse baklengsmålene flere klasseredninger, og han skal ha mye av æren for at det ikke ble virkelig stygt mot slutten.

Ni minutter før slutt fikk Johannes Blåsternes marsjordre etter å ha mottatt sitt andre gule kort. Om det første var tvilsomt, kunne ikke dommeren unngå å dra opp det gule denne gangen, da en taktisk klok Kurdistan-spiller spilte ballen rundt Blåsternes, som ved pause byttet plass med midtstopper Grading, før han løp inn i beina hans. I sum fortjente nok likevel Blåsternes det røde, for dommeren droppet å gi ham gult etter en soleklar viljehands et par minutter tidligere.

Et Kurdistan-mål ble for øvrig annullert fordi en spiller løp etter ballen som for lengst var blitt lobbet over Bakkerud og hadde stø kurs for nettet, noe vi takket og bukket for. Fire minutter før slutt hadde vi derimot ikke flaksen på vår side, og hjemmelaget rundet av kvelden med å legge på til 6-1.

Kveldens tap gjør at de siste mulighetene for å berge plassen begynner å svinne hen. Tap om én uke, så er vi ferdige i 6. divisjon. Skjebnekampen går mot Lokomotiv Oslo 2 på Korsvollbanen onsdag om én uke. Avspark er klokken 20.15. Vi har ikke vært bortskjemte med supportere i år, men om det er én kamp vi trenger støtte, så er det denne. Vel møtt!