Lite stemte mot nye KFUM 4, og årets andre tur til Ekeberg endte med et kjedelig 1-5-tap.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Bildet: Andreas Lausund var hjemme fra Bergen og spilte en god kamp på topp denne lørdagen. Foto: Ø. Bondhus.

For to uker siden hadde vi en ikke altfor god opplevelse mot Bislett på KFUM Arena. Denne lørdagen returnerte vi til Ekeberg for å møte nye KFUM 4, og heller ikke denne gangen ble resultatet som ønsket. KFUM-laget vi møtte var egentlig KFUM 5, men etter at KFUM 3, populært kalt "Gamle helter", trakk seg, ble både KFUM 4, som vi kjempet mot i 7. divisjon i 2009, og KFUM 5 flyttet ett hakk oppover.

Nye KFUM 4 består av spillere født rundt 1990, og flere har erfaring fra Interkrets. Laget er ledet av midtstopperen Stian Øvrebø Johannessen, som for øvrig fikk med seg et par internkamper og treninger for oss i fjor høst.

Vi stilte med et mer C-lagspreget lag denne gangen, og ekstra hyggelig var det å se at Andreas Lausund hadde tatt turen fra Bergen og at Amund Rognmo var tilbake på banen - den trivelige midtstopperen regner med å være tilbake for fullt fra høsten av, noe samtlige i Korsvoll-miljøet ser frem til.

I fint og mildt vårvær fikk vi tidlig erfare at KFUM 4 var et ballsikkert og velspillende lag. De trillet mye ball, men det gikk ofte sakte, og feilplasserte kanter gjorde at vi ofte kunne komme i overtall, noe vi dog aldri gjorde.

Bildet: Magnus Olsen stod mellom stengene i førsteomgang. Foto: Ø. Bondhus.

Den urutinerte og lite samspilte backrekken vår fikk nemlig lite støtte fra resten av laget, og etter nøyaktig 15 minutters spill gikk vertene opp i ledelsen. Magnus Olsen, som måtte trekke på seg keeperhanskene igjen denne ettermiddagen, klarerte en ball rett opp i lufta, og hjemmelagets Drogba-kopi stjal den, dro av Lars Gjesvik og prikket inn 1-0 i venstre hjørne.

2-0 kom i det 30. minutt, også denne gangen etter surr i de bakre rekker. KFUM 4 kom rundt på sin venstrekant, midstopper Amund Rognmo ble lurt med ut, og da pasningen kom inn i feltet og aldri ble klarert, fikk en umarkert angriper trille inn 2-0 fra kort hold.

Bildene: Over: 1-0. Under: 2-0. Foto: Ø. Bondhus.

Vi hadde våre forsøk, og prøvespiller Simen Dyb Berg (23) vant blant annet en rekke dueller på midtbanen, mens Nikolai Kleivan var et konstant uromoment på topp. Han kom seg løs mange ganger, men skuddfoten var ikke fininnstilt, og forsøkene gikk stort sett over. Også Andreas Lausund hadde et fint løp, men keeperen snappet ballen like foran ham.

Dermed stod 2-0 seg til pause, og det var i grunnen ikke ufortjent, det var bare så synd at målene kom på grunn av slurv, og at vi nesten ikke skapte noe som lag. Magnus Olsen måtte for øvrig gi seg som keeper til pause, ettersom han fikk en voldsom smell etter et sammenstøt med hjemmelagets kraftspiss. Greger Svenn tok opp keeperhanskene, mens Olsen tok plass ute på banen.

Bildet: Over: Olsens skade. Under: Det var flere tøffe dueller i løpet av kampen. Foto: Ø. Bondhus.

Andreomgang ble meget bedre, og vi startet best. Vi turte å la kula gå, samtidig som konsentrasjonen virket skjerpet. Like fullt var det KFUM 4 som skulle få det første målet. Høyrekanten deres rappet til ballen fra over 25 meters hold i det 53. minutt, og den gikk i like så godt rett i venstre kryss. Amund Rognmo oppsummerte det best, da han sa: "Det er akkurat som på FIFA, gutter. Man bare holder inne runding og håper på det beste. Noen ganger går det, andre ganger går det ikke".

Uheldigvis fortsatte hjemmelagets spillere å trykke på runding. I det 67. minutt mottok en av angriperne deres ballen fra venstre, lot den passere seg på vei innover i banen, før han klinket til og klistret ballen til nettmaskene. Rognmo fikk ballen direkte fra avspark, men feilberegnet totalt, og lot en KFUM 4-spiller stjele den og løpe inn 5-0. Fadesen var et faktum.

Som i tidligere sesonger har vi også i år satt oss som mål å score i hver kamp, og i det 78. minutt kom målet som sørget for at håpet om å klare dette lever videre.

Vi har det med å rote vekk dødballer, som ved en anledning i førsteomgang i dag, da tre midtbanespillere kranglet om å slå et frispark fra gul linje, samtidig som tre forsvarere og keeperen stod bak dem, slik at totalt syv mann gikk med på å måke en ball over dødlinja, men nå satt fikk vi det til. En lang ball kom inn i feltet, Stian Øvrebø Johannessen tapte kampen om ballen, og etter mye frem og tilbake fikk Lars Gjesvik fyrt av fra åtte meters hold. Mathias Falch fikk satt ut høyrebeinet, og med leggen styrte han ballen forbi keeper og ned i venstre hjørne.

Bildene over og under: 1-5-reduseringen i det 78. minutt. Foto: Ø. Bondhus.

De siste tolv minuttene ble relativt innholdsløse, bortsett fra at en langtekkelig disputt mellom Christian Eidsmo og KFUM 4s nummer 20 endte med at begge fikk gult kort, noe Nikolai Kleivan også pådro seg tidligere i omgangen.

Årets andre kamp endte altså med et stygt 1-5-tap, men det er fortsatt lenge igjen til seriestart, og så snart gresset blir grønt på Korsvollbanen, skal det nok bli andre boller. Dagens bestemann var Simen Dyb Berg, som leverte en jevnt over god kamp sentralt på midtbanen.

Bildene: Under: KFUM 4s spiller nummer 20 får gult kort etter en av mange diskusjoner med Christian Eidsmo. Nederst: Vår bestemann mot KFUM 4, Simen Dyb Berg (23). Foto: Ø. Bondhus.