Korsvollbanen 27/3-2012
Korsvoll - KFUM 4 4-4 (3-2)
Dommer: Dag Jørgen Magnussen, Skeid
Tilskuere: 2
Mål: Ole-Vidar Jensen, Andreas        Kjelstrup, Magnus Olsen (Str) og        Mathias Falch.
Gule kort: Christian Eidsmo 1 stk, KFUM        4 1 stk.

Poengdeling mot KFUM 4
Det ble jevnt, intenst og målrikt da vi møtte KFUM 4 til returkamp.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Tre og en halv uke etter det stygge 1-5-tapet mot KFUM 4, eller KFUM Amigos, som de så frekt kaller seg, både i dagligtalen og på den populære mikrobloggtjenesten Twitter, kom den samme gjengen til Korsvollbanen for å spille returkamp. Begge lags kamptropper var på tolv mann, og for hjemmefansen var det spesielt hyggelig å se at både Tommy Johansen og Marius Andersson var tilbake i blått, sistnevnte dog kun på grunn av tidlig påskeferie.

Vi stilte noe sterkere i forhold til laget vi sendte til KFUM Arena, men det var likevel Amigos som tok ledelsen da ballen ble slått 45 grader ut i feltet og banket inn bak Mats Felix Walschaerts, som for øvrig sesongdebuterte denne tirsdagskvelden.

2-0 fulgte etter en kjedelig feilpasning fra Vegard Brekk. Vi forsøkte å spille oss ut bakfra, men da resten av laget var helt stillestående, måtte den ellers så treffsikre stopperen forsøke seg på en stikker gjennom midten. Ballen ble snappet opp, og bortelagets kreative hjerne snappet ballen, før han like godt feide den i mål fra over 40 meters hold.

Etter at KFUM 4 fikk dominere de første 25 minuttene, tok vi over mye av spillet frem mot pause. Omtrent en halvtime ut i kampen reduserte vi etter hjørnespark, da Mathias Falch la ned ballen til Ole-Vidar Jensen, som scoret sikkert.

Vi var i støtet, og like etter ble spissparet Nikolai Kleivan og Andreas Kjelstrup spilt fri. Førstnevnte valgte å avslutte, men bommet. Heldigvis kom han først på sin egen retur, slik at han fikk en enkel jobb med å trille ballen over til makker Kjella, som utlignet. At Kjelstrup scoret i dag, var nok ikke så overraskende for de som har fulgt spissen de siste ukene. Han scoret i årspremieren mot Bislett, og da han sammen med Vegard Brekk gjestespilte for Vinderen mot NIH for drøye to uker siden, scoret han de oransjes eneste mål i 1-7-tapet da han tok ned en høy bakromsball og banket den i krysset på halvvolley inne i fem-meteren. Gutten er i form!

Opphentingen var komplett, og kampen ble snudd på overtid i førsteomgang da vi ble tildelt straffe etter at Christian Eidsmo falt noe lett i duell med bortelagets spillende lagleder, Stian Øvrebøg Johannessen, som for øvrig kom inn like før 1-2-reduseringen. Eidsmo ville ikke skyte selv, og Magnus Olsen gikk frem. 32-åringen stod med kun ett internkampmål før dagens kamp, og med et velplassert skudd i hjørnet doblet han innskuddet på målkontoen sin. Dermed ledet vi 3-2 til pause.

Bildet: To av dagens fire målscorere - Andreas Kjelstrup og Magnus Olsen.

I andreomgang åpnet vi godt og klokt. KFUM 4 forsøkte å presse, men vi spilte disiplinert og lurt, samtidig som overgangene satt som et skudd. Eirik Tarberg inspirerte resten av laget med sitt gode driv, og en av mange fine overganger endte med at ballbegavelsen fra Vindern slo inn i feltet, der Mathias Falch, som kom så å si rett fra Tanzania og som ble flyttet opp på topp i pausen, kom løpende og plasserte ballen trygt nede i venstre hjørne.

Falch viste lovende takter denne andreomgangen, som da han noe senere i Zlatan-stil headet et langt oppspill forbi KFUMs stoppere, før han fikk vippet den forbi keeperen, for så å se headingen sin gå utenfor da målet ble blokkert av forsvarere.

Kampen var ellers preget av samme duell som i forrige møte, nemlig møtet mellom Christian Eidsmo og gjestenes midtbanespiller med nummer 20 på ryggen. Det er som om de to har en slags magnetisk tiltrekningskraft mot hverandre, for selv da Eidsmo ble flyttet rundt på banen som både back og midtbane, fulgte nummer 20 etter. Dermed var det ingen som stusset over at de begge fikk hvert sitt fortjente gule kort også i dag.

Tommy Johansen måtte dessverre ut med skade etter litt over 70 minutters spill, og Vegard Brekk, som hadde fått føling med en strekk, måtte komme inn som relativt stasjonær kantspiller. KFUM 4 presset på, og de fikk 3-4-reduseringen sin. Vi kunne punktert kampen da Eirik Tarberg la ut på et av sine velkjente sololøp, eller da Mathias Falch vendte opp og skjøt utenfor, men i stedet fikk bortelaget utligne. Det var på ingen måte ufortjent, og mot slutten kunne de faktisk satt inn et femte om det ikke hadde vært for godt forsvars- og keeperspill fra vår side.

Kampen endte 4-4, helt greit ut fra spill og sjanser. Det viktigste i dag var å stoppe den vonde tapsrekken som har fulgt oss siden serieavslutningen i fjor, å stille med et lag likt det vi skal ha i serien, samt å få det til å stemme offensivt, tre mål vi må kunne si at vi nådde. Dette ble en artig kamp med mange mål, og absolutt en positiv opplevelse.

Allerede i morgen blir det mer kamptrening, da vi stiller noe reservepreget mot nyoppstartede Lyn 3.