Gule kort: Christian Eidsmo 1 stk, Hasleb        1 stk.

H. Hansen
Innbyttere: L. Eriksen (inn 44.), O. Jensen (inn 15.) og O.                   Olesen (inn 35.).
Korsvoll (3-3-1):

Endelig poeng
Vi startet kampen med åtte mann og lå under 0-3 20 minutter før slutt. Men med en enorm opphenting og fantastisk innsats sikret vi 3-3 og årets første poeng.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Avbud på kampdagen er aldri populært, og da kampen mot Hasleb skulle begynne, var vi bare åtte kampklare spillere. Det var heldigvis nok til å starte kampen, og vi forventet vel egentlig ikke noe annet enn stortap, selv om vi visste at tre spillere var på vei fra jobb. Hasleb så også ut til å ta lett på det, og med en fleipete og useriøs tone gikk de litt i offside, før de lot oss komme på et par angrep. Kunne dette gå veien, den håpløse oddsen til tross?

Nei, det så ikke slik ut. Kampen var knapt fem minutter gammel da den langhårede Hasleb-vingen fikk ballen ved venstrekanten av 16-meteren og skrudde ballen opp i høyre hjørne bak Greger Svenn, høyrebacken som var keeper for fjerde gang i karrieren denne kvelden.

Vi hang overraskende godt med, men Christian Eidsmo begynte raskt å kjenne at kan kom rett fra en penicillinkur, og da Ole-Vidar entret banen etter et kvarters spill, gikk rogalendingene opp i angrep sammen med Håvard Hansen.

Hasleb gikk oppskriftsmessig opp til 2-0, men så skjedde det et eller annet på Korsvollbanen. Vi begynte å produsere sjanser. Først presset det nevnte spissparet frem et hjørnespark, og da ballen ble slått inn i feltet, raget Mathias Falch høyest. Motstanderkeeperen fikk så vidt slått headingen unna, og like etter måtte det nok en knallgod reaksjonsredning til da kaptein Vegard Brekk skrudde et godt frispark over muren. Brekks neste frisparkforsøk var ikke like godt, men faktum var at da Ole Olesen kom innpå i det 35. minutt, hadde vi allerede skapt flere sjanser med ni mann enn i løpet av 90 minutter mot Lokomotiv Oslo 2 i forrige uke.

Hasleb fortsatte å gå i offside, men et par ganger kom de alene gjennom eller til gode innleggsmuligheter. Heldigvis var Greger Svenn i kanonform. Han var overalt hele tiden, og bortelaget skjønte virkelig ikke hva som skjedde. Samtidig fortsatte Håvard Hansen og Christian Eidsmo å plage forsvaret deres. Førstnevnte fikk nesten revet seg løs og dratt av bakerste forsvarer, mens sistnevnte hadde et fint raid. Flere halvsjanser fulgte, og den største muligheten fikk Mathias Falch, da han kom seg løs på bakstanga idet ballen ble headet videre i feltet. Volleyforsøket med høyrebeinet var godt, men ikke godt nok, og skuddet gikk rett på keeper.

Ett minutt før pause kom en småsyk Lars Eriksen, og vi skulle dermed spille de siste 46 minuttene elleve mot elleve.

Foran andreomgang var vi alle enige om at det var muligheter for poeng. Hasleb hadde ikke grepet muligheten mens vi var undertallige, de hadde heller giret ned og vitset på seg et gult kort. Vi trengte bare litt mer presisjon for å hente opp de to målene.

Dessverre fikk vi oss en kalddusj i det 55. minutt. Super-Svenn hadde fått beskjed om å stå lenger ut for å plukke opp de lange oppspillene - de gangene Hasleb ikke gikk i offside, vel å merke - men denne gangen straffet det seg. En Hasleb-spiller dro til på helvolley 25 meter fra mål og sendte ballen i en fin bue rett i nota. En klassescoring, og 0-3.

Vi kom stadig nærmere. Christian Eidsmo og Ole-Vidar Jensen forsøkte seg på frispark, og Lars Eriksen fikk ballen servert 45 grader ut i feltet av Ole Olesen, men dessverre gikk avslutningen til side for mål. Vi fortsatte å komme rundt på kantene, og Hasleb ble etter hvert satt under et visst press. 20 minutter før slutt fikk Mathias Falch ballen litt inne på motstandernes halvdel. Han slo en presis pasning gjennom forsvaret, der Lars Eriksen hoppet over ballen, og Ole Olesen, som like før hadde valgt å sentre i stedet for å avslutte fra god posisjon, fullførte et perfekt løp som tok ham alene gjennom. Det første forsøket var direkte svakt og gikk rett på keeper, men på returen fikk den kvikke vingen en enkel jobb med å sette inn 1-3. Opphentingen var i gang.

Nye mål lå i luften. På motsatt halvdel stod Greger Svenn sitt livs kamp, og frustrerte Hasleb-spillere mente han var altfor god for å spille i 6. divisjon. Svenn var uten tvil banens bestemann. A-laget har kun én keeper i stallen for tiden, de trenger neppe å dra langt for å finne en mulig reservekeeper, eller kanskje til og med førstekeeper?

Haslebs keeper var ikke like heldig, og fem minutter før slutt smalt det bak ham igjen. En corner fra venstre ble slått inn, og ved bakstanga satte Vegard Brekk pannebrasken til og stanget ballen i høyre hjørne. Hasleb begynte å frykte at seieren skulle ryke, og i det 93. minutt røk den. Christian Eidsmo, som for øvrig klagde på seg et gult kort tidligere i løpet av kampen, ble felt ute på venstresiden, og nå stod Ole-Vidar Jensen klar ved ballen. Han vred den rundt muren og gjennom et kaos av forsvarsspillere, før den seilte inn i nettmaskene bak en fortumlet keeper. 3-3! Vi hadde klart det!

Dommeren blåste av, og dermed var årets første poeng i boks - og for en måte det skjedde på. Det føltes nesten som en seier, og nå som vi både har begynt å score og ta poeng, ser fremtiden unektelig lysere ut. Neste uke venter Sandaker til et realt bunnoppgjør på Nordre Åsen, da må vi fortsette i samme spor som i de siste 20 minuttene av dagens kamp.