J. Pe
Innbyttere: L. Gjesvik.
Korsvoll (4-3-3):

Nedrykk
Hasleb lot keeperen sin ta straffe på overtid for å ydmyke oss idet de sendte oss ned i 7. divisjon.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Bildet: Magnus Jahrmann jobbet hardt mot Hasleb, og kom også på scoringslisten med et fantastisk skudd i andreomgang.

Før kampen var veien til fornyet kontrakt like lang som pasningene Hasleb slo inn bak forsvaret vårt i åpningsminuttene. Det er ikke mer enn to uker siden Kurdistan lærte oss at det er sånn fotball skal spilles oppe på Ekeberg, men dessverre hadde vi ikke fulgt med godt nok i timen.

Kampen mot tabelltreer Hasleb måtte i likhet med de tre andre resterende kampene vinnes for at vi skulle ha håp om å overleve, men allerede etter fire minutter stod det 2-0 til vertene. Det første målet kom etter en lang ball i bakrommet mot en spiss som kanskje var i offside, det andre kom etter at vi rotet det til i eget forsvar.

Etter den begredelige starten klarte vi å spille oss rundt på kanten et par ganger, men innleggene var stort sett upresise.

I det 20. minutt møtte ikke Rasmus Bjerre ballen skikkelig etter et utkast, og en Hasleb-spiller snappet ballen og skjøt i stanga, før en annen dukket opp og scoret på returen. Dermed var vi i samme situasjon som i vårens oppgjør mot svarttrøyene. Også da tok de ledelsen 3-0, før vi kom voldsomt tilbake de siste 20 minuttene og sikret oss årets første poeng.

Denne gangen forsøkte vi å starte opphentingen tidligere, og dødballer og lange oppspill var løsningen. Vegard Enggrav forsøkte seg på frispark fra 17 meter, men silkefoten var dessverre ikke helt fininnstilt i dag. Mathias Falch fikk to gode sjanser da han tok ned ballen etter et hjørnespark, men mens det første skuddet ble reddet på streken, gikk det andre et par millimeter til side for mål. Johannes Hovda kom seg nesten gjennom og forbi Haslebs forsvar, men fikk ikke avsluttet skikkelig. Lars Eriksen var stadig på løp, men dessverre klarte vi ytterst sjelden å slå ballen langt nok.

Bildene over og under: Mathias Falchs dobbeltsjanse i førsteomgang.

De svake oppspillene ble på mange måter vår bane denne kvelden, for nesten samtlige frispark fra egen halvdel og forsøk på å spille ballen i bakrom datt ned altfor nær midtbanen, noe som gjorde at Haslebs ikke altfor snorrette backfirer hadde få problemer med å stoppe overgangene våre. Alle andre lag vi møter på Ekeberg klarer å måke ballen opp, så kanskje vi også burde ta en treningsøkt på gress innimellom, slik at også vi lærer oss å beherske forholdene på Ekeberg.

Vi gikk målløse til pause, og fikk et nytt baklengsmål servert bare syv minutter ut i andreomgang. En corner ble slått inn i feltet, og en umarkert Hasleb-spiller headet inn 4-0.

Ti minutter uten spesielt god fotball fulgte, før Andreas Kjelstrup plutselig slo til og startet det som lenge så ut til å bli en vanvittig snuoperasjon. Dagens kaptein mottok en pasning omtrent 20 meter fra mål, og han rappet like godt til ballen med venstrefoten sin. Ballen fikk en fin bue og seilte inn over Haslebs keeper.

Den flotte Kjelstrup-reduseringen inspirerte Magnus Jahrmann, som bare to minutter senere stod enda lenger fra mål og klinte til fra venstrekanten. Skuddet skrudde rundt alt og alle på vei mot mål, før ballen klistret seg til nettmaskene i det høyre hjørnet. Jahrmanns første seriemål var både vakkert og viktig, for nå hadde vi Hasleb i kne.

De neste fem minuttene skapte vi mange sjanser, ofte etter godt spill eller skudd fra Lars Eriksen, som endelig fikk mange gode løpeballer. Også Mathias Falch fikk avsluttet et angrep, men skuddet gikk via en Hasleb-fot, rett over mål og ut til corner. Så, helt ut av det blå, døde angrepsbølgen vår.

Bildet: Lars Gjesvik var tøff og kontant i duellspillet etter at han kom inn i midtforsvaret.

Det eneste nevneverdige de neste 20 minuttene var Lars Gjesviks gule kort, samt Magnus Jahrmann og Erik Forséns skade, noe som gjorde at vi måtte avslutte med ti mann og Johannes Hovda i mål. Bortsett fra dette skjedde det i grunnen fint lite før en Hasleb-spiller gikk for straffe og fikk det da han tre minutter på overtid ble felt én meter utenfor 16-meteren. Lars Gjesvik slapp gult for denne forseelsen, ettersom det første var noe strengt idømt.

Haslebs keeper ble kalt frem til krittmerket. Han gjorde ingen feil og sørget med det for at ydmykelsen, nederlaget og nedrykket ble gnidd inn hakket mer enn nødvendig.

Takk for oss, 6. divisjon!

Bildet: Vegard Enggrav, som spilte sin siste seriekamp for året før han flyr ned til Slovakia igjen, depper ikke selv om det blir 7. divisjon neste år - vi har tross aldri spilt i 7. divisjon uten å vinne serien!