Korsvollbanen 5/8-2012
Korsvoll - Bislett FK 5-2 (2-0)
Dommer: En Bislett fikk tak i.
Tilskuere: 0.
Mål: Andreas Lausund, Andreas        Gundersen, Martin Kloster, Espen        Bengtson og Didrik Skjelland.
Gule kort: Gunnar Sjølie 1 stk og Bislett        FK 1 stk.

M. Kloster
Innbyttere: M. Andersson, B. Aunan, E. Bengtson, M. Falch,                  A. Gundersen, E. Hopland, M. Olsen og G. Sjølie.
Korsvoll (4-3-3):

Seier i sommerkampen
I det årlige sommeroppgjøret mot Bislett viste vi at formen er gryende da britene ble slått 5-2.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Bildet: Marius Andersson spilte kanskje sin siste kamp for sesongen mot Bislett. Det gjør at han nå står med 149 C-lagskamper. Tør vi håpe på at kamp 150 kommer allerede i høst?

Helt siden C-laget ble stiftet i 2008 har sommerferiens eneste faste holdepunkt vært den årlige kampen mot de hyggelige britene, svenskene og belgierne i Bislett. I 2008 vant vi 1-0, mens vi i 2009 vant 7-2 i det som faktisk var en seriekamp, ettersom vi spilte i samme divisjon og avdeling det året. I 2010 vant vi 5-1, mens det i fjor ble 2-2. I løpet av alle disse årene har Bislett vist seg som et lag som er ivrig etter å bytte drakter. Vi har sett dem i rødhvitt, helblått og helgult, og i år stilte de jammen meg i helgrønt. For en velbemidlet gjeng!

Så til kampen. Etter en rekke sene påmeldinger ble vi til slutt 19 mann. Hvem hadde trodd at vi skulle nå et slikt antall i årets sesong? Det er ikke mer enn et par måneder siden vi startet en seriekamp med under halvparten så få spillere! Mange spillere betydde mye rotering på laget, og dagens største overraskelse var at Andreas Schwencke, som har tilbrakt det siste året i USA, fikk tillit som midtspiss.

Både Schwencke og navnebror Lausund i den fremre trioen var farlig frempå i starten, og førstnevnte var bare litt nøling unna en sjelden scoring. I stedet var det Lausund som fikk gleden av å gi oss ledelsen etter 16 minutters spill. Christian Andersson skjøt fra distanse, og Bisletts keeper kastet seg til siden så lang han var, men han maktet ikke annet enn å slå ballen ut til Lausund, som hadde luktet at en retur var i emning, og som med en følsom touch vippet ballen inn i nettet.

Midtveis i omgangen blåste dommeren for drikkepause, og vi gjorde flere bytter. Selv om Bislett kom til flere langskudd og småsjanser, akkurat som Vinderen i forrige kamp, var det vi som hadde overtaket, og innbytterne var ikke noe dårligere enn de som startet kampen. Ti minutter før pause slo Magnus Olsen inn fra høyre. Espen Bengtson forlenget innlegget, og Andreas Gundersen hoppet inn blant Bisletts kjemper og stanget inn 2-0.

Etter pause fortsatte vi å bytte mye og å spille temmelig ålreit fotball, mye takket være banens både yngste og tryggeste spiller, Didrik Aamnes, som spilte 1/8-delsfinale i Norway Cup med juniorlaget i forrige uke, og det femte beste stopperparet nord for Ringveien, Olav Olseng og Didrik Skjelland.

Bildet: En av banens giganter, Didrik Aamnes, jager en Bislett-spiller, som er fornøyd med den nye og grønne drakten sin.

Vi jaget flere mål, og Jostein Eidem kunne og burde ha ekspedert et par baller i nettet. I det 60. minutt overlot så Espen Bengtson ballen til Martin Kloster, som driblet seg fremover og forbi det som var av forsvarere, før han scoret sikkert. Bislett reduserte noe senere, og Aleksander Omtvedts drøm om å holde nullen brast. Det skal sies at målet var utagbart, og at Omtvedt hadde flere fine redninger og gode igangsettinger både før og etter denne reduseringen. De fæle spøkelsene og vonde tankene fra vårsesongen hadde likevel rukket å snike seg inn på banen og begynt nedbrytingen av selvtilliten og spillet vårt. Skulle 3-1 bli til 3-3? Vi ledet dessuten 2-0 mot Bislett i 2-2-kampen i fjor, og er det noe denne våren har lært oss, så er det at ingenting er umulig for årets utgave av C-laget.

På dager som dette, er det derfor godt å ha Eivind Hoplands lange innkast, og i det 77. minutt kastet han inn fra høyre. I feltet var Espen Bengtson overlegen, og midtspissen punkterte kampen med sin 4-1-scoring.

Bildet: Espen Bengtson scoret ett mål i dag, men kunne fort ha scoret flere. Her blir han avblåst for angrep på keeper. Ja, sånn er det av og til.

Bislett fikk fornyet uavgjorthåpet sitt minutter senere, da Omtvedt felte en Bislett-spiller på vei ut av feltet, noe som resulterte i straffespark og et nytt baklengsmål.

Nærmere kom ikke Bislett, og på overtid kunne Didrik Skjelland like godt vende opp i feltet og klistre ballen i høyre hjørne, etter at han tok ned en flott ball fra venstreback Emil Jacobsen, som hadde tatt turen fra eget forsvar og lagt ut på ett av sine mange raid.

Årets sommerkamp endte dermed 5-2, og med tre seiere på de fire siste kampene møter vi høsten med fornyet håp og en berettiget tro på at vi faktisk kan berge plassen om vi opprettholder det gode spillet fra de siste kampene. Den kanskje viktigste kampen spilles allerede førstkommende onsdag, da Oslo City 2 kommer på besøk. Forskjellen på tap og seier i denne kampen er enorm, og utfallet av denne kampen vil definere resten av høstsesongen. Avspark er klokken 20.15. Vel møtt!