Innbyttere: M. Falch, K. Haugstulen, T. Skeie og T. Stien.

Overraskende tap
Vi ledet til pause, men fire baklengsmål i andreomgang gjorde at vi for tredje gang på rad ikke greide å slå Bislett

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Været inviterte ikke akkurat til fotballspill, men det var altså denne lørdagen vi skulle ta fatt på sesongen 2012 ved å spille treningskamp mot britene fra Bislett.

En gang i tiden var det internasjonale laget en gjeng vi hadde god kontroll på. I 2008 ble det 1-0 og 7-2, i 2009 ble det 3-1 og 7-2 i serien, før vi vant 5-1 i 2010. I fjor gikk vi dermed på et uventet 2-3-tap i oppkjøringen, før vi bare greide 2-2 i sommerpausen. Denne lørdagen ble det enda verre.

Å stille lag i vintermånedene er et velkjent problem, og tradisjonen tro måtte vi hente inn spillere fra både fjern og nær for å mønstre et brukbart mannskap denne tåkefylte og våte lørdagen. Nicholas Loo og Ketil Blom Haugstulen fra VSF stilte gladelig opp, mens Magnus Olsen lokket med seg trenerkollegaene Martin Reymert, Thomas Stien og Anders B fra Yngres avdeling. Kongene av Internserien, Truls Skeie fra Frognerparken og Ole-Vidar Jensen fra B-laget, var også med, mens trener Falch brukte kontaktene sine i Oslos reyvmiljø til å få med seg målmannen Jørgen Berner Wilhelmsen fra Ullern og KFUM-junioren Emil Magnus Jacobsen. Ved siden av disse var også seks C-lagsspillere på plass.

Bildet: Ungguttene Jørgen Berner Wilhelmsen (t.v) og Emil Magnus Jacobsen.

Vi startet kampen best, og da Andreas Kjelstrup fikk sjansen fra krittmerket etter et kvarters spill, så dette ut til å bli en fin ettermiddag på eviggrønne KFUM Arena. Godtekongen er nemlig fortsatt i verdensklasse når det kommer til straffespark, og han feide selvsagt ballen opp i venstre kryss til 1-0.

Bislett utlignet raskt, men Ole-Vidar viste hvorfor han ble toppscorer i fjor, da han skar inn i feltet og økte til 2-1 noe senere.

Flere spillere fikk kondisproblemer utover i omgangen, men Tarberg og Barstad holdt stand på midtbanen, og takket være hyppige bytter kontrollerte vi ledelsen inn til pause. Årets første 45 minutter var unnagjort, og det er ingen tvil om at ledelsen burde vært større. Truls Skeie bommet for eksempel på mål da han fikk ballen servert innenfor fem-meteren, men det er kanskje ikke så rart at ikke alt sitter som det skal i midten av februar. Venstreback Emil Jacobsen utmerket seg for øvrig med flere gode offensive bidrag, noe som skapte mye hodebry for Bisletts seige backrekke.

Bildet: Hvordan går det an å bomme her, Truls?

Tåken lettet, og kveldsmørket la seg over banen og spillet vårt. I andreomgang var det fint lite å skrive hjem om. Magnus Olsen hadde en heading i tverrliggeren, Thomas Stien et par gode dragninger, mens Mathias Falch skjøt like utenfor på overtid. I mellomtiden hadde Bislett scoret hele fire mål og snudd kampen helt!

Hva gikk galt?

Flesteparten av målene kom etter grove personlige feil. To av målene kom etter at Olsen og Eidsmo rotet bort ballen i stedet for å spille den, samtidig som burvokter Berner fikk særdeles lite hjelp av forsvaret, slik at han ble satt i håpløse én-mot-én-situasjoner. Bisletts tankspiss scoret tre mål, og mens resten av laget jublet for mål, prøvde kapteinen deres å gjøre alt han kunne for å sabotere spillet med ufine taklinger og ved å sparke bort ballen. Godt mulig at prisen for årets mest usportslige kan deles ut allerede etter denne kampen. Dommeren, som er kjent for å vegre seg for å gripe inn, ga selvsagt ikke kort, og mot slutten ble det ganske ampert.

Litt over halv seks blåste han av, og da stod det 2-5 i målprotokollen. En elendig start på årets sesong. La oss håpe flere spillere kan være med fremover, og at spillet bedrer seg og at vi tør å spille ball. Det er fortsatt lenge igjen til seriestart!