J. Blåsternes
F. Runar
Innbyttere: M. Falch, P. Harsem, A. Kjelstrup, N. Kleivan og M.                   Kloster.

Tap i årspremieren
Resultatet gjenspeiler ikke alltid kampbildet, og slik var det da vi på en av januars siste dager tapte 1-5 mot Wam-Kam.

Selv om Wam-Kam i år skal spille i 7. divisjon, var det en høyst kvalifisert motstander som møtte oss til den rekordtidlige treningskampen på NIH fredag 28. januar klokken 17.00. Med tanke på at svarttrøyene har trent jevnlig siden sesongslutt i fjor og stilte med et tilnærmet toppet lag, inkludert flere nysigneringer fra 3. divisjon, antok vi at dette kom til å bli tøft. Svarttrøyene er beryktet for sine gode kantspillere, noe som førte til at en småskadet Eirik Tarberg og raske Ole-Vidar Jensen tok plass på hver sin back for å demme opp for de ventede angrepsbølgene.

Vi hang overraskende godt med. Brødrene Nordby kjempet godt på midten og var flinke til å holde ballen på bakken og i laget, mens en strålende Truls Skeie kommanderte forsvaret fra sin stopperplass. Helt der fremme fikk vi ikke til så mye, for som Fredrik Runar selv sa det, var dette første gang på et par år at han spilte noe annet enn internkamper.

I det 24. minutt rotet vi det dessverre til for oss selv. Plutselig fikk Wam-Kam slippe til altfor lett etter en feilpasning høyt i banen, og en dekket Vegard Brekk i mål måtte se ballen rulle inn i hjørnet bak ham. Da tok forsvaret tak. Noe av det siste Tarberg gjorde før han måtte ut med en vond fot, var å løpe over hele banen og avfyre et brukbart skudd. Etter en halvtimes tid var det midtstopper Skeies tur. Han kom seg over midtbanen, og fra nærmere 30 meters hold klinket han ballen i kryssfestet og ut. Utrolig surt!

Like før pause fikk bortelaget nok et enkelt mål. Nok en gang kunne ikke keeper Brekk se utgangen av skuddet, og dermed gikk vi til pause med 0-2 i sekken.

Etter en kort pause entret vi banen med friskt mot. Nikolai Kleivan var med på å sette mer fart i laget da han kom inn på kanten, mens Mathias Falch og Andreas Kjelstrup kom inn på topp og fikk beskjed om å være i konstant bevegelse. Det ga resultater umiddelbart. De første 20 minuttene av andre omgang styrte vi kampen, og i det 57. minutt fikk vi lønn for strevet. Jacob Nordby slo en fin ball ut til Kleivan, som dro seg rundt backen sin og slo inn i feltet, der Falch slapp ballen til spissmakkeren sin som ventet ved straffemerket. Kjelstrup ventet ut keeper, før han slo tilbake til Falch, som dro seg en meter inn mot midten og plasserte ballen trygt forbi to forsvarere. 1-2!

Vi fortsatte å angripe langs kantene, og like etter målet ble Erik Nordby snytt for straffespark da skuddet hans gikk rett i hendene på en forsvarer. Minutter senere kunne og burde vi utlignet, men både Marius Andersson og Nikolai Kleivan valgte å skyte fremfor å legge inn til de tre spillerne som ventet foran blank kasse.

I stedet for at vi fikk 2-2, fikk Wam-Kam to raske mål i det 72. og 75. minutt, begge ganger etter avslutninger innenfor fem-meteren etter at vi surret det til for oss selv og ikke fikk klarert ballen skikkelig. Det samme gjentok seg i det 84. minutt, da ballen fikk sprette både hit og dit og via treverket, før den enkelt ble pirket i mål til 5-1. Dette var det siste som skjedde i kampen, for verdens sureste fotballtrener og laget hans hadde allerede entret banen for å sette opp sine to firkanter. Smålig av småguttetreneren, men samtidig var kampen avgjort, så da gikk det egentlig greit.

Vi hang lenge med i kampen, men etter 3-1-målet falt vi litt sammen etter at vi selv hadde brent flere store sjanser. Det var likevel godt å komme i gang igjen, og alt fra 2-3 til 3-5 ville gitt et riktigere bilde av kampforløpet. Wam-Kam fikk tidvis slippe til altfor lett, samtidig som de hadde den nødvendige flaksen.

Jacob Nordby og Truls Skeie var utvilsomt våre beste menn denne kvelden, sistnevnte kanskje den aller beste, da han nærmest alene temmet Wam-Kams fantastiske angripere. Keeper Vegard Brekk kom for øvrig fra debuten sin med æren i behold, det samme gjorde de to innleide stopperne Patrick Evensen og ØHIL-junioren Petter Harsem, som begge gjorde en fin jobb ved Truls Skeies side.

Vi gratulerer et solid Wam-Kam-lag med seieren, og ønsker dem lykke til i opprykkskampen i 7. divisjon! Vi starter opp med treninger igjen litt uti februar, mens nye treningskamper er under planlegging.

KORSVOLL - WAM-KAM 1-5
HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING