Innbyttere: V. Brekk, M. Falch, M. Jahrmann, A. Kjelstrup,                   E. Nordby, C. Poppe, S. Sangnes og R. Østerhus.
Korsvoll (3-5-2):

Tre poeng og smultring
Vi holdt tett bakover og var effektive fremover da Sandaker ble slått 4-0.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

I høstens tredje seriekamp tok vi imot Sandaker på Korsvollbanen. Vi slo det gamle storlaget 3-1 på Nordre Åsen i vår, men ryktene sa at de hadde forsterket laget i sommerpausen, noe blant annet 6-1 mot Kurdistan, laget vi spilte 2-2 mot i forrige uke, understreket, og det var ikke overraskende at førsteomgang ble en temmelig jevnspilt affære.

Vi slo altfor mange lange baller og slet med store avstander mellom lagdelene, samtidig som kantspillerne knapt fikk ballen. Forsvaret, der Thomas Arnulf for øvrig stod frem hver gang Sandaker prøvde å angripe, var riktignok flinke til å trille ball seg imellom, men det stoppet opp på midtbanen. Den første nevneverdige hendelsen i kampen var Johannes Blåsternes' altfor sene takling og påfølgende gule kort i det 25. minutt, for det skjedde lite foran målene.

På mandagens trening inngikk Peder Nævestad og Eirik Tarberg en avtale med trenerteamet om at de skulle få gå til pause om vi ledet 3-0, og ikke overraskende var det nettopp disse to som stod på mest. I det 27. minutt kranglet førstnevnte en corner i nettet, og da klokken tikket mot 45 minutter og de andre målene hadde uteblitt, tok Tarberg saken i egne føtter og dro seg forbi hele Sandaker-forsvaret, før han plasserte ballen hardt og kontrollert oppe til venstre i nettet. Det ble ikke flere mål før hvilen, og de to festglade herremennene måtte bli en omgang til.

I andreomgang stemte det bedre for oss. Sandaker hadde ikke stort å by på annet enn hardt fysisk spill, noe som kom til uttrykk allerede to minutter etter pause da en av spillerne deres pådro seg et gult kort etter en takling av Erik Nordby. Sindre Sangnes hadde for øvrig en kort gjesteopptreden i denne kampen, og den gamle stjernen viste fine takter på topp, før han hard ball traff ham i ansiktet og sendte ham hjem med hodebank.

Bildet: Et langt oppspill blir reddet av Sandakers keeper. Foto: M. Falch.

I det 60. minutt økte Christian Poppe til 3-0 etter at han ble spilt gjennom av Carsten Ekholt. Bare tre minutter senere la samme mann på til 4-0, og kampen var definitivt avgjort. Poppe var livlig på topp i denne perioden, og Sandaker-forsvaret måtte ty til ulovlige midler for å stoppe ham. Dommeren turte dessverre ikke å dømme straffespark, og han jaget i stedet en oppgitt Eirik Tarberg rundt på banen for å gi ham gult kort for kjefting.

Kampens siste gule kort gikk til Sandaker, og ettersom synderen allerede var i dommerens bok, ble han også belønnet med rødt, uten at vi klarte å utnytte oss av det i kampens siste 20 minutter. I stedet yppet faktisk Sandaker seg litt de siste ti minuttene, men Mats Felix Walschaerts var interessert i å holde nullen, og han plukket ned det som kom av skudd, slik at vi kunne bokføre årets første smultring i seriespillet.

Mot slutten ble det dessuten et gledelig gjensyn med Andreas Kjelstrup, som har vært ute med skade siden sommerens treningskamp mot Bislett. Spissen rakk ikke å markere seg nevneverdig, og kampens siste sjanse gikk i stedet til en annen innbytter, høyrekanten Mathias Falch, som bare traff nettveggen fra 18 meters hold etter at Ola Jansen hadde satt et gjennomspill i brystet på Sandakers keeper.

Kampen endte 4-0, et resultat av en effektiv førsteomgang og en god andreomgang, der vi også fikk mye spillerom mot et tafatt Sandaker-lag. Neste uke er det ny hjemmekamp, denne gangen mot bunnlaget Panzer, og med seier der er vi for alvor med i medaljekampen før de avsluttende rundene.