Korsvollbanen 31/8-2011
Korsvoll - Panzer 5-0 (2-0)
Dommer: Khaled Vahabzadeh, Oslo City
Tilskuere: 6
Mål: Christian Eidsmo 2, Eirik Tarberg 1,        Andreas Kjelstrup 1 og Mathias        Falch 1.

C. Poppe
Innbyttere: C. Bohlin, M. Falch, A. Kjelstrup, A. Løvstad,                   P. Nævestad og A. Schwencke.
Korsvoll (3-5-2):

Ny storseier
Bunnlaget Panzer ble sendt hjem fra Korsvollbanen med 0-5 i sekken.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Svartkledde Panzer har etter en lang og vond rekke kamper falt helt til bunnen av tabellen, og fjorårets imponerende 4. plass er nå bare et vagt minne for 6. divisjonsbohemene. Med syv poeng på høstens tre første kamper var vi klare favoritter, men før kampen var det på sin plass med en liten alvorsprat i garderoben, der trener Falch tok tak i alle de uanmeldte frafallene fra søndagens internkamp, samt ukulturen med å kjefte og syte på dommeren. Visst har flere av dommerne vi får begrensede ferdigheter, men de skal behandles med respekt, også hvis de overser fem straffespark og ikke kan offsideregelen. Problemet er at andre lag gjerne er mer kyniske og fysiske enn oss, og da hender det at vi surner og lar frustrasjonen gå utover dommeren. Det er det slutt på nå, og kampen mot Panzer viste hvor lurt det er.

Som forventet hadde vi et visst overtak mot Panzers skadeplagede ellevemannstropp allerede fra avspark, men de lange ballene som ble kælket opp fra backrekken deres var ikke helt ufarlige. Vi skapte mange og store sjanser, men sløsingen fikk oss til å lure på om dette var en av dagene der ballen aldri går i mål. Ola Jansen misset på åpent mål etter et kvarter, og fem minutter senere resulterte en serie skudd mot Panzers mål til slutt i at ballen datt ned foran Christian Eidsmo, som fra én meters hold skjøt så hardt han kunne opp i nettaket.

I det 25. minutt fikk trener Falch eksemplifisert viktigheten av det han sa før kampen, da en illsint Panzer-spiller kjeftet på seg rødt kort etter at han ble snytt for et frispark. Gjestene forsvarte seg godt selv med ti mann, men de hadde store problemer med å få has på en lur Carsten Ekholt, som stadig fant ledig rom på høyrekanten.

Syngende Korsfarere, for anledningen på gamletribunen oppe i skogen, heiet og håpet på nye mål, men de måtte se flere skudd, blant annet fra Johannes Blåsternes, gå til side for mål, før de i det 45. minutt endelig kunne juble for en ny nettkjenning. Eirik Tarberg stjal ballen etter et Panzer-innkast, driblet slik bare han kan, skar inn fra høyre og satte ballen hardt i mål. En flott soloprestasjon!

Bildet: Korsfarerne på gamletribunen, det belastede Colahjørnet, i førsteomgang. Foto. M. Falch.

I andreomgang spilte vi til tider veldig bra, som i det 56. minutt da Carsten Ekholt og Ola Jansen kombinerte fint, før sistnevnte vred ballen opp i tverrliggeren. Vi produserte drøssevis av sjanser mot et slitent Panzer-lag uten innbyttere, og et kvarter ut i omgangen tok Eirik Tarberg igjen med seg ballen forbi halve bortelaget, denne gangen ute på venstrekanten. Han dro seg inn i feltet, der Andreas Kjelstrup stod godt plassert og overtok ballen, slik at han enkelt kunne legge på til 3-0 med et kontrollert skudd. Godtekongens andre seriemål i år!

Flere spillere forsøkte seg, og Christer Bohlins knallharde volleytreff hadde definitivt fortjent en bedre skjebne. Så var det tid for et øyeblikks fotballmagi. Et hjørnespark ble headet ut av feltet, men ved 16-meteren ventet Christian Eidsmo, som dempet og rappet til ballen i én rask bevegelse, slik at den føk rett i krysset i en fin bue. En klar kandidat til prisen for årets mål, en scoring ganske lik målet som vant samme pris i 2007, nemlig Ola Gilens volley på overtid mot FCNA i oktober den høsten. Eidsmo gliste av lykke, men han var dessverre ikke like heldig da han forsøkte å kopiere målet noen minutter senere, og endte opp med å bli slått i bakken av en hard klarering. Det var derfor en fin trøst for ham at han etter matchen fullt fortjent kunne motta dagens bestemannspris fra Korsfarerne.

Bildet: Korsvoll-spillere fyller på i feltet før en dødball i førsteomgang. Foto: M. Falch

Seks minutter før slutt endte innbytter Mathias Falch en vond seriemåltørke som har vart helt siden før han mistet fjorårets høstsesong på grunn av skade, da han var våken på returen og fikk satt frem høyrebeinet og skutt da et skrudd skudd fra Ola Jansen gikk i stanga. Jansen spilte for øvrig en meget god kamp denne onsdagen, og det var bare målet som manglet for serietoppscoreren vår. Også Christian Poppe måtte se forsøkene sine bli avverget helt på slutten.

I dag spilte vi med høy innsats og godt humør hele kampen, og vi klagde ikke på én dommeravgjørelse. Med fokus på fotballen og ikke dommeren leverte vi en meget god andreomgang, og kombinert med rundens andre resultater gjorde denne 5-0-seieren at vi klatret opp på 2. plass, noe som betyr at vi i alle fall frem til neste serierunde vil befinne oss på direkte opprykksplass. Tenk hvilken posisjon vi hadde vært i om vi ikke hadde rotet så fælt i de to kampene mot Kurdistan... Vi har igjen et knalltøft kampprogram, og allerede på tirsdag venter Furuset i en av årets hardeste bortekamper. Matchen mot Panzer var for øvrig de solide forsvarerne Andreas Schwencke og Thomas Arnulfs siste kamper for året, ettersom de nå setter seg på flyet til henholdsvis San Diego og Zürich for å bli utvekslingsstudenter. Vi takker dem for bidragene i årets sesong og ønsker dem lykke til med studiene! Alle andre bes prioritere Furuset-kampen foran Norges møte med Danmark i EM-kvaliken, slik at vi kan stille sterkt også på tirsdag. Avspark er klokken 20.15 på Furuset kunstgress rett ved IKEA.