Innbyttere: J. Blåsternes, V. Brekk, C. Ekholt, A. Kjelstrup og                   M. Kloster.
Korsvoll (3-5-2):

Parkerte Panzer-vognen
I nok en tett og regnfull bortekamp var det igjen vi som hadde flest hestekrefter under panseret.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Den forhåndsannonserte dommedagen kom ikke i går, men både været og spillet i de siste kampene kan tyde på at høsten er kommet i stedet. Det blåser alltid på Ekeberg, og denne søndagskvelden åpnet himmelen seg over Oslos tak også, og Jesus' bebudede comeback ble erstattet av kaldt regn. Fra dommeren tok det første trekket av fløyta og blåste ut og i gang kampen så vi dessuten at dette kom til å bli nok en kamp fylt av tette dueller, freske fraspark og spenning til siste sekund, slik det gjerne er sent i september da opp- og nedrykk skal avgjøres.

I sine svarte drakter og med sin tjukke østkantdialekt levde bohemene i Panzer opp til navnet sitt, men Peder Nævest-Annan visste å gi dem kamp på midtbanen, der Eirik Tarberg også endelig fikk tillit igjen.

Ingen av lagene så ut til å trives i ruskværet i åpningen, og ballen skled ofte ut over linja eller litt for langt. Det var stille foran begge mål, og først da regnet stilnet kom de første sjansene.

Christian Eidsmo hadde et par halvgode forsøk, før Mathias Falch fikk pirket et oppspill videre til Ola Jansen i det 23. minutt. Jansen smøg seg forbi et par forsvarere og sendte ballen mot venstre hjørne, der Panzers keeper ikke maktet annet enn å daske den videre inn i nettmaskene.

Panzer, for anledningen med gjestespillere fra Fagerborg i 4. divisjon og med lang fartstid Frigg, ble presset tilbake, og på et hjørnespark bare fire minutter senere dempet midtstopper Erik Nordby en heading fra Christian Eidsmo, før han lempet ballen opp i nettaket.

Bildet: Korsfarerne stilte opp i ruskværet og kunne til slutt heve neven i været og juble for tre nye poeng. Foto: M. Falch.

Selv om regnet var borte blåste det fortsatt, og vinden pisket opp stemningen. Panzer følte seg snytt for redusering etter at dommeren blåste for to soleklare og en tvilsom offside, men de fikk oppreisning to minutter før pause, da Vegard Brekk sleivet i eget felt og Mats Felix Walschaerts tok ballen med hendene. Vertene fikk et tvilsomt indirekte frispark, og fra fem-meteren ble ballen vridd opp i venstre hjørne til 1-2.

Marius Andersson forlot arenaen til pause på grunn av eksamenslesning, slik at 15 mann ble igjen for å hale poengene i land de siste 45. Det var høsttemperaturer i luften, men på banen steg temperaturen utover i andre omgang etter flere merkelige dommeravgjørelser. Eirik Tarberg ble forsøkt myrdet flere ganger, og keeperen prøvde å sparke ham rett ned, uten at kamplederen tok affære. Johannes Blåsternes, som for øvrig hadde en rekke gode langskudd i kampen, samt en riktig perle på oppvarmingen, svarte med en søknad om kort, men også han slapp å havne i dommerens bok. Det gjorde ikke Panzers pratsomme og engasjerte Huddersfield-supporter på sidelinjen, og innbytteren ble overraskende nok den eneste som fikk se det gule kortet denne kvelden.

Det dro seg til, og mens Panzer klagde på at vi klagde på de sene taklingene deres, ble hjørnespark og innkast delt ut på måfå. Det var tre minutter igjen av kampen i mer enn fem minutter, og da den siste Panzer-dødballen ble klarert, kunne vi og de to tilreisende Korsfarerne juble for årets andre borteseier!

Innsatsen var god stort sett hele veien, og på slutten kunne man se at alle ville vinne og kjempet til de siste kreftene ble presset ut av beina. Tre poeng til tross, det er fortsatt noe å plukke på når det kommer til angrepsspillet. Ballen må oftere ut til Carsten Ekholt, som i kveld ble den som har nådd 50 C-lagskamper på kortest mulig tid, og de andre kantspillerne, som samtidig må passe på å ikke trekke for mye inn i banen – i dag kom faktisk kampens første skikkelige innlegg i det 87. minutt. Spissene må jobbe tettere og involveres mer, og ballen må vinkles og spillet må vris. Kort sagt må vi få med flere folk i angrep. Det må vi forsøke å få til allerede på onsdag, for da er det ny seriekamp, denne gangen hjemme mot Furuset, et lag som kan ta fra oss tredjeplassen vår om de vinner hengekampen sin mot Kurdistan. Avspark er klokken 20.15 på Korsvollbanen.

PS! Det at kretsen hadde satt opp 5. serierunde på en søndag og ikke onsdag betyr at vi får sommerferie fra seiren én uke tidligere enn vanlig, det vil si etter den nest siste uken i juni.