Innbyttere: C. Bohlin, V. Brekk, M. Falch, M. Jahrmann,
Korsvoll (4-5-1):

Himmelsk
En avslutning guder verdig sikret tre poeng i toppkampen mot Oldenborg 2.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Etter 0-6-fadesen mot Lindeberg i forrige uke var det en revansjesugen gjeng som gjorde seg klar til kamp mot Oldenborg 2, serietoeren. Oldenborg-organisasjonen burde være et forbilde for alle som stifter klubb, for siden oppstarten på Det teologiske Menighetsfakultet i 1999 har de stablet tre sterke herrelag på beina, hvor det beste allerede har fått prøve seg i 3. divisjon. På wikipedia, den frie encyklopedi, kan man lese at Oldenborg er en klubb med kristen formålsparagraf, og at «Alt makter jeg i Ham som gjør meg sterk» (Fil. 4,13) er klubbens motto, og også en del av logoen, som er det gamle kristne fiskesymbolet. Klubbens førstelag har de siste årene fått spise et par kirsebær med de store i cupen, der det er blitt 0-1 mot Kongsvinger og 1-12 mot Vålerenga. Oldenborg 3 fra 7. divisjon slukte Korsvoll B 3-1 i en treningskamp i vår, mens Oldenborg 2 i fjor måtte svelge et bittert nederlag da de lå an til 5. divisjonsspill helt frem til Lyn gikk konkurs og kuppet opprykksplassen i 6. divisjon et par scorede mål foran dem.

Årets sesong startet med 4-5-tap mot Lindeberg, men siden har ikke blåtrøyene sett seg tilbake, og etter seks strake seiere og opprykksplass på tabellen kom de til Korsvollbanen for å sikre seg en luke på minimum seks poeng ned til nærmeste lag.

Med årets bredeste og sterkeste tropp valgte vi å gå ut i 4-5-1, og allerede etter 40 sekunder gikk et innkast fra Johannes Blåsternes i en av Guds hender. Dommeren stod for godt plassert til ikke å dømme straffe, og Martin Kloster fikk muligheten til å gi oss en drømmeåpning. Skuddet gikk ned mot høyre hjørne, men bortelagets sisteskanse har visstnok en guddommelig redningsprosent på forsøk fra elleve-meteren, og med et godt hopp fikk han slått ballen ut til siden.

Bildet: Det tok ikke mer enn 31 minutter før Korsvolls Owen Hargreaves, Magnus Olsen, måtte ut på båre igjen. Foto: A. Kjelstrup.

Den neste halvtimen var jevnspilt, uten at noen av lagene greide å få til det helt store. Oldenborg 2 hadde to-tre muligheter, vår største kom i det 27. minutt da Eirik Tarberg nesten banket en flat corner fra Ole Olesen i krysset. Omtrent samtidig fikk Magnus Olsen også gult kort, og dette var samtidig noe av det siste han gjorde på banen, for like etter tråkket han over. Oldenborg hørte derimot mer fra ham fra sidelinjen, men dette ble beklaget på det sterkeste etter kampslutt.

Ute på kunstgresset hadde Ola Jansen en nærmest umulig jobb som enslig og innpakket spiss, mens nevnte Tarberg ble mannsmarkert fra første til siste spark på ballen og følgelig slet med å prege spillet. Vi lå unødvendig lavt, noe som gjorde at gjestene i oransje overtrekksvester fikk være hakket mer på vår halvdel enn vi fikk være på deres. Bevegelsen var elendig, og først da vi la om til 4-4-2 ti minutter før pause begynte vi å presse.

Andreas Kjelstrup kom inn, og fem minutter etter omleggingen mottok han en nydelig stikker fra Martin Kloster. Det så mistenkelig ut som offside, men rapporter fra folk som stod ved gjerdet tyder på at Godtekongen faktisk var onside. Han var i alle fall alt annet enn off alene med keeper, for etter å ha sett gamle Rooney-videoer hele formiddagen, visste han nøyaktig hva han skulle gjøre. Med iskald presisjon rullet han ballen til venstre for keeper, og dermed var vi i ledelsen!

Bildet: Han har ventet lenge nå, Andreas Kjelstrup, men endelig stemte det alene med keeper. Her jubler han litt ekstra for målet sitt sammen med Marius Andersson etter at han ble byttet ut i andre omgang. Foto: M. Falch.

Gleden ble dessverre kortvarig, for bare minuttet etter dro en Oldenborg 2-spiller seg forbi en mann og lempet ballen i mål i merkelig bue fra omtrent 20 meter. Vi stresset unødvendig mye etter baklengsmålet, og bortelaget kunne fort snudd kampen helt i de siste minuttene før hvilen, men de robuste midtstopperne Erik Nordby og Vegard Brekk klinte til og sørget for at det stod 1-1 etter 45 minutters spill.

Oldenborg 2 fortsatte kjøret etter pause, og de beskrev selv den første halvdelen av andre omgang som årsbeste. De skapte en rekke store muligheter, men et godt forsvar, der Johannes Blåsternes for øvrig snakket seg inn i årets andre karantene med sitt femte gule kort for året, bra redninger fra Mats Felix Walschaerts og oppofrende midtbanespill stoppet nesten alt. I det 62. minutt sprakk det etter at vi ikke fikk hindret et fint gjennomspill, og dermed stod det 2-1 til gjestene, ikke ufortjent etter starten på andre omgang. Skulle vi rakne nok en gang?

Nei. I stedet for å gå i kjelleren hevet vi oss flere hakk. Og om vi nettopp hadde vært vitne til årsbeste fra Oldenborg 2, var resten av kampen årsbeste fra vår side. Det er lenge siden vi har spilt så bra, og i det 70. minutt kom utligningen. Oldenborg 2s keeper hadde tilsynelatende kontroll på ballen, men glapp den i duell med Christian Poppe, som gjorde et fantastisk comeback etter flere måneders skadeavbrekk, og fjorårstoppscoreren hadde ingen problemer med å rulle inn 2-2. Dommeren nølte aldri med å godkjenne målet, og han lot seg heller ikke påvirke av gjestenes høylytte protester. Gjestene surnet etter dette og gikk inn i et par overdrevent harde taklinger, men de var ellers trivelige å spille mot.

Herfra og ut så det ut som om alle spillerne på banen hadde blå drakter. Det hadde de da også, men Oldenborg 2s oransje overtrekksvester fikk dem til å se ut som rundingsbøyer. Det var fritt frem på høyre og venstresiden, markeringen rundt Eirik Tarberg glapp, samtidig som Ole Olesen gjorde seg aktuell for flere landslag enn bare innebandylandslaget. Christian Poppe strålte på topp, og da han i kjent stil rykket fra backen sin i det 76. minutt, visste vi hvor det bar. Han kom seg ned til dødlinjen, og med en flott pasning skrått ut i feltet fant han Ole Olesen, som bredsidet ballen inn i nettmaskene.

Bildene: Over: Ole Olsen setter inn 2-2. Under: Tre av dagens viktigste bidragsytere, Christian Poppe, Ola Jansen og Ole Olesen jubler for mål. Foto: A. Kjelstrup.

Korsvollbanen eksploderte til himmels, kampen var snudd på mirakuløst vis!

Bare to minutter senere var det toppscorer Ola Jansens tur til å tegne seg på scoringslisten. Et langt kast fra Olesen ble stusset videre av Carsten Ekholt, og med en mann i ryggen og ryggen mot mål fikk Jansen vridd ballen over i motsatt hjørne til 4-2! For en scoring!

Et femte og sjette mål lå i luften som seg ut av Oldenborg-ballongen, men kampens peneste angrep, da banens desiderte bestemann Ole Olesen og Ola Jansen spilte vegg rundt seks Oldenborg 2-spillere, ble mesterlig reddet av bortelagets keeper.

Bildet: Ole Olsen klarte ikke å krone kampens vakreste angrep med mål. Foto: A. Kjelstrup.

Dermed endte det 4-2, i det som må kunne beskrives som en av tidenes beste C-lagskamper, motstander, nivå og spillerstall tatt i betraktning. Første omgang var jevn, i andre omgang hadde begge lag sine perioder. Spillet vi viste avslutningsvis var uansett noe av det beste vi har prestert, og det var deilig å melde seg på i tetstriden igjen etter forrige ukes nederlag. Høy innsats og godt humør, selv etter 1-2-målet, var nøkkelen til suksess. Holder vi dette trøkket oppe, kan vi slå alle lag i puljen vår.

Kort tid før slutt satte for øvrig Martin Nistad rekord i kortest registrerte spilletid da han entret banen for første gang i det 86. minutt, før Mathias Falch kom inn og knuste rekorden tre minutter senere. Sammen med resten av laget gjør de seg nå klare for seriestart i Internserien. Søndag er det nemlig klart for Korsvoll Blå mot Korsvoll Hvit, før vi onsdag om én uke møter Odin i en kamp som i stor grad avgjør om det blir opprykkskamp eller medaljekamp på oss i høst.

Bildet: God stemning også på benken i dag. Foto: A. Kjelstrup.