C. Bohlin
Innbyttere: M. Falch, C. Eidsmo, O. Jansen, A. Kjelstrup og                   P. Nævestad.
Korsvoll (4-5-1):

Bronsen i boks
Medaljene ble sikret gjennom en sterk lagseier mot Oldenborg 2 på Marienlyst. Tidenes beste C-lagssesong er et faktum.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Bildet over: Det ble etter hvert god stemning på Marienlyst denne onsdagen. Her gratuleres Christian Eidsmo etter sin scoring mot slutten av andreomgang. Til venstre i bildet ser vi noen av MS' utsendte. Foto: Øystein Hjelle Bondhus, oslofotballen.com

Foran årets sesong anså de fleste ekspertene på oslofotballens lavere divisjoner Oldenborg 2 for å være 6. divisjon avdeling 2s klare favoritt, men ballen har ikke rullet deres vei siden de møtte veggen på Korsvollbanen i vår. Etter at vi slo dem 4-2 i juni, er det nemlig blitt ytterligere fire tap på det kristne idrettslagets divisjonsmessig nest beste menn, og opprykksdrømmen deres ville bli begravd en gang for alle med et nytt tap denne kvelden, mens vi ville være garantert minst tredjeplass. Hvis de derimot klarte å slå oss, ville de stå opp igjen fra de fortapte middelhavsfarernes rekker, og hekte seg på i kampen om andreplassen foran siste serierunde, selv om de, i likhet med oss, i så tilfelle uansett ville være avhengige av en totalkollaps fra Manglerud Star.

Mannen som var i en klasse for seg sist vi møtte Oldenborg 2, Ole Olesen, spiller som kjent ikke fotball på høsten, men innebandylandslagsspillerens erstatter ble i likhet med andre frelsere sendt fra oven. Mannen som rundet divisjonssystemet tidligere i høst, Espen Schjerven, samt midtstopperne Marius Fuglum og Pål Schjerven, skulle ikke være med B-laget dagen etter, og stilte derfor sine tjenester til disposisjon.

Bildet: Vegard Brekk stod en prikkfri kamp mot Oldenborg 2 og holdt nullen, noe vi dermed har gjort i tre av de fem siste kampene. Foto: Øystein Hjelle Bondhus, oslofotballen.com

Matchen ble for øvrig flyttet fra Voldsløkkas mishandlede gressbaner til det plettfrie kunstgresset på Marienlyst, og toppkampen ble dermed arrangert under perfekte forhold. Kampstart ble samtidig forskjøvet fra 17.00 til 20.00, noe som likevel ble for tidlig for Mats Felix Walschaerts, slik at stopperen som var med på å temme Lindebergs spisser uken før, Vegard Brekk, måtte steppe inn mellom stengene. Dette førte til flere rokkeringer fra forrige ukes startellever. Eldstebror Schjerven tok stopperplassen Brekk etterlot seg, mens yngstebror overtok storebrors spissplass. Dessuten byttet Christian Poppe og Christer Bohlin posisjon, slik at førstnevnte tok plass på backen, mens Erik Nordby erstattet en syk Magnus Olsen på midtbanen.

Stinne av selvtillit åpnet vi kampen med fullt trøkk offensivt, og Carsten Ekholt bommet på kampens største sjanse allerede i det 2. minutt. Et frispark gikk over forsvaret, og godt plassert i feltet fikk høyrevingen nesten altfor god tid til å sikte, slik at det harde skuddet gikk én millimeter til side for mål. Syv minutter senere var tomålsscoreren fra Lindeberg-kampen mer treffsikker, da han fra kanten av 16-meteren skjøt opp og midt i mål bak en forvirret Oldenborg 2-keeper. Vi ledet 1-0, og Korsfarerne danset glisende langs den ene langsiden.

Den overivrige starten var ikke helt etter planen, for vi la presset mye høyere enn planlagt, noe som åpnet for skumle Oldenborg 2-overganger. De raske angriperne deres nærmet seg litt, men før de rakk å komme med en skikkelig avslutning på mål, smalt det på ny i den andre enden av banen. Venstreback Christian Poppe la ut på ett av mange raid, og mens en pliktoppfyllende Christer Bohlin holdt igjen, markerte dommeren både med tegn og tale for fordel da Poppe ble tatt, noe vi i ettertid kan være glade for. Poppe kom seg nemlig videre, og da han rykket forbi hjemmelagets høyreback, kunne han slå flatt inn til Espen Schjerven, som med et velrettet spark plasserte ballen kontant i høyre hjørne, der den klemte seg fast mellom bakstanga og nettet. 2-0 til oss, de kongeblå, for anledningen i hvite drakter, og det var bare spilt i tretten minutter.

Bildet: Johannes Blåsternes spilte sin siste seriekamp for året på grunn av karantene og Italia-tur, og han viste igjen at han virkelig fikk prikket inn høstformen i år. Foto: Øystein Hjelle Bondhus, oslofotballen.com

Det verste trøkket la seg etter 2-0-målet. Oldenborg 2-spillerne virket paralyserte av den effektive åpningen vår, mens vi slapp oss litt ned. Vi fikk av og til problemer med avstanden mellom forsvaret med midtbanen, men reddet oss stort sett inn med gode returløp og fine taklinger, selv om det ved et tilfelle smalt i stolpen til høyre for Vegard Brekk.

Mot slutten av omgangen, som etter hvert ble ganske jevnspilt, men hvor våre fem mann på midten skaffet oss det nødvendige overtaket, pådro hjemmelaget seg to gule kort, og da de gikk til pause oste det resignasjon av Oldenborg 2, som tross alt kunne puste lettet ut da Eirik Tarbergs satte ballen rett på keeper minuttet før pause.

Bildene: Over: Eirik Tarberg har sluttet å lobbe alene med keeper, og bommet dermed i førsteomgang. Her skyter han fra skrått hold mot slutten av kampen. Under: Andreas Kjelstrup kom inn på topp i andreomgang, og her er han i løpsduell med en forsvarer. Begge foto: Øystein Hjelle Bondhus, oslofotballen.com

De ventede angrepsbølgene fra hjemmelaget uteble etter pause, og i stedet kunne Korsfarerne lene seg tilbake i det 51. minutt og se heltene sine starte det som fort kan ha vært årets vakreste angrep i 6. divisjon. Det hele begynte med et brudd på egen halvdel, før ballen gikk på én- og to-touch i de nydeligste pasningstrekanter. Angrepet var like raskt som det var elegant, men da Christian Eidsmo til slutt fikk avslutte moroa, fikk han ikke til annet enn et fislete utsideskudd som gikk utenfor.

Samtidig hadde Korsfarerne fått selskap på langsiden. MS' trenerteam og ukjente menn i hettegensere hadde tatt turen til Marienlyst, ettersom Oldenborg 2-seier her ville sende dem til 5. divisjon, men de fikk aldri gleden av å feire foran ansiktene våre. De okket og bar seg hver gang vi angrep, og de skjønte nok tidlig at champagnen fikk godgjøre seg til neste onsdag. I det 59. minutt fikk de nemlig servert nok et stykke fotballkunst.

Pål Schjerven fikk ballen utenfor egen 16-meter og sendte den opp til Espen Schjerven, før han gliste til forsvarskollegaene sine og sa: ”Yes, nå får jeg assist.”

”Nå blir det mål,” smilte trener Falch på sidelinjen, vel vitende om at vår enslige spiss foreløpig også var vår eneste spiller på motstandernes halvdel og dessuten befant seg helt ute ved krittet oppe ved gul linje.
”Ja, definitvt, og han har bare tre mann rundt seg,” kom det i fullt alvor fra en tilskuerne.

Og Espen Schjerven gjorde som forventet akkurat det man på ingen måte kan forvente av en 6. divisjonsspiller, selv ikke av en som til daglig spiller flesteparten av kampene sine i 5. divisjon. Med et par slepne dragninger dro han seg forbi de to første forsvarerne, før han med én mann i siden satte fart mot mål. Som Tobias Grahn gikk han sidelengs innover i banen, før han gjorde det Grahn aldri greide, nemlig å dra med seg keeper ut og over på feil fot, slik at han med et enkelt skudd med innsiden kunne sende ballen kontrollert tilbake den retningen han kom fra, det vil si ned i høyre hjørne og 3-0!

Bildene under: De tre første: Schjervens elegante avslutning. Nederst: Christian Eidsmo fikk retur på sitt eget skudd og økte til 4-0 elleve minutter før slutt. Alle foto: Øystein Hjelle Bondhus, oslofotballen.com

Oldenborg 2 hadde ikke stort mer å gi, men de ga ikke helt opp, og fikk avverget nye Schjerven-raid, samt et par nye gjennombrudd fra Eirik Tarberg. I det 79. minutt fikk Christian Eidsmo igjen avslutte et vakkert angrep. Alene på 16-meteren valgte han å chippe, noe som var så overraskende at keeperen ikke greide å holde den merkelige avslutningen, men bare daske den tilbake til Eidsmo, som denne gangen gikk for kraft og moste ballen inn i nettmaskene til 4-0! MS' utsendte forlot Marienlyst, og vi kunne juble for bronse i årets 6. divisjon, før Korsfarerne kåret Espen Schjerven til banens bestemann.

Kveldens 4-0-seier gjør at hverken Oldenborg 2 eller Odin kan ta oss igjen, og vi kan dessuten snyte MS for opprykk og andreplassen om de snubler mot Kurdistan og vi slår Odin. Kun én kamp gjenstår, og uavhengig av utfallet der, har vi med denne tredjeplassen sørget for å gjennomføre tidenes beste C-lagssesong noensinne.

Bildet under: Espen Schjerven mottar klemmer og hyllester fra begeistrede Korsfarere etter kampslutt. Foto: Øystein Hjelle Bondhus, oslofotballen.com