Innbyttere: C. Bohlin, M. Falch, C. Poppe og A. Tønder.

Snytt for seieren
Bortdømte mål og oversette hands var med på å vippe kampen i Odins favør.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Bildet: Martin Klosters flotte frispark hadde retning for mål, men han traff bare Carsten Ekholt. Foto: A. Rognmo

Dette skulle vært referatet om kampen der Andreas Kjelstrup endelig scoret hat-trick. Kampen der han først kjempet en ball i nettet, før han senere ekspederte to straffer i nettet. Kampen der vi klatret opp på 18 poeng og kun var et par scorede mål unna opprykksplassen. Slik gikk det ikke. La oss spole tilbake til start.

Kampen mot Odin markerte at første halvdel av seriespillet er unnagjort, og seier her ville sikre oss et godt utgangspunkt før vi skal ut i returmøtene mot vårens motstandere. Dessverre manglet vi en del sentrale spillere til denne kampen grunnet skader og ferieavvikling, men vi tok kommandoen fra start, og allerede etter fire minutter fikk vi frispark i farlig posisjon. Martin Klosters nydelige skudd gikk over muren og hadde retning for det åpne nettet da Odins keeper kastet seg feil vei, men fordi hjemmelaget hadde satt en mann på hver stang, hadde vi Carsten Ekholt inne foran keeper, og i stedet for å la ballen rulle i mål, stakk han ut en fot, slik at ballen spratt ut igjen i feltet. Uflaks.

Ekholt skulle derimot gjøre det godt igjen i det 8. minutt. Marius Andersson slo et fint innlegg fra venstre, og ved bakstanga hoppet høyrekanten vår frem og satte inn ledermålet.

Dessverre fikk Odin slippe til altfor lett fire minutter senere, og med sin første sjanse i kampen lurte de inn 1-1 bak Mats Felix Walschaerts, som stort sett stod ute på fem-meteren grunnet kjempevanndammen foran mål. For mens Bon Jovi fikk spille på en perfekt Ullevål-matte for 31 000 bare et par Eivind Hopland-innkast lenger vest, måtte vi ta til takke med Voldsløkkas humpete og fuktige gressmatte og ti tilskuere.

Bildet: Martin Nistad markerer for mål, mens Andreas Kjelstrup setter den løse ballen i mål. En Odin-forsvarer langt inne i målet fikk til slutt klarert. Som vi ser fra dommerens posisjon helt i den venstre ytterkanten av bildet burde han i det minste sett enten handsen eller målet, og det er nok en lettet Odin-spiller som ser bort på ham. Foto: Ø. Bondhus

Vi hadde grei kontroll på vertene, og i det 25. minutt ble vi snytt for straffe da Andreas Kjelstrup og Martin Nistad angrep med fullt trøkk og en Odin-spiller fikk ballen i hånda. Dommeren lukket det ene øyet og så bort med det andre, slik at han heller ikke så at Kjelstrup skjøt returen langt inn i mål, før den ble klarert. En skandale, der Kjelstrup i realiteten ble snytt for to mål. 88-lagets gamle sjef Terje Nilssen stod bare et par meter unna, og trenerlegenden kunne oppgitt bekrefte at vi virkelig var blitt fratatt ledermålet. Ironisk nok endte den påfølgende corneren med en Marius Andersson-hands, men dommeren turte rett og slett ikke å blåse, og i stedet gikk ballen ut til Magnus Jahrmann, som ble sparket ned. Dommeren blåste, og Eirik Tarberg la ballen til rette, bare for å finne ut at dommeren ga Jahrmann gult og Odin frispark.

På overtid i første omgang fomlet vi i forsvaret igjen, og da ingen greide å komme opp ballfører, men i stedet blokkerte Mats Felix Walschaerts' utsyn, kunne Odins angriper enkelt skyte en løs ball ned i venstre hjørne. Vi var dessverre ikke helt i slaget, verken i forsvar eller angrep. Vi ble for passive i duellspillet, samtidig som vi altfor ofte måket ballen opp eller ut i stedet for å forsøke å bruke Martin Kloster og Eirik Tarberg på midten.

Etter pause skulle vi spille i nedoverbakke, og det hjalp på vinden tok tak i Bon Jovis musikk og bar den over Berg og utover Bjølsenfeltet i andre omgang. Den gamle rockeren spilte opp til fest, men vi takket nei til invitasjonen. I det 54. minutt var dog en Korsvoll-spiller igjen sist på ballen, men denne gangen i feil nett. Etter at vi hadde rotet bort ballen fikk Odin slått inn, og der ble midtstopper Eivind Hopland presset til å løpe ballen i eget nett. 3-1.

Bildet: Mathias Falch header Vegard Brekks innlegg tilbake mot mål. Dessverre gikk ballen to centimeter til side for mål, og den tidligere storscoreren står dermed fortsatt uten nettkjenning i årets serie. Foto: Ø. Bondhus

Selv om godspillet uteble, var det likevel nok av sjanser og halvsjanser, og vi vant sjansestatistikken med god margin. Mathias Falch måtte tilbake for å nå et Vegard Brekk-innlegg, men han headet på uforklarlig vis likevel to centimeter til side for mål, mens Andreas Kjelstrup headet en dødball like over tverrliggeren. Christian Poppe og Martin Kloster sendte hvert sitt frispark rett på keeper, mens Martin Nistad dempet en ball i stedet for å skyte på direkten. Eivind Hopland gjorde nesten opp for selvmålet da han fikk kjempetreff på en retur fra en corner, men han traff bare ryggen på en Odin-forsvarer.

Bildet: Ballen spretter mellom Odin-forsvarerens hender, og når Martin Nistad attpåtil dukker, skulle man tro at dommeren fikk det med seg. Foto: Ø. Bondhus

Marginene var definitivt ikke på vår side. Handsen og den oversette målet i første omgang var ikke glemt da ballen nok en gang smalt opp i hendene på en Odin-spiller. Dette burde dommeren absolutt ha sett, men Andreas Kjelstrup fikk heller ikke denne gangen sjansen fra krittmerket. Like etter gikk dessuten en av mange cornere over hjemmelagets utespiller-keeper, som for øvrig gjorde en overraskende god jobb mellom stengene. Den løse ballen gikk mot mål, dommeren løftet fløyten mot munnen for å blåse for mål, men han valgte nok en gang å la spillet gå. Det skal sies at dette var en vanskelig kamp å dømme for den uerfarne, men for øvrig veldig trivelige dommeren, men han hadde perfekt innsyn begge gangene ballen gikk opp i Odin-hender, og også da Kjelstrups skudd krysset streken, så det må være lov til å føle seg snytt etter dette tapet.

Bildene over: Som denne bildeserien viser løfter dommeren fløyta mot munnen for å blåse for mål. Det er vanskelig å si om hele ballen krysset den skjeve dødlinja, men den var kanskje inne i et lite sekund? Foto: Ø. Bondhus

Til slutt kom den fortjente reduseringen. Allerede nevnte Christian Poppe kom inn i pausen, og han var naturlig nok en trussel med sin fart og styrke, og et kvarter før slutt spilte han vegg med Mathias Falch, før han løp fra forsvaret og plasserte ballen til side for keeper.

Bildet: Over: Christian Poppe har parkert forsvaret og skyter. Under: Mål! Poppe jubler og mottar oppmuntrende rop fra Korsfarerne. Foto: Ø. Bondhus

Odin var et aldrende og ålreit lag å spille mot, og rutinen gjorde at de visste eksakt hvordan man skal spille på Voldsløkka. Kampreglementet sier at arrangøren skal stille med tre matchballer, Odin hadde bare én. Perfekt når man skal forsvare en ledelse og ballen blir skutt bak mål, der det ikke står noen nett klare til å ta den imot. Odins keeper sørget alene for at effektiv spilletid i andre omgang ble redusert med godt over ti minutter, men først på overtid fikk han beskjed om å skynde seg.

Dette, samt alle de andre avgjørelsene som hadde gått mot oss fikk Eirik Tarberg til å kjefte på seg et gult kort, samtidig som en illsint Vegard Brekk også måtte tåle litt snakk fra pipeblåseren, som altså i utgangspunktet var en real kar, og som vi sikkert ikke hadde hengt oss opp i om han hadde gitt oss 2-1-målet vårt.

I det 81. minutt viklet Eivind Hopland seg inn i en Odin-spiss, og dermed fikk hjemmelaget straffe. Mats Felix Walschaerts gikk til rett side og reddet, men vi fulgte ikke med på returen, og straffeeksekutøren kunne selv sette inn 4-2.

Bildet: Over: Mats Felix Walschaerts redder Odins straffespark, men klarer ikke å holde ballen... Under: ... og skytteren kan selv sette inn returen. Foto: Ø. Bondhus

Vår solide sisteskanse hadde for så vidt en god kamp, og han høstet stor applaus da han like etter var på rett sted da Odin kom to mot én og trodde de bare hadde å rulle ballen inn i det som like før hadde vært et åpent mål.

Etter altfor lite overtid var det slutt, og vi tapte 4-2. Savnet av spillere som Erik Nordby (hjernerystelse), Ola Jansen (Bon Jovi-konsert), Christian Eidsmo (syk), Ole Olesen (ukjent), Peder Nævestad (Syden), Jokke Lund (bursdag), Johannes Blåsternes (karantene) og Magnus Olsen (skadet) bidro selvsagt til at vi ikke greide å avgjøre, men dagens mannskap var like fullt mer enn kapabelt til å hamle opp med klubben som har fått navn etter den mektigste guden i norrøn mytologi. Odin var ikke i nærheten av å spille som guder, men den enøyde i grått bidro til å vippe kampen i deres favør.

Etter at alle lag har møtt hverandre én gang henger vi gledelig nok fortsatt med i toppen. Vår 6. divisjonspulje er årets jevneste, og selv om det er tolv poeng opp til uslåelige Lindeberg, er det kun tre poeng opp til andreplassen, som også gir opprykk til 5. divisjon. Vi står med 15 poeng, mens Oldenborg 2, som overraskende nok tapte mot Furuset på banen ved siden av oss denne onsdagen, Odin og MS alle har 18 poeng. Vi har bare gått på ett fortjent tap til nå, borte mot Lindeberg. Tapene mot MS, Kurdistan og Odin er alle selvforskylte, og om vi slutter å rote så fælt, kan vi bedre poengfangsten betraktelig i andre halvdel av sesongen.

Neste onsdag venter ikke ukjente Vinderen på Frogner Stadion. Kampstart er klokken 17.00, så det er bare å be om å få gå tidlig fra jobben allerede nå. Kanskje er det da Andreas Kjelstrups endelig skal få sitt etterlengtede hat-trick?

Bildet under: Andreas Kjelstrup kunne scoret opptil flere mål mot Odin, her er han i duell på midtbanen. Mot VSF om én uke må vi vinne flere dueller, ta flere andreballer og sørge for at skuddene våre ikke treffer hender eller lignende, men ligger klistret til nettet. Foto: Ø. Bondhus