Innbyttere: M. Falch, A. Kjelstrup og O. Olesen.
Korsvoll (5-4-1):

Mål- og poengløse mot serielederen
Mens vi skjøt rett på keeper, skjøt Lindeberg til side for keeper.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Lindeberg er et mareritt Korsvoll aldri blir kvitt. De fleste på C-laget var med i juniorkampene mot det samme laget vi møtte onsdag kveld, og i 2005 opplevde vi å tape hele tre ganger mot de rødkledde. 2-4 i en treningskamp, så 2-11 i serieåpningen etter at Jørgen Brennbakk brente et straffespark på stillingen 0-1 i det 60. minutt, og til slutt 2-11 i returmøtet. Året etter ble det to ganger 1-2 etter at den berømte Lindeberg-taktikken med fem midtstoppere, to vingbacker og tre midtbaneankere bare nesten bar frukter. Når vi legger til at trener Falch var med på å tape 1-4 mot samme lag i en 8. divisjonskamp for FC Nordre Aker, er det ingen tvil om at dette er et lag vi har problemer med.

Denne gangen ble den kjente taktikken modifisert noe, og planen var å forsvare seg til ett eller tre poeng i en 5-4-1-formasjon. Dessverre manglet vi en del spillere som kunne vært viktige i forsvarsarbeidet, men Christian Eidsmo slet med hjernerystelse etter forrige kamp, mens Erik Nordby fikk bli med B-laget for å møte Bærumslaget, et lag bestående av Nordbys gamle lagkamerater fra Lyn-laget som vant junior-NM i 1990.

Vi startet temmelig bra, og gode enkeltmannsprestasjoner fra Carsten Ekholt burde gitt bedre uttelling. Lindeberg var flinke til å vri spillet, og i det 8. minutt gikk det for sakte i sideforskyvningen vår. Vi ble overrumplet på høyresiden vår, og da vi heller ikke kom opp i kroppen på hjemmelagets angripere, måtte vi se favorittene ta ledelsen. Det neste kvarteret hang vi brukbart med, ikke minst takket være en rask Eirik Tarberg og en kompromissløs Vegard Brekk, men i det 23. minutt gikk Lindeberg opp til 2-0 etter at spissen deres tilsynelatende tok med seg ballen med hånda.

Bildet: Lindeberg fikk ha ballen mest, men vi hadde faktisk de beste sjansene i første omgang. Foto: S. Brynestad.

Vi la om til 4-4-1-1 og fikk Fredrik Runar til å stenge av Lindebergs pasningssentral midt i banen, noe som fungerte bra. Lindeberg fikk en del hjørnespark, men vi hadde flere avslutninger på mål, blant annet en kanonkule fra Vegard Brekk og en heading fra Carsten Ekholt.

Etter pause tok det ikke lang tid før det siste håpet om poeng ble knust, for allerede i det 51. minutt kom 3-0 på et litt for enkelt langskudd, der vi nok en gang ikke kom opp i press, og Mats Felix Walschaerts heller ikke nådde ut i full strekk.

4-0 kom på en heading etter innlegg fire minutter senere. Tempoet falt litt, og Ole Olesen hadde flere gode involveringer på venstrekanten, uten at vi fikk trøstemålet vårt. I det 65. minutt kastet en Lindeberg-spiss over beina til Johannes Blåsternes, og dommeren lot seg lure til å blåse straffespark, selv om det aldri var kontakt. Dermed 5-0. Seks minutter senere stod det 6-0.

Bildet: Korsfarerne fikk ikke mye å juble for mot Lindeberg. Foto: F. Runar.

De siste 20 stoppet Vegard Brekk det siste som kom i mot nærmest alene, noe som sikret midtstopperen prisen som dagens Korsvoll-gutt. I motsatt ende av banen fikk vi et par gode kontringer mot et ikke veldig godt Lindeberg-forsvar, men det ville seg ikke, og dermed klarte vi heller ikke i år å score i samtlige kamper.

Kort oppsummert hadde dette på ingen måte trengt å bli en 0-6-kamp, og 1-3 eller 2-3 hadde for eksempel vært mer rettferdig ut fra hvordan kampen utviklet seg. I første omgang gjorde vi stort sett jobben vår og hadde de beste mulighetene, men dessverre fikk de to presanger, 1-0 av oss og 2-0 av dommeren. Dermed var det i realiteten så å si avgjort. På en god dag med fullt mannskap kunne og burde vi ha knivet om poengene hele veien inn, og på eget gress i høst skal vi gi alt for å ta tidenes første Korsvoll-seier mot Lindeberg!

Bildet: Magnus Olsen og Mathias Falch måtte til slutt innse at det ikke ble seier mot Lindeberg denne gangen heller. Foto: S. Brynestad.