O. Jansen
Innbyttere: C. Ekholt, M. Falch, M. Kloster, M. Nistad, E.                   Nordby, P. Nævestad og E. Tarberg.
Korsvoll (3-5-2):

Lav innsats og manglende humør
Med høy innsats og godt humør hadde ikke Kurdistan-kampen trengt å bli en skuffelse.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Etter det bitre tapet mot MS i forrige uke møtte 18 mann i blått opp på Korsvollbanen for å gjøre livet surt for Kurdistan denne andre onsdagen i mai. Lang garderobeprat, fastlagt angrepsplan og en helt middels oppvarming la grunnlaget for en pangåpning. Ola Jansen var nemlig i fyr og flamme etter at han fikk høre at Kjelsås hadde slått Vålerenga ut av cupen, og allerede etter tre og et halvt minutt scoret han sikkert alene med keeper etter rot i Kurdistans forsvar.

Kurdistan var ikke de eneste som kunne rote, for bare litt over 50 sekunder senere klarte ikke forsvaret vårt å falle av, og en av gjestenes spisser satte inn tidenes høyeste lobb over Mats Felix Walschaerts. Dermed 1-1. Samme fyr prøvde seg på en enda høyere lobb like etter, men denne gikk heldigvis bak mål.

Selv om vi hadde et tallmessig overtak på midten, klarte vi ikke å utnytte oss av det i første omgang. Samtidig var samtliges defensive innsats sløvere enn sist, og derfor ble det mye farligere enn nødvendig når Kurdistans tre fremste angrep mot våre tre bakerste.

Etter et kvarters spill fikk Christian Eidsmo gult kort for å bruke det dommeren omtalte som f-ordet, og som kretsen har lagt ned forbud mot nå, i en setning, og like etter klippet Johannes Blåsternes seg inn i årets første karantene. Samme mann sendte av gårde en suser da halvtimen var spilt, men en ivrig kurder kastet seg frem som om det sto om konge og det fedrelandet han så gjerne skulle hatt og fikk headet ballen ut til corner.

Stort mer skjedde ikke i det som må kunne karakteriseres som en rotete omgang, der ingen av lagene egentlig hadde nok innsats og tæl til å ta med seg ledelsen inn til pause.

Vi fikk rettet opp noe av kaoset på midtbanen i andre omgang, og Martin Kloster ga Kurdistan og konkurrentene på laget gjentatte leksjoner i raskt og effektivt vingspill. I det 61. minutt fikk yngstemann lønn for strevet, da han satte fart mot mål. 19-åringen skjøt rutinert som om han var dobbelt så gammel, mens gleden man kunne se på ansiktet hans etter at ballen gikk i mål fikk det til å se ut som om han var halvparten så ung. 2-1 etter en fantastisk prestasjon av Kloster, dette måtte da holde helt inn?

Bildene under: Fra skudd til feiring. Martin Kloster setter inn 2-1 på iskaldt vis og resten av lager kommer til for å gratulere ham. Foto: A. Rognmo.

Kvarteret senere slo Kurdistan til brått og brutalt. En ball ble skrudd lavt inn i feltet, og plutselig kunne to umarkerte svarttrøyer krangle om å dytte den over streken ved bakstanga. Dette var ikke nok til å vekke oss, for bare to minutter senere, i det 78. minutt, serverte vi gjestene våre tidenes overgang etter at Christer Bohlin ikke slo et frispark inn i feltet, der resten av laget ventet, men lavt og litt for overraskende til Johannes Blåsternes, som mistet den, akkurat som Martin Nistad var uheldig og mistet oversikten i det påfølgende oppspillet. Som de høflige gjestene Kurdistan var, takket de og bukket for denne gavepakken, og for første gang i kampen var de i ledelsen.

Sluttspurten vår bød på mange nesten-muligheter, men verken dødballene eller pasningene var presise nok, og Carsten Ekholt, som ble friskmeldt fra kyssesyken på rekordtid, fikk aldri dratt den siste forløsende dragningen ute på kanten sin.

Klokken tikket og gikk, og da Ola Jansen ikke traff like godt som mot Vinderen SF da Mathias Falch dempet ballen i feltet, ble det tap i en kamp der vi ut fra spill i alle fall hadde fortjent ett poeng.

Kurdistans spillere, som tidvis hadde tøyd regelverket ganske mye, ropte hurra for sin første trepoenger for året, mens vi måtte dra hjem uten noe som helst.

Nå venter to tøffe bortekamper, og da må vi vise at vi kan spille etter mottoet ”Høy innsats og godt humør”, samt holde oss til kampplanen som legges i garderoben før match. Dessuten må vi tåle å slippe inn mål, for vi vet at vi kan score mot alle lag i denne avdelingen, så det er ingen grunn til å miste hodet og moralen om vi slipper inn et par mål. Før pleide vi alltid å slippe inn mål i løpet av det første minuttet, men da visste vi at vi kom til å score. Den troen må vi fortsette å ha, så unngår vi nye tap i kamper som denne, kamper man må vinne om man vil havne på øvre halvdel og melde seg på i tetstriden.

Se flere bilder ved å scrolle nedover.

Bildene: Over: Korsfarerne skapte som vanlig liv og røre på tribunene. Under: Fire (Martin Kloster skjult) stykker med blå drakt var først inn i feltet på et frispark, men selv om vi for en gangs skyld flyttet opp mange, var ikke dødballene presise nok. Nederst: Slikt går det vel ikke an å kaste, dommer? Foto: A. Rognmo.