H. Gjertsen
C. Eidsmo
Innbyttere: M. Jahrmann, C. Poppe og R. Østerhus.

Ingen avgjørelse
Vinnermålet kom aldri på Ekberg 8, og dermed kom årets første poengdeling i kampen mot Kurdistan.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Bildet: En av mange frustrerende og forspilte sjanser i kampen mot Kurdistan. Foto: Ø. Bondhus.

Etter 2-3 mot MS i første kamp etter ferien var tre poeng høyst nødvendig i bortemøtet med Kurdistan, ikke minst siden vi på klønete vis surret bort seieren mot samme lag i vårens oppgjør på Korsvollbanen.

Tapet av spillere til utenbysstudier har for øvrig ikke bare gjort høstsesongens kamptropper tynnere, det har også ført til at vi ikke har like mange biler tilgjengelig på kampdagene. Heldigvis går det flere busser til Ekeberg, og et kvarter før avspark var nesten alle på plass ved bane 8.

Kurdistan gikk ut i velkjent måk og mæl-stil, og etter tretten minutters spill nådde en lang lompe frem til en offsideplassert spiss som sendte hjemmelaget i føringen. Selv om offsidefellen vår fungerte, kan ikke både forsvar og midtbane stoppe opp før dommeren blåser, så her må vi ta selvkritikk, for slike feil straffes på alle nivåer.

Fire minutter senere kom utligningen. Johannes Blåsternes tok selv frisparket etter at han ble felt 18 meter fra mål, og etter at hans første forsøk ble blokkert av en altfor ivrig forsvarer, skrudde han det andre forsøket rett i venstre kryss! En herlig scoring, og Blåsternes' første seriemål siden sesongavslutningen mot Vestre Aker 2 i 2009 var et faktum.

Bildet: Det ble fem gule kort i onsdagens kamp, men det burde vært delt ut mange flere. Her er det Christian Poppe som havner i dommerens bok etter en unøvendig hevnaksjon, riktignok etter forseelser som burde ført til rødt kort til hjemmelaget. Foto: Ø. Bondhus.

Utligningen kom altså på ett av kampens mange frispark, men dessverre ble de aller fleste dødballene våre slått rett i klypene på hjemmelagets keeper. Kurdistan spilte helt på kanten av hva som var tillatt, og de var heldige med at dommeren var god på alle områder unntatt sanksjonsreglementet. En gang skulle dommeren til å dra opp det gule kortet igjen, men da han oppdaget at det var samme mann som hadde sprunget ut av muren ti minutter tidligere, stakk han kortet tilbake i lommen og hvisket at vedkomne fikk én sjanse til. Spilleren fikk for øvrig mer enn én sjanse til, og ikke kort.

Vi hadde presset så å si hele kampen igjennom, og vi kom til flere halv- og helsjanser, selv om presset ofte var for dårlig offensivt og vi sjelden klarte å flytte opp laget. Det ble store avstander mellom både spillere og lagdeler, og igjen sank fleres innsats og moral altfor mye etter det tidlige baklengsmålet. Dette må vi jobbe med!

Henrik Finzi Gjertsen spilte sannsynligvis sin siste seriekamp før han flyr tilbake til Statene, og etter en halvtimes spill burde han sendt oss i ledelsen da han dro av sisteforsvareren et par ganger, før han ble hengende i det sleipe gresset. Det ble ikke Kurdistans spiss, som i det 39. minutt vendte opp rundt Thomas Arnulf i feltet og satte ballen i nærmeste hjørne, vertenes andre sjanse i kampen. Svarttrøyene gikk dermed til pause med en 2-1-ledelse.

I andre omgang sendte vi Carsten Ekholt opp på topp for å vinne hodedueller, noe han også gjorde, men vi var ikke dyktige nok til å ha spillere bak ham for å plukke opp ballen. Ekholt fikk også muligheten til å score etter flere dødballer de gangene han klarte å rive seg ut av forsvarernes horrible brytegrep, men headingene fant dessverre ikke veien til nettmaskene.

Det gjorde derimot Christian Eidsmo. I det 57. minutt ble han spilt gjennom, og med en trygg markkryper utlignet han til 2-2, samtidig som han pådro seg en lei krampe.

Bildet: Christian Eidsmo pådro seg krampe idet han utlignet til 2-2. Foto: Ø. Bondhus.

Vi jaktet vinnermålet, og det var ergerlig at Carsten Ekholt ikke traff rent de to gangene han prøvde å crosse over til en ensom Henrik Finzi Gjertsen foran mål. Samtidig ble kampen stadig oppstykket av usportslige episoder og mange frispark, der vi stadig lot oss provosere til å gjøre feil og krangle. Magnus Jahrmann fikk gult kort for en sen takling, mens Christian Poppe fikk det gule da han ikke greide å styre seg etter å ha blitt meid ned og kløpet av en motstander. Mannen som angrep Poppe fikk fullføre kampen, det samme gjorde spilleren som gjentatte ganger kom med kraftige utblåsninger mot dommeren og som også tok ballen i hendene og sparket den i ryggen på Jahrmann.

De siste fem minuttene, pluss de seks overtidsminuttene som ble lagt til grunnet Kurdistans keepers drøying, begynte plutselig hjemmelaget å skape store sjanser, og det var kun et par flotte involveringer fra midtstopperduoen Thomas Arnulf og Andreas Schwencke, samt Vegard Brekk, som hindret et ufortjent tap.

Bildene over: Christian Poppes gigantiske mulighet på overtid. Foto: Ø. Bondhus.

På overtid fikk Christian Poppe tidenes mulighet til å gi oss tre poeng. Han parkerte forsvaret på venstresiden, men avslutningen alene med keeper stod ikke i stil med rykket. Dermed ble det 2-2 og poengdeling, noe vi ikke kan si oss fornøyde med. Nå venter to hjemmekamper på rad, og da må vi heve oss om vi ikke skal falle ned på nedre halvdel.