Innbyttere: V. Brekk, C. Eidsmo, M. Falch, M. Nistad, O.                   Olesen og A. Tønder.

Tre på rad
Olesen fikk sin revansje mot Furuset, mens Jansen må på landsen.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Bildet: Full innsats også på sidelinjen i dag. Korsfarerne var i storslag under Kjelstrups jubileumskamp. Foto: A. Rognmo.

Onsdag var det klart for vår tredje seriekamp på syv dager, og den intensive perioden skulle avsluttes med hjemmekamp mot Furuset. I fjor rykket de ned som nummer syv i sin 5. divisjonspulje, og i Korsvoll-kretser huskes de kanskje best som laget som brakk nesen til Ole Olesen i gamle Oslo cup for snart ti år siden, og som laget Erik "Edinho" Edvardsen scoret sitt første Korsvoll-mål mot tilbake i 2005. I dag var førstnevnte tilbake i 17-mannstroppen for første gang siden han ble skadet i serieåpningen, og fra sidelinjen fikk han se lagkameratene slite med lav presisjon i pasningsspillet de 20 første minuttene. Spillet var så som så, men bakerst passet midtstopper Johannes Blåsternes på å falle av i god tid før Furuset spilte frem de raske spissene sine, så det gikk bra. I stedet for å flytte etter Råtassen-grossisten, tok det nemlig ikke mer enn et par minutter og noen mislykkede fremspill før angriperne hadde gått lei og sluppet seg ned et par hakk.

Bildet: En skadet Magnus Olsen vikarierte i Terje-rollen mot Furuset. Christophersen var opptatt med eksamen. Foto: A. Rognmo.

Våre angripere fikk nesten aldri ballen de heller, og kantspillet var nærmest fraværende. Furuset var ikke stort bedre, men de fikk likevel det første målet, og det var først etter 1-0-scoringen, hvor Mats Felix Walschaerts glapp et frispark ut i feltet og markeringen nok en gang sviktet, at vi våknet. Vi kastet innpå et par friske bein, og med ett skjedde det mer foran motstandernes mål. Det siste kvarteret før pause spilte vi meget bra fotball. Ballen gikk langs bakken, og vi spilte oss fremover med enkle pasningstrekanter.

På topp feiret Andreas Kjelstrup sin 50. kamp for C-laget som kaptein. På søndag feiret Korsfarerne Carsten Ekholt, tidenes raskeste til nå denne milepelen, i dag jublet de for han som har brukt lengst tid på å komme seg fra én til 50. Jubilanten viste stor arbeidsinnsats og vinnervilje hele kampen, og det lå et mål i luften. Dessverre satte supporterfavoritten Kjelstrup det ene innlegget han fikk på blank kasse over mål med høyrefoten, og dermed ble både ballen og målet hans hengende i luften.

Bildet: En stolt Andreas Kjelstrup var kaptein i sin 50. kamp for C-laget, men dessverre måtte han gå målløs av banen også i dag. La oss håpe det løsner i de neste 50! Foto: A. Rognmo.

Sånn som vi spilte frem til pause, var det nødt til å bli mål. Og det ble det. Ole Olesen slo til fra distanse på pasning fra innbytter Alexander Tønder i det 40. minutt, og da ballen lirket seg inn i nettmaskene, hadde han både fått 1-1 og revansje for nesestyveren i Oslo cup.

Furuset vaklet, og da keeperen deres skjøt et utspark i leggen på Tønder ett minutt på overtid i første omgang, kunne Ola Jansen enkelt plukke opp den løse ballen og føre oss i ledelsen med en kontrollert avslutning. Hans sjette mål på seks på seriekamper, en formidabel prestasjon.

Målet var en vitamininnsprøytning, og vi fortsatte å spile bra etter pause. Det ble riktignok en del tøffere på midtbanen, men Peder Nævestad gjorde en glimrende jobb som førsteforsvarer, mens Christian Eidsmo nesten led samme skjebne som Ole Olesen gjorde som guttespiller etter en opphetet duell. Eirik Tarberg var drivkraften vår fremover sammen med Martin Kloster, mens Johannes Blåsternes låste igjen bakover, godt hjulpet av sine forsvarskollegaer, og da spesielt en meget imponerende Martin Nistad, hvis navn ble sunget fra tribunene også i lang tid etter kampslutt.

Furuset fikk et skudd reddet på streken av Marius Andersson, mens Mats Felix Walschaerts smatt opp i hjørnet og hentet ned et annet farlig forsøk.

Bildet: Eirik Tarberg smeller til fra distanse. Foto: A. Rognmo.

Offensivt fikk både Mathias Falch og Marius Andersson gode muligheter, mens Eirik Tarbergs prosjektil fra 20 meter nesten brøt lydmuren og nettet bak mål. Ofte ble spillet vårt stående i stampe ved 16-meteren, og de virkelig gode avslutningene uteble. Fem minutter før slutt var Tarberg på vei til å bryte gjennom forsvaret etter å ha rykket forbi tre-fire mann, men så ble han meid ned, uten at dommeren reagerte. Furuset kontret og fikk et meget billig frispark ved midtbanen, mens både Tarberg og kaptein Kjelstrup fikk gult kort for protester. Dette var Tarbergs andre gule for dagen, men dommeren viste aldri det røde, og midtbanestjernen fikk fortsette kampen.

Bildene over og under: Ola Jansen dunker inn 3-1 og stormer mot fansen. Foto: A. Rognmo.

Ett minutt på overtid punkterte vi kampen da Martin Kloster spilte frem Ola Jansen, som like før hadde misset på et kreminlegg fra Kjelstrup. Denne gangen var derimot Cola-Jansen nådeløs, og med all verdens selvsikkerhet moste han ballen ned i venstre hjørne, før han kastet seg i armene på Korsfarerne.

3-1 i denne kampen, vår tredje strake seier og tredje trepoenger på én uke, gjør at vi beholder tredjeplassen i puljen. Furuset-kampen ble en fin og morsom opplevelse, for øvrig grundig dokumentert av Amund Rognmos fototeam, der vi fortjente tre poeng og nærmet oss det spillet vi ønsker å spille. De to neste ukene møter vi avdelingens to topplag, og da gjelder det å skru opp ytterligere to hakk – det blir spennende – er det på tide å børste støv av den gamle Lindeberg-taktikken?

Bildene under: Korsfarerne klapper for en flott kamp, spillerne takker fansen for støtten. Foto: A. Rognmo.