Korsvollbanen 7/4-2011
Korsvoll - Fremad Famagusta 5-3 (1-1)
Dommer: Mustafa Keser, MS
Tilskuere: 6
Mål: Marius Andersson 2, Fredrik Runar        1, Ole Olesen 1 og Mathias Falch 1.
Gule kort: Johannes Blåsternes 1 stk og        Christian Eidsmo 1 stk.

C. Ekholt
Innbyttere: M. Nistad, P. Nævestad, O. Olesen, M. Olsen og                   R. Østerhus.
Korsvoll (3-5-2):

Suberb snuoperasjon
Det så lenge mørkt ut etter at solen gikk ned over Korsvollbanen, men vi kom tilbake!

Torsdag kveld fikk vi æren av å stifte bekjentskap med de utvandrede lillehamringene i Fremad Famagusta. I sin debutsesong i 2009 rykket de rett opp fra 8. divisjon, mens dårlig oppmøte ødela fjorårssesongen, slik at de også i år vil bli å finne i 7. divisjon.

Vi stilte med en spillesugen 16-mannstropp, og det ble en fin fotballaften idet solen gikk ned over Korsvollbanen denne torsdagskvelden.

Den første halvtimen var lite innholdsrik, men preget av to lag som i alle fall forsøkte å trille ball. Både Fremad, som spilte i lånte hvite drakter, og vi hadde enkelte gode angrep, og det var gjestene som først fikk ballen i mål. Et godt angrep ble avsluttet med at ballen gikk i stanga, så, akkurat som i den velkjente barneregla, i nettet.

Vi svarte umiddelbart, og bare tre minutter senere løp Fredrik Runar fra Famagusta-forsvaret. Skuddet hans traff keeper, som sendte ballen ut en forsvarsspiller, som fomlet den i mål. 1-1.

En halvskadet Martin Nistad kom til en gedigen sjanse i løpet av de fem minuttene han spilte før pause, men han klarte ikke å vende opp i tide da han fikk ett innlegg servert fra venstre.

Bildet over: Martin Nistads kjempesjanse på overtid i første omgang.

I andre omgang byttet midtstopper Eirik Tarberg plass med ankeret Johannes Blåsternes for å få opp tempoet på midtbanen. I det 50. minutt satte sistnevnte en angriper i offside, men det så ikke dommeren, og Fremad Famagusta kunne enkelt gå opp til 2-1. De neste ti minuttene ble det en del kluss med noen av byttene, og det tok en liten stund før vi kom til hektene igjen.

Først da bortelaget gikk opp til 3-1etter en kontring kvarteret før slutt, maktet vi å svare. I det 78. minutt scoret Marius Andersson på et lavt skudd da han kom inn i feltet fra venstre, og bare to minutter senere utlignet samme mann da han kom først på en retur fra keeper. Vi opprettholdt det høye presset, og fem minutter før slutt la Ole Olesen ut på et frekt soloraid. Han holdt på å snuble etter å ha rundet siste forsvarer, men han fikk slengt ut en fot og lirket ballen til side for gjestenes meget solide burvokter og i mål.

På overtid var det Carsten Ekholts tur til å drible, frem til han på vei inn i feltet overlot ballen til Alexander Tønder, som sendte av gårde et hardt skudd. Famagusta-keeperen klarte ikke å holde ballen, og dagens bursdagsbarn, 23-åringen Mathias Falch, kunne sette ut høyrefoten og styre ballen forbi siste forsvarer og opp i nettaket til 5-3! Hurra, hurra!

Til tross for en rotete midtdel i andre omgang viste vi i enkelte perioder veldig bra spill, og samtlige spillere som var innom trebacksrekken vår hadde god kontroll på Famagustas angripere. Sideforskyvningen var god, og midtbanespillerne var flinke til å slippe seg ned når det var nødvendig. Sluttspurten og opphentingen vitner om at vi kan når vi må og vil, samt at vi har det lille ekstra som skal til for å snu og vippe jevne kamper i vår favør. At snuoperasjonen i tillegg skjedde uten nøkkelspillere som Eirik Tarberg på banen, viser også at troppen sett under ett sannsynligvis er bedre enn på lang tid. Christian Eidsmo ledet an, og prisen som dagens Korsvoll-gutt går til nettopp Eidsmo. Magnus Olsen, den eneste lillehamringen som stilte i riktige farger i dag, viste også at formen er i anmarsj, og han var uten tvil Opplands beste denne kvelden.

KORSVOLL - FREMAD FAMAGUSTA 5-3
HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING