Fedrelandet, Fetsund 9/3-2011
Dalen IL - Korsvoll 3-5 (1-3)
Dommer: Utsendt fra Akershus krets
Tilskuere: 5
Mål: Carsten Ekholt 2, Christian Eidsmo       1, Andreas Kjelstrup 1 og Alexander       Tønder 1.

Seier med ti mann
Selv med én mann mindre i samtlige 90 minutter ble det seier i Fetsund.

Da troppen var samlet utenfor Korsvollhuset for felles avreise til Fetsund, og det kun fantes 10 mann å telle, kunne man fornemme en viss skuffelse over alle lagkameratene som hadde valgt å utebli denne milde marskvelden. Et par gyldige frafall var det dog, som Mathias Falch og Johannes Blåsternes, som begge måtte ut for å arrangere ekstraforestilling av den bejublede skolerevyen de har vært instruktører for det siste halvåret.

De største fordelene ved å ikke være mer enn ti spillere var at vi bare behøvde to biler, og at alle kunne være sikre på å få spille samtlige 90 minutter. Det mest negative ved å være kun ti mann var at alle måtte spille 90 minutter, noe som kan være ganske slitsomt (særlig når man ikke er flere enn ti!)…

Trener Falch hadde gitt oss beskjed om at Dalen er et nystartet lag som skal spille i 9. divisjon i Akershus fotballkrets denne sesongen, og vi følte oss derfor svært seierssikre på tross av den nokså tynne troppen. En viss usikkerhet snek seg imidlertid inn da vi så motstanderen drille inn bevegelsesmønstre mens de varmet opp i sine gule treningsdrakter, noen hadde til og med LSK-emblem på jakka.

Vi bestemte oss for å åpne kontrollert i en 4-4-1 formasjon, og justerte presshøyden til midtbanen omtrent. Det fungerte utmerket i kampens innledende fase, og det tok ikke lang tid før vi fikk uttelling for vår balanserte spillestil. Allerede i kampens 9. minutt ble vi tildelt et frispark sentralt i banen, drøye 30 meter fra motstanderens mål, og høyreback André Stangebye slo presist inn i feltet. Der hadde Carsten Ekholt sneket seg unna oppasseren sin, og han kunne enkelt heade inn 1-0-scoringen.

Kort tid etter erobret vi ballen på midten, slik at den fremskutte midtbanespilleren Christian Eidsmo kunne sette fart og servere en umarkert Marius Andersson med en pasning like utenfor 16-meteren. Venstrevingen avanserte mot mål, og da keeperen kom stormende ut prøvde 100-klubbens eneste medlem å vippe ballen over ham, men forsøket gikk i stedet rett i fanget på burvokteren. Kampens første hundreprosentsjanse var misbrukt.

Under dette stadiet av kampen var det vi som hadde initiativet, og bare tre minutter etter Anderssons kjempemiss, var Eidsmo på ferde igjen. Han chippet ballen inn i Dalens 16-meter, hvor Eirik Tarberg kom på et av sine mange turbo-løp fra midtbanen. Tarberg brukte et touch til å få ballen med seg, før han tydelig inspirert av Messis første scoring mot Arsenal kvelden i forveien fra noe skrått hold forsøkte å løfte ballen over Dalens utrusende sisteskanse, men endte opp med å sende den rett i ansiktet på den forfjamsede keeperen. Nok et lobbeforsøk hadde feilet, og nok en stor sjanse var brent. Konklusjonen må være at det ikke er like enkelt å håndtere en oransje vinterball fra Select som det er å behandle årets Champions League-ball.

Når et lag ikke greier å sette sine sjanser, tar gjerne det andre laget over initiativet, så også her. 20 minutter ut i første omgang la Dalens høyreving en flott crosser inn mot bakre stolpe, som spissen deres ekspederte kontant i nettet. En god prestasjon, men urettferdig, syntes vi, og hang en smule med hodet.

Godt var det da at det ikke tok mer enn halvannet minutt før et langt innkast fra venstreback Magnus Olsen til slutt havnet i beina på Eidsmo, som med en lur avslutning fra 5-6 meters hold smalt ballen mellom beina på Dalens målvakt. Eks-Hundvåg-spillerens første nettkjenning i blå drakt utenfor Internserien.

Resten av omgangen lot vi Dalen ha det meste av spillet, mens vi forsvarte oss godt med kaptein Tarbergs enorme arbeidsradius og innsats som viktigste komponent. Den ferske forsvarsfireren greide seg også meget bra. Ledet an av den rutinerte venstrebacken Olsen, kunne midtstopperne Martin Kloster og Alexander Tønder kompensere for manglende stoppererfaring med stor ballsikkerhet og fint overblikk.

Vi fikk en kjempestart på 2. omgang da Andreas Kjelstrup, som hadde en vanskelig jobb som enslig spiss for et lavtliggende Korsvoll-lag, etter vårt lengste angrep denne matchen dro seg ned mot dødlinja og fra krittstreken brukte høyrefoten til å slå det som for et utrent øye kunne se ut som et innlegg. Ballen gikk i en fin bue gjennom feltet, før den dalte ned ved lengste stolpe. En herlig scoring etter kveldens desidert frekkeste avslutning!

Bildet over: Målscorer Andreas Kjel-"Berba"-strup og BB-Tarberg jublet høyt for tre poeng og burger på McDonalds etter matchen.

Nå var vi sikre på sier, og siden vi ikke hadde mulighet til å bytte med spillere fra benken, gjorde vi i stedet noen rokkeringer innad i laget. Ekholt og Eidsmo overtok stopperplassene, mens Kloster tok plass på sentral midtbane og Tønder la seg ute på høyrekanten. Tarberg, som hadde løpt så mye at han i pausen måtte skylle blodsmaken ut av munnen med noen slurker saft, ble etter hvert så sliten at han var nødt til å hvile noen små minutter på sidelinja. Mer skulle det ikke til før vi fikk alvorlige problemer med å forsvare oss, og Dalen rakk å komme tilbake og utligne før vår kaptein fikk hentet seg ordentlig inn.

Keeper Vegard var i løpet av kampen blitt satt på enkelte prøver av Dalen, noen farligere enn andre, og han fikk ved et par-tre anledninger vist at han er en meget reaksjonssterk keeper med imponerende rekkevidde. Det ble imidlertid klart at også han var noe kamprusten, da Dalen ved sin 3-3-scoring på merkelig vis greide å lure ballen inn i keeperhjørnet. Den normalt sett så trygge målvakten måtte klø seg i skjegget, uten at han dermed forstod noe mer av hvordan det kunne skje.

Da det igjen stod likt mellom lagene, bestemte vi oss for å prøve å få til et mer konstruktivt spill, hvilket var vanskelig, ettersom Dalen hadde fått blod på tann og vi begynte å bli stadig mer slitne. Gleden var dermed stor da Tønder kunne trille inn 4-3 nede ved høyre stolpe fem minutter før slutt. De nøyaktige omstendighetene rundt scoringen er i ettertid litt uklare, ettersom hukommelsen kapitulerte overfor gledesrusen (dersom leseren har vært vitne til kampen og kan komme med oppklarende informasjon, bes vedkomne kontakte Junior2.com-redaksjonen).

Helt på tampen av kampen fikk vi en corner fra venstre som Olsen på utsøkt vis feide inn mot bakre stolpe, hvor Ekholt fikk bruk for hver eneste høydemeter idet han stanget ballen inn i nettet. 5-3 til Korsvoll Cs ti helter, og takk for dét.

Bildet under: Marius Andersson og Vegard Brekk nøt både is og milkshake etter kampen, selv om sistnevnte fortsatt var noe forarget over at han slapp inn 3-3-målet.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING
DALEN IL - KORSVOLL 3-5