KORSVOLL BLÅ - KORSVOLL HVIT 4-2

Korsvollbanen 18/7-2011
Korsvoll Blå - Korsvoll Hvit 4-2 (2-2)
Dommer: M. Olsen, F. Runar, E. Nordby,        A. Jerkø og M. Nistad, Korsvoll IL
Tilskuere: 2
Mål: Blått lag: Espen Bengtson, Eivind        Hopland, Christian Andersson og        Thomas Arnulf.
       Hvitt lag: Marius Høgevold og        Johannes Blåsternes.

M. Olsen
Innbyttere: O. Jensen, K. Kolnes, A. Løvstad, F. Runar og P.                   Schjerven.
Korsvoll Hvit (3-5-2):
Vips, så var vi like langt
Blått lag kom best ut av startblokkene etter ferien, men Hvitt lag leder fortsatt Internserien.

Feriefotball er bedre enn fotballferie, og etter nesten to ukers pause var det klart for en ny kamp i Internserien, årets niende. Hvitt lag kunne skilte med en sterk tropp og måtte tåle favorittstempelet til tross for at de spilte borte, og selv om de blå ble fulltallige etter fem minutters spill, hjalp det ikke da Marius Høgevold steg til værs og headet inn et frispark i det 7. minutt.

Hvitt lags 3-5-2-formasjon gjorde nytten i starten, men så tok Thomas Arnulf tak. Med lange klyv galopperte den elegante midtstopperen oppover og forbi det som var av motstandere, før han serverte Espen Bengtson på åpent mål, slik at sistnevnte enkelt kunne tappe inn 1-1.

Dette inspirerte hjemmelaget, og kun en heltemodig, dog voldsomt hard Lars Gjesvik-takling på Peder Nævestad da Blått lag kom fire mot to hindret nye mål i andre halvdel av første omgang. For selv om Hvitt lag styrte mye av spillet med sine fem midtbanespillere, var de sårbare de gangene Blått snappet ballen og kontret, noe som en gang resulterte i en lekker dribling og en frekk tupp fra Mathias Falch. Ballen gikk ut til hjørnespark, og den perfekt slåtte corneren fra Marius Andersson ble ekspedert i nettet av Eivind Hopland. Andersson kom igjen i fokus kort tid etter, da han ble løpt overende innenfor 16-meteren. Dommer Erik Nordby vinket spillet videre.

Bildet: Hjørnespark til Hvitt lag, og Blått lag har tilsynelatende full kontroll. Foto: Studio Rognmo .

Hvitt lags Johannes Blåsternes lovte to mål før kampen, og etter å ha bommet to ganger, først med et knallhardt forsøk fra midtbanen, siden med et saksespark, brukte han hodet og valgte å bruke hodet da Terje Kristoffersen slo inn fra høyre. Ballen suste inn ved første stolpe, og Blått lags Espen Johnsen-kopi Christian Andersson var sjanseløs. 2-2.

I andre omgang sendte gjestene både Pål Schjerven og Ole-Vidar Jensen ut på banen, og begge var med på å true det blå forsvaret, dog uten resultater. Christian Andersson befant seg nå i motsatt ende av banen som spiss, og i en omdiskutert situasjon der ballen spratt frem og tilbake og via hånden hans, fikk han til slutt stå helt alene ved straffemerket, hvorfra han fikk en enkel jobb med å bredside inn 3-2. Protestene haglet, men det hjalp ikke.

Bildet: Andreas Lausund holdt nullen i sin keeperdebut. Her er det Erik Nordby som er for sent ute i møtet med den uortodokse burvokteren. Foto: Studio Rognmo.

Når så Hvitt lag ikke greide å sette Blått lags fjerde og siste keeper for kvelden, Andreas Lausund, på en eneste prøve i løpet av kampens 22 siste minutter, må det være lov å si at de ikke fortjente bedre. I stedet kunne derfor banens bestemann, Thomas Arnulf, stige til værs i motsatt felt og heade inn 4-2.

Blått lag har dermed tatt igjen Hvitt lags forsprang, og det er nå kun målforskjellen som holder de hvite foran på tabellen. Torsdag er det klart for et nytt oppgjør, og avspark er klokken 20.00.

Tabellen etter ni runder:

1. Hvitt lag – 47-36 – 4-1-4 – 13 p
2. Blått lag – 36-47 – 4-1-4 – 13 p

Bildet under: En av kampens store profiler. Andreas Lausund var god både som offensiv kantspiller, venstreback og keeper. Foto: Studio Rognmo.