Korsvollbanen 3/7-2011
Korsvoll Blå - Korsvoll Hvit 8-4 (3-0)
Dommer: Kasper Aunan.
Tilskuere: 0.
Mål: Blått lag: Christian Eidsmo 3, Marius        Andersson 2, Mathias Falch 1, Truls        Skeie 1 og Ulrik Anderssen 1.
       Hvitt lag: Ole-Vidar Jensen 2, Sindre        Sangnes 1 og Henrik Janson 1.

Blåste liv i gullkampen
Etter fem kamper uten seier kunne Blått lag endelig juble for tre poeng igjen.

Etter 7-2-seieren i seriepremieren har det meste gått nedover for seriemesterne fra 2009-sesongen. Tre poeng i årets syvende internkamp var dermed helt nødvendig for Blått lag om de skulle henge med i gullkampen utover sommeren og høsten.

24 mann møtte opp til perfekte spilleforhold i den trykkende varmen på Korsvollbanen, og Blått lag fikk en pangstart da Christian Eidsmo, som har skutt på alt annet enn mål i vår, endelig traff rent fra 18 meters hold og fikk ballen til å dale ned i høyre hjørne etter kun to minutters spill.

Hvitt lag svarte med et tverrliggerskudd signert Johannes Blåsternes og gode løp fra kantspillerne Espen Malmo og Henrik Janson, men Blått lag var flinke til å doble på kant, og like etter kom et av årets vakreste angrep. Ballen gikk raskt fra mann til mann ute på venstresiden, og til slutt slo Olav Bengtson en pasning til målscorer Eidsmo, som dermed ble tomålsscorer.

Etter en kort drikkepause forsøkte Johannes Blåsternes seg nok en gang, men på mystisk vis tryllet han ballen utenfor da han fikk den servert på blank kasse. Mathias Falch var mer treffsikker på den andre siden av banen, og da Andreas Løvstad ikke hoppet høyt nok, kunne han heade innlegget fra Espen Bengtson ned i venstre hjørne til 3-0. En skrudd dupper fra samme spiller ble slått til corner like etter.

Hvitt lags innbytter Sindre Sangnes, som kom så å si rett fra et ettårig opphold i Brasil, brukte tid på å få overføre sambaen fra strendene i Rio til kunstgresset på Korsvoll, men Peder Nævestad måtte likevel hente frem det ypperste av keeperkunstene han lærte i Lyn for ti år siden da Sangnes rappet til ballen 20 meter fra mål.

Bildene: Over: Etter ett poeng på de fem siste kampene kunne Blått lag endelig juble for seier igjen etter søndagens match. Fra venstre: Marius Andersson, Ulrik Andersson, Olav Bengtson, Andreas Lausund, Mathias Falch, Eivind Hopland, Thomas Arnulf, Christian Eidsmo, Espen Bengtson, Christian Andersson og Truls Skeie. Liggende: Peder Nævestad. Under: Hvitt lags seiersrekke brutt, men de leder fortsatt med seks poeng. Løpende: Andreas Løvstad. Bak fra venstre: Espen Malmo, Andreas Schwencke, Didrik Skjelland, Jacob Nordby og Henrik Janson. Foran fra venstre: Johannes Blåsternes, Sindre Sangnes, Ole-Vidar Jensen, Greger Svenn, Martin Kloster og Per-Egil Jakobsen.

Hvitt lag har satt seg som mål å sette poengrekord i årets internserie, og etter pause gikk de ut i en offensiv kamikazeformasjon med skyhøyt press og et voldsomt trykk. Blått lag ble presset tilbake, og i det 49. minutt lurte venstrebeinte Sindre Sangnes hjemmelagets forsvar og keeper da han vred ballen opp i høyre hjørne med høyrebeinet.

Bortelagets monsterpress ga også rom for overganger andre veien, og i det 53. minutt kunne Andreas Lausund slå 45 grader ut til Truls Skeie, som nesten skjøt hull i nettmaskene da han satte inn 4-1. Hvitt lag rotet det ytterligere til for seg selv ved å stille med en alt annet enn snorrett backtreer, og bare to minutter senere fikk Christian Eidsmo løpe helt alene over halve banen, før han danset seg forbi keeper og trillet inn sitt tredje for dagen.

Nå gikk det unna på Korsvollbanen, og sekunder senere kom Espen Malmo og Henrik Janson seg forbi Blått lags forsvarere, der førstnevnte serverte debutanten Janson, som kontrollert reduserte til 5-2.

Marius Andersson, som hadde skutt rett på Andreas Schwencke tidlig i kampen, brukte samme avslutningsteknikk mot Didrik Skjelland, som ikke rakk å reagere og måtte se ballen passere mellom beina og i mål. Andersson var på hugget, og da Eidsmo ble like svimmel som målvakten da han forsøkte å snurre seg forbi en gang til, kunne mannen som i dag spilte sin 128. C-lagskamp sette inn 7-2 via ryggen til Johannes Blåsternes.

Da våknet Internseriens toppscorer Ole-Vidar Jensen. Etter et mislykket utlån til Blått lag i midtuka var han igjen ikledd den hvite drakten, og to raske mål ga gjestene håpet om poeng. Det første målet var et skudd som på tøysete vis glapp under høyrefoten til keeper Mathias Falch, mens det andre var et langskudd som gikk midt i mål etter at samme keeper, som for øvrig var god i utspillsfasen, feilberegnet egen avstand til mål.

Temperaturen på banen var høyere enn i luften, men heldigvis hadde dommer Kasper Aunan full kontroll med sine bestemte avgjørelser, der han stod på sitt og ikke lot seg påvirke av engasjerte spillere fra begge lag.

Mot slutten fikk Blått lag stor plass å løpe i idet Hvitt lag kastet stadig flere spillere i angrep, og mot slutten kunne Mathias Falch spille frem Ulrik Anderssen, som stakk idet pasningen gikk, og som scoret sitt andre mål denne uken. De siste minuttene inneholdt uvanlig lite dramatikk, og faktisk ingen scoringer, og Blått lag vant dermed 8-4. En livsviktig seier for blåtrøyene, som dermed fikk kuttet inn Hvitt lags forsprang. De hvite har riktignok fortsatt seks poeng å gå på, samt en imponerende målforskjell, men vi er ennå ikke halvveis, så mye kan snu utover sommeren.

Onsdag blir det først internkamp en gang før Barne-TV, og deretter grilling og muligheter for fest hos Erik Nordby.