Korsvollbanen 29/6-2011
Korsvoll Hvit - Korsvoll Blå 7-2 (3-1)
Dommer: O. Gilen, M. Høgevold, U.        Anderssen og P. Schjerven, Korsvoll.
Tilskuere: 5
Mål: Hvitt lag: Christian Poppe 3, Mattis        Lund 1, Greger Svenn 1, Martin        Kloster 1 og André Stangebye 1.
       Blått lag: Ulrik Anderssen og Marius        Andersson.

H. Moen
Innbyttere: E. Bengtson, O. Gilen, O. Jensen og O. Pilhjerta.
Korsvoll Blå (4-3-3):
Ny storseier til de hvite
Hvitt lag vant igjen, men Blått scoret det peneste målet.

Hvitt lag har som første lag i Internserien greid å bygge videre på suksessen og glamouren som følger etter et seriegull, og årets sesong har med unntak av serieåpningen vært en eneste lang fest for hvittrøyene. Onsdag kunne de mønstre en forsvarsfirer bestående av unggutten Oscar Karlsrud, hodesterke Marius Høgevold, årets overraskelsesmann, Lars Gjesvik, samt målfarlige André Stangebye. Pluss på 3. divisjonskeeperen Andreas Schwencke i mål fra start, cyborgen Christian Poppe på venstrekanten og en benk med spillere som Martin Kloster og Pål Schjerven, og du får en lite spillbar odds på hjemmeseier.

Blått lag mistet potensielle nøkkelspillere som Truls Skeie, Henrik Finzi og Eirik Tarberg like før kampstart, men med kampens eneste verdensmester, Even Wetten, sentralt i banen, stopperduoen Hopland og Arnulf og en formsterk Andreas Kjelstrup på topp, virket et uavgjortresultat å være innenfor rekkevidde for de blå. Wetten byttet for øvrig plass med Olav Bengtson etter at han fikk en liten smell tidlig i kampen.

Det var faktisk bortelaget som fikk de første sjansene, så å si samtlige signert midtbanespiller Håvard Moen, som mer eller mindre fungerte som en fjerde spiss i Blått lags 4-3-3-formasjon. To ganger kom Moen alene mot keeper. Om han forsøkte å sentre til Schwencke eller om han ikke hadde krutt i skoene, vites ikke, men faktum er at han ikke var i nærheten av scoring. Moen hadde dessuten en frekk lobb over keeper, men Marius Høgevold kastet seg frem og fikk klarert før hele ballen gikk over streken.

Hvitt lag byttet hyppig, hvert tiende minutt, og med friske bein på banen til enhver tid, lå det et hjemmemål i luften. I det 29. minutt kom ledermålet, da Christian Poppe fikk en pasning fra Didrik Skjelland, løp fra alle og satte ballen ned i Poppe-hjørnet. Bare fire minutter senere satte debutant Mattis Lund inn 2-0 på en retur fra keeper Thomas Kjeldsberg, men det skal sies at det luktet offside av B-lagsspillerens scoring.

38 minutter var spilt da Poppe snappet opp et dårlig utspill og kopierte 1-0-målet og alle andre mål han har scoret, før Blått lag fikk sin velfortjente redusering da Håvard Moen for en gangs skyld ikke var innblandet. Espen Bengtson forsøkte seg først, før Oskar Pilhjerta skjøt i stanga og sendte sin egen retur til Ulrik Anderssen, som scoret enkelt. Dermed 3-1 til hjemmelaget etter 45 spilte minutter.

Bildene: Over: Hvitt lag toger frem som et lokomotiv. Stående fra venstre: Oscar Karlsrud, Martin Kloster, Andreas Schwencke, Didrik Skjelland, Marius Høgevold, Alexander Tønder og Mattis Lund. Sittende fra venstre: Greger Svenn, Kjetil Kihlgren, Pål Schjerven, Christian Poppe, André Stangebye, Fredrik Karlsrud og Jonas Svegaarden. Under: Blått lag måtte tåle et nytt tap, men denne gangen skortet det ikke på sjanser. Bak fra venstre: Even Wetten, Andreas Kjelstrup, Håvard Moen, Mathias Falch, Marius Andersson, Ola Gilen og Eivind Hopland. Foran fra venstre: Olav Bengtson, Martin Nistad, Ole-Vidar Jensen, Thomas Kjeldsberg, Ulrik Anderssen, Espen Bengtson, Oskar Pilhjerta og Thomas Arnulf.

Andre omgang åpnet jevnere enn antatt. Lars Gjesvik hadde dratt til Roskilde, og bortelaget fikk større boltreplass på hjemmelagets halvdel. Marius Andersson og Fredrik Karlsrud har møtt hverandre i drøssevis av dueller oppigjennom årene, og fem minutter etter hvilen vendte førstnevnte rundt 360 grader, lurte av den tidligere FCNA-backen, og klistret ballen opp i høyre kryss. En perlescoring, uten tvil dagens vakreste!

Hvitt lags ledelse hadde dermed skrumpet inn til ett fattig mål, og Blått lag hadde heng på serielederne. Håvard Moen fortsatte sjansesløseriet sitt også i denne omgangen, som da han på uforklarlig vis ikke greide å sette returen fra et Andersson-stangskudd i det tomme buret, men det løsnet aldri for den tidligere G89-profilen.

I stedet rotet Blått lag det til for seg selv, og etter en feilpasning i eget forsvar fulgte Thomas Arnulf og Eivind Hopland opp med å takle hverandre, slik at Greger Svenn på komisk vis fikk stå helt alene i feltet og bare feie ballen opp i mål. 4-2.

Herfra og ut dreide det meste seg om de hvite. Blått lags halvhjertede forsøk på å spille med tre bak lønte seg ikke i det hele tatt, og selv ikke en innleid Ole-Vidar Jensen maktet å inspirere bunnlaget. Dermed fikk både Martin Kloster og André Stangebye enkel vei mot mål, og begge kunne juble for hver sin scoring.

Christian Poppe rundet av ballet med sin tredje scoring for kvelden, og årets første midtukekamp i Internserien endte dermed med en overbevisende 7-2-seier til de hvite, som nå leder med ni poeng.

Søndag er det ny match klokken 15.00, og om én uke er det både internkamp og grilling for å markere halvspilt sesong.