KORSVOLL HVIT - KORSVOLL BLÅ 7-2

Korsvollbanen 13/6-2011
Korsvoll Hvit - Korsvoll Blå 7-2 (1-2)
Dommer: Didrik Skjelland, Thomas        Kjeldsberg og Eivind Hopland,        Korsvoll IL.
Tilskuere: 2
Mål: Hvitt lag: Anders Jerkø 2, Carsten        Ekholt 1, Anders Frogner 1,
       Ole-Vidar Jensen 1, Johannes        Blåsternes 1, Didrik Skjelland 1.
       Blått lag: Martin Nistad og Mathias        Falch.
Gule kort: Christian Eidsmo 1 stk, Johannes Blåsternes 1 stk.

M. Falch
Innbyttere: O. Gilen, H. Gunnerød (fra 60.) og E. Hopland.
Korsvoll Blå (4-4-2):
Hvitt lag svarte umiddelbart
7-2 og hjemmeseier også i andre runde av Internserien

2. pinsedag lå Korsvollbanen grønn og ledig hele dagen, og kampsultne spillere fra nærmiljøet kunne ta avspark i andre runde av Internserien allerede klokken 12.00. For de hvite var rutinerte herremenn som Bernt Foss, Andreas Schwencke og Anders Frogner tilbake på laget etter gårsdagens 2-7-tap, mens Blått lag kunne glede seg over Ola Gilens sesongdebut.

Vissheten om at de spilte på hjemmebane så ut til å berolige Hvitt lag, som lot ballen gå raskt fra mann til mann. Johannes Blåsternes og Jacob Nordby var flinke til å vri spillet, og ettersom Carsten Ekholt på høyrekanten ikke var i form til å drible, kunne han mate angriperne med flotte innlegg.

Det var derimot Blått lag som tok ledelsen. Et fint angrep endte med at Andreas Kjelstrup fikk skyte upresset inne i feltet. Keeper Bernt Foss fikk slått det harde skuddet ut i feltet, men der ventet Martin Nistad, som lempet ballen opp i nettaket til 1-0.

Hvitt lag gikk ikke kjelleren, de gikk i angrep, og snart kunne de juble for 1-1. Det er over tre år siden sist han scoret, og C-laget har funnet veien til nettet hele 682 ganger siden han scoret det aller første mot Vinderen i mars 2008, men i dag ble det endelig mål for Anders Jerkø igjen, da Christian Andersson snublet litt og ballen lå fri i feltet, slik at Jerkø kunne sende av gårde et løst, men presist skudd ned i høyre hjørne.

Ola Gilen entret banen med kraft og fart etter den innlagte drikkepausen midtveis i omgangen, men det første gjennomløpet hans ble akkurat avverget av Hvitt lags nye keeper, Anders Frogner. Gilen har et stykke igjen til toppformen er inne, men etter en halvtimes spill hjalp han Andreas Kjelstrup med å gå i duell i feltet da Godekongen fikk headet ut til Mathias Falch, som fra 16-meteren prikket ballen ned i høyre hjørne med venstrebeinet. Hvitt lag kom ikke nærmere enn et tverrliggerskudd før hvilen, og Blått lag kunne dermed gå til pause med en 2-1-ledelse.

Hvitt lag skrudde opp flere hakk i andre omgang, og i løpet av få minutter hadde de snudd kampen totalt. Først headet Carsten Ekholt inn en corner, før Anders Frogner var våken bak i feltet da Blått lag aldri fikk klarert. Dermed 3-2!

Bildene: Over: Hvitt lag kom voldsomt tilbake etter søndagens tap. Bak fra venstre: Olav Olseng, Didrik Skjelland, Anders Jerkø, Andreas Schwencke, Bernt Foss, Carsten Ekholt, Fredrik Runar og Ole-Vidar Jensen. Foran fra venstre: Lars Gjesvik, Greger Svenn, Anders Frogner og Johannes Blåsternes. En småsyk Jacob Nordby hadde gått hjem for å lese til eksamen da bildet ble tatt. Under: Blått lag vant 7-2 i går, men tapte 2-7 i dag. Ble feiringen for hard for denne gjengen? Bak fra venstre: Christian Eidsmo, Thomas Arnulf, Mathias Falch, Pelle Bamle, Thomas Kjeldsberg, Andreas Alstad, Christian Andersson og Martin Nistad. Foran fra venstre: Eivind Hopland, Andreas Kjelstrup, Marius Andersson, Ola Gilen og Aleksander Omtvedt.

Mens Blått lag brukte lang tid og mange touch i oppspillsfasen, var Hvitt lag mer direkte. Det tok gjerne ikke mer enn tre trekk før ballen lå i nettet eller Aleksander Omtvedt måtte slenge seg så lang han var, en effektiv spillestil, ikke minst fordi bortelaget ikke rakk å komme hjem med alle spillerne de hadde sendt i angrep.

Ole-Vidar Jensen hadde flere gode løp i bakrom før han omsider kontrollert kunne sette inn 4-2, før Johannes Blåsternes, som knapt har truffet mellom stengene det siste året, traff blink fra like utenfor 16-meteren rett før drikkepausen i andre omgang. Hvitt lag hadde tatt kommandoen, og de var ute etter å forbedre målforskjellen sin.

Lars Gjesvik headet et hjørnespark i tverrliggeren, mens Carsten Ekholt headet et innlegg like over mål. En annen gang kom tre hvite spillere stormende inn ved bakstanga og åpent mål, men i stedet for å treffe ballen traff de hverandre. Det var først da Didrik Skjelland endelig fikk uttelling for alle de utallige timene han har spilt rulle på Korsvollbanen, at vertene kunne feire sitt sjette. Med et velplassert skudd fra omtrent 17 meters hold satte Skjelland inn 6-2 og sitt første mål som senior.

Blått lag var ikke helt ute av det, de heller, og Martin Nistad hadde blant annet et par fantastiske dribleraid. Christian Eidsmo driblet i overkant mye, men fikk sjelden skutt, mens Mathias Falch skjøt rett i metallet. Marius Andersson var ofte involvert ute på kanten, og tre minutter før full tid ble han regelrett klippet ned av Johannes Blåsternes. Dommer Eivind Hopland lot være å gi synderen det andre gule for dagen, og Marius Andersson forlot banen i protest. Inn kom tilskuer Herman Sætre Gunnerød til første kamp siden 2009, og på overtid burde han ha redusert da han kom helt alene med Hvitt lags tredje keeper for dagen, Greger Svenn, men lobben hans gikk over mål.

Dermed ble Anders Jerkø kampens siste målscorer, ettersom han satte ett innlegg fra Anders Frogner i mål via ryggen på Thomas Kjeldsberg like før. C-lagets 691. mål gjennom tidene.

Hvitt lag fikk dermed sin revansje for gårsdagens tap, og årets internserie har fått en pangstart med to kamper på to dager, to forskjellige vinnere, 39 benyttede spillere og 14 forskjellige målscorere. Begge kamper har endt med 7-2 og hjemmeseier, og de to lagene ligger følgelig likt på tabellen.