Korsvollbanen 26/10-2011
Korsvoll Hvit - Korsvoll Blå 8-4 (3-3)
Dommer: K. Hoffart, Ø. Haukeland, A.        Kjelstrup og P. Schjerven.
Tilskuere: 0.
Mål: Hvitt lag: Ole-Vidar Jensen 3,        Sigbjørn Langaas 3 og Ulrik        Børresen 2.
       Blått lag: Jonas Andreassen 2,        Joakim Skavern 1 og Anton        Ligaarden 1.

J. Andreassen
Innbyttere: K. Hoffart, A. Ligaarden og H. Sæle.
Korsvoll Blå (4-4-2):
Avgjørelsen
En solid andreomgang førte til at Hvitt lag kunne juble for tre poeng og et nytt seriemesterskap.

Etter at de rotet bort den første matchballen i forrige serierunde, fikk Hvitt lag muligheten til å sikre gullet på hjemmebane i 14. serierunde. Før kampen hentet de i en av Blått lags mestscorende i Internserien denne sesongen, Andreas Kjelstrup, samtidig som de fikk Vinderens kaptein Ulrik Børresen til å skrive under. Blått lag stilte til sammenligning til kampen med tretten journalistikkstudenter og én grensevakt på perm.

Blått lags ferske forsvarsfirer ble på forhånd advart mot Hvitt lags toppscorer Ole-Vidar Jensen, men det tok ikke mer enn ti minutter før spissen fikk fyre av upresset fra omtrent 20 meters hold. Ballen gikk rett i høyre kryss, og dermed stod det 1-0.

Blått lag kom raskt tilbake, og det tok ikke mange minuttene før de utlignet. Jonas Wikborg Andreassen la ballen skrått ut i feltet, og da Mathias Falch lot den passere til Joakim Skavern, kunne midtbanestjernen fra Elverum enkelt sette inn 1-1.

Flere av Hvitt lags spillere så ut til å være preget av stundens alvor og tankene på det mulige seriegullet, og spillet deres var ikke en seriemester verdig. Da stod Ole-Vidar Jensen frem, og med to raske mål alene med keeper ga han lagkameratene håpet tilbake.

De siste minuttene frem til pause bød på mye dramatikk foran hjemmelagets mål. Først kunne Jonas Wikborg Andreassen redusere fra noe som minnet mistenkelig om en offsideposisjon, før samme mann skrudde en corner mot nærmeste stolpe og via Sigbjørn Langaas og i mål. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 3-3. Et slikt sluttresultat ville ført til en voldsomt spennende siste serierunde, ettersom de blå med ett bare var tre poeng og et titalls plussmål unna å snyte de hvite for gullet.

Bildene: Over: Seriemesterne! Bak fra venstre: Christer Bohlin, Pelle Bamle, Ketil Blom Haugstulen, Thomas Kjeldsberg, Ulrik Børresen og Leiv Jørgen Bakkerud. Foran fra venstre: Andreas Kjelstrup, Magnus Olsen, Pål Schjerven, Ole-Vidar Jensen og André Stangebye. Sigbjørn Langaas slappet av da bildet ble tatt, Lars Gjesvik satt på nattoget til Bergen. Under: Blått lag, sølv for annet år på rad. Bak fra venstre: Jonas Wikborg Andreassen, Håvard Kristoffersen, Sindre Grading, Mathias Falch, Stian Øvrebø Johannessen, Joakim Skavern, Kristian Rake Hoffart og Petter Harsem. Foran fra venstre: Øistein Bloch Haukeland, Magnus Buer, Fredrik Økstad Sandberg, Anton Ligaarden og Håvard Sæle. Knut-Øyvind Hagen måtte forlate kampen og banen med skade allerede etter et kvarters spill.

Situasjonen forverret seg for hjemmelaget bare minutter ut i andreomgangen. Bortelagets angriper Anton Ligaarden traff ikke helt rent fra 25 meters hold, men det høye skuddet fikk en fin bue, og ballen dalte ned bak Magnus Olsen. Plutselig var Blått lag oppe på 20 poeng de også.

Så felte Blått lags keeper Håvard Kristoffersen en leken Ulrik Børresen. Straffespark. Magnus Olsen kom opp fra sin keeperposisjon, men burvokter Kristoffersen viste at han kan bruke hendene til mer enn å snurre plater og fikk slått ballen unna.

Gleden var kortvarig, for like etter utlignet Ulrik Børresen til 4-4. Samtidig med dette flyttet de hvite Sigbjørn Langaas, som har en fortid i blant annet Sogndal, og som for tiden er i Kjelsås' A-stall, opp på midtbanen. Kjempen fra Tønsberg er kjent for å score fine mål når han først scorer, som da han satte inn et brassespark mot Mandalskameratene på Fosshaugane i 2005, og også denne kvelden dro han frem et par lekkerbiskener med YouTube-potensiale. Langaas' første mål kom etter at han driblet seg forbi syv spillere i blå drakt og skjøt kontant i nettet, og det andre kom på en nydelig stupheading etter innlegg fra høyre. Han var muligens i offside ved sistnevnte scoring, men dommeren lot det passere for å kompensere for feilen som ble gjort ved de blås 2-3-redusering.

Og det ble flere sjanser. Christer Bohlin var nær sine første mål siden 2008, mens Andreas Kjelstrup blåste en av Bohlins returer himmelhøyt over én meter fra mål. Langaas derimot, dagens bestemann, ga seg ikke med to mål, og han fullførte hat-tricket sitt med å mose et innlegg opp i nettet. Også Ulrik Børresen noterte seg for en scoring til, slik at sluttresultatet ble 8-4.

En offensivt meget solid andreomgang gjorde dermed at de hvite tok seieren hjem, og med det også gullet i Internserien 2012. Vi gratulerer!