KORSVOLL BLÅ - KORSVOLL HVIT 5-2

Korsvollbanen 10/10 -2011
Korsvoll Blå - Korsvoll Hvit 5-2 (3-1)
Dommer: M. Olsen, J. Wikborg,                F. Sandberg, S. Johannessen                og E. Tarberg.
Tilskuere: 0.
Mål: Blått lag: Håvard Kristoffersen 2,        Mathias Falch 1, Eirik Tarberg 1 og        Jonas Wikborg 1.
       Hvitt lag: Christian Poppe og Jostein        Eidem.

Fornyet spenning
Som i 13. runde i fjor kunne Hvitt lag sikret gullet med seier, men Blått lag ville det annerledes.

Kalenderen viser oktober måned, men gresset er fortsatt like grønt på Korsvollbanen, og årets trettende internkamp kunne dermed spilles uten nevneverdige problemer sent mandag kveld.

Hvitt lag ledet med seks poeng foran kveldens kamp, og med en ny trepoenger ville de dermed sikre sitt andre seriegull på rad i Internserien. Og det startet bra for de hvite. Anders Frogner har stort sett spilt høyreback under B-lagets opprykkssesong, men i dag var han tilbake på høyrekanten, og den 30 år og én måned gamle klubblegenden fyrte av et farlig skudd allerede i det 7. minutt. Skuddet gikk rett på keeper Peder Nævestad, men Lyn G88s gamle førstekeeper greide ikke å holde ballen, og returen glapp ut til fjorårstoppscorer Christian Poppe, som enkelt satte inn 1-0 til bortelaget. Minuttet senere ble gleden snudd til fortvilelse, da den viktige midtbanespilleren Jonas Svegaarden måtte forlate banen med skadet ankel.

Blått lag hadde hele ni debutanter i dagens tropp, og det tok tid før de fikk spillet til å sitte. Spissen Knut-Øyvind Hagen kom på et kjempeløp tidlig i kampen, men den notoriske måljegeren, som scoret hele 23 mål på ni kamper i bedriftsserien i år, klarte ikke å sette ballen bak Leiv Jørgen Bakkerud.

Mens Hvitt lag fikk dominere første halvdel av førsteomgang, hadde de blå overtaket de siste 20 minuttene frem mot pause. Etter en halvtime kom Eirik Tarberg på et fint løp nedover høyresiden. Han slo flatt inn i feltet, og på lur bak i feltet ventet Håvard Kristoffersen, som med et flott skudd prikket inn 1-1. Bare fem minutter senere var samme mann på farten igjen. Denne gangen kom det et flott legg fra høyre fra Christian Eidsmo, og Kristoffersen, blant ungpiker og russ bedre kjent under DJ-navnet sitt, Howie B, fløy gjennom feltet og styrte inn 2-1 med høyrebeinet på volley. En lekker scoring!

Blått lag var i siget, og i det 40. minutt kunne de juble for en ny perle. En lang klarering fra eget forsvar spratt over en døgnvill Lars Gjesvik, som kom rett fra Canada og til kampstart, og Mathias Falch fikk dermed fri vei mot mål. Han fikk kontroll over ballen og kom inn i feltet, der han med en utsøkt lobb med høyrebeinet vippet ballen over keeper og inn i nettet til 3-1!

Bildene: Over: Blått lag. Bak fra venstre: Håvard Kristoffersen Hansen, Sindre Eilertsen, Sindre Grading, Knut-Øyvind Hagen, Mathias Falch, Stian Øvrebø Johannessen, Andreas Kjelstrup, Peder Nævestad og Magnus Jahrmann. Foran fra venstre: Eirik Tarberg, Christian Eidsmo, Håvard Sæle, Jonas Andreassen Wikborg, Fredrik Økstad Sandberg og Lars Hansen. Under: Hvitt lag. Fra venstre: Ketil Blom Haugstulen, Vegard Brekk, Jostein Eidem, Magnus Olsen, Marius Fuglum, Leiv Jørgen Bakkerud, Sigbjørn Berntsen, Christian Poppe, Anders Frogner, Nasrat Sahag, Pelle Bamle og Lars Gjesvik. Jonas Svegaarden hadde forlatt banen på grunn av skade da bildet ble tatt.

Hvitt lag forsøkte seg ved et par anledninger tidlig i andreomgang, men det var Blått lag som skulle få det første målet. Lynraske Knut-Øyvind Hagen rykket forbi høyrebacken og slo inn rett før han fikk strekk, slik at Eirik Tarberg kunne smyge seg forbi oppasseren sin og sette inn 4-1 nede til høyre for keeper.

Blått lag så ut til å ha avgjort kampen, og det hjalp ikke at Hvitt lag slet med å disponere spillerstallen sin på fornuftig vis. Omrokkeringene var mange og ofte av det pussige slaget, og når deres fremste angrepsvåpen Christian Poppe heller aldri fikk ballen, var mye kjørt. I stedet måtte bortelaget se Jonas Andreassen Wikborg legge på til 5-1, da han stakk mellom stopperne og ble frispilt av tomålsscorer Kristoffersen, slik at han bare hadde å plassere ballen til høyre for keeper, før han kunne starte feiringen.

Hvitt lag fikk mer skikk på spillet sitt de siste ti minuttene, men det tok for lang tid før de greide å dra nytte av eksempelvis Magnus Olsens rutine. To minutter på overtid klønet Blått lags ellers så solide midtstopper Fredrik Økstad Sandberg det til i eget felt, og Jostein Eidem fikk runde av kampen ved å vri ballen opp i venstre hjørne, slik at sluttresultatet ble 5-2.

To runder gjenstår av Internserien 2011, og Hvitt lags ledelse er nå skrumpet inn til tre poeng og 20 plussmål. Aner vi et sensasjonelt comeback fra de blå, eller vil de hvite avgjøre alt på hjemmebane i neste serierunde? Dette blir spennende!