Korsvollbanen 21/7-2011
Korsvoll Hvit - Korsvoll Blå 7-4 (1-2)
Dommer: K. Kolnes, M. Olsen, G. Solberg       og C. Ekholt, Korsvoll IL
Tilskuere: 2
Mål: Hvitt lag: Ole-Vidar Jensen 3 (1 via        Even Enggrav og 1 via Christian        Andersson), Anders Jerkø 1, Erik        Nordby 1, Carsten Ekholt 1 og Olav        Olseng 1.
       Blått lag: Ulrik Anderssen 2, Thomas        Arnulf 1 og Andreas Lausund 1.

S. Sangnes
Innbyttere: T. Kjeldsberg, T. Kristoffersen og A. Lausund.
Korsvoll Blå (4-4-2):
Kamp 10: Hjemmeseier
B på pausekupongen ble snudd til H ved full tid.

Hvitt lag var opprørte etter mandagens tap mot Blått lag, for da lagene møttes igjen på torsdag, hadde faktisk Blått lag muligheten til å ta over tabelltoppen med seier. Hvem skulle trodd det ved utgangen av juni?

Som i mandagens oppgjør var det Hvitt lag som kom startet best. Anders Jerkø har skapt mye hodebry for det blå forsvaret denne sesongen, og etter få minutters spill løp han skrått inn mot venstre i feltet, før han mottok en stikkpasning og la ballen tilbake i høyre hjørne. Jerkøs femte mål som seniorspiller, C-lagets 764. nettkjenning.

Blått lag slet med å komme forbi brødrene Nordby og ankeret Magnus Olsen, men noen ganger fikk de rom, som når Sindre Sangnes med sitt tredje skuddforsøk i kampen klinket ballen i tverrliggeren etter 20 minutters spill.

Parallelt med dommerbyttet midtveis i omgangen entret også Andreas Lausund banen. Han ble raskt sentral i Blått lags angrepsspill, og etter i det 34. minutt slo han en fin ball inn i feltet til Ulrik Anderssen, som takket og bukket og sendte ballen opp i hjørnet, utagbart for en god Henrik Gaudernack, nylig tilbake fra førstegangstjenesten.

Det var fart i de to medisinstudentene på Blått lag, og før pause spilte de nok en gang hovedrollene da bortelaget gikk opp til 2-1. En gjennombruddspasning til Lausund ble først for lang, men han løp opp ballen ute ved krittet langs venstresiden og spilte til Sindre Sangnes, som fant Ulrik Anderssen, som igjen hadde tatt turen inn i motstandernes felt. Den gamle G90-stjernen vendte opp forbi markeringen sin, så skjøt han kontrollert tilbake mot venstre hjørne.

Hvitt lag kom litt bakpå, og først etter en grundig pauseprat fikk de tilbake godfølelsen. De siste 45 åpnet nemlig med to raske mål signert Internseriens toppscorer Ole-Vidar Jensen, som viste at han har den nødvendige flaksen toppscorere har, idet han headet et cornerinnlegg fra Magnus Olsen via Christian Anderssons hode og i mål. Jensen ville ha mer, og han fikk sitt andre for dagen og tiende for året da han lobbet over Blått lags keeper, den lyskeskadde Martin Nistad, få minutter senere. Kampen var snudd!

De hvite hadde spilt på seg selvtillit, og det var spilt rundt 55 minutter da en optimistisk Erik Nordby dro til fra distanse. Ballen fikk en fin skru, slik at den dalte ned i mål bak en utspilt Martin Nistad, som for øvrig hadde flere imponerende og fryktløse redninger i løpet av matchen.

Bildet: Marius Andersson spilte sin 131. kamp for C-laget denne torsdagen. Begge bildene i referatet er fra mandagens kamp. Foto: Studio Rognmo.

Noe senere fikk den ene av de to fremmøtte tilskuerne, en av 88-lagets gamle trenere, Kjell Nilsen, se en av dagens mest omdiskuterte situasjoner. Så å si samtlige spillere stoppet opp i påvente av det som så ut som dagens klareste frispark, men det gjorde ikke Marius Høgevold, og innlegget hans traff pannebrasken til Carsten Ekholt, som med en nydelig heading styrte ballen over i motsatt hjørne.

De blå har også folk som kan heade, og den viktige reduseringen kom på nettopp et hodestøt, dog et av det løse slaget. Et fint hjørnespark endte opp ved bakstanga og en menneskeklump bestående av Thomas Arnulf, Mathias Falch, Henrik Gaudernack og minst én forsvarer fra Hvitt lag, og hvor førstnevnte til slutt fikk luggen på ballen og sendt den i nettet. 5-3, og en opphenting var ikke utenkelig. Foreløpig.

Omtrent i det 67. minutt, kun et par små sekunder før kampens siste drikkepause og dommerbytte, hadde nemlig Olav Olseng funnet veien inn i Blått lags felt, og da ballen falt ned hos ham, kastet han seg rundt på akrobatisk vis og brassesparket den ned i høyre hjørne. Martin Nistad var på ballen, men det frekke skuddet var både overraskende og velplassert, og en smilende Marius Høgevold kunne kontrollert skjerme ballen over streken.

Det neste målet var minst like akrobatisk, men samtidig av den komiske sorten. Hva som egentlig skjedde er vanskelig å beskrive, men et flott angrep fra Hvitt lag endte i alle fall med at Ole-Vidar Jensen fikk slått ballen i Even Enggrav, som på merkelig vis snublet rundt og liggende sendte ballen i eget nett med en klønete kopi av Olsengs drømmemål.

Blått lag yppet seg litt i sluttminuttene med et tverrliggerskudd fra Mathias Falch og to langskudd fra Olav Bengtson, og til slutt kunne Andreas Lausund pynte på resultatet da han kom fri på venstresiden og la ballen til side for Henrik Gaudernack.

Årets tiende internkamp endte med det 7-4 til Hvitt lag, som følgelig beholdt serieledelsen. Nå har de tronet øverst på tabellen i åtte serierunder på rad, noe som er ny rekord. I fjor hadde de den i de syv siste rundene, akkurat som Blått lag hadde den i de syv rundene før det igjen. Med mindre Blått lag vinner med mer enn syv mål i neste runde, vil Hvitt lags pågående rekordrekke forlenges med i alle fall én match til.