Korsvollbanen 12/6-2011
Korsvoll Blå - Korsvoll Hvit 7-2 (2-0)
Dommer: Tristan Cook, Korsvoll IL
Tilskuere: 5
Mål: Blått lag: Eirik Tarberg 2, Mathias        Falch 1, Ola Jansen 1, Marius        Andersson 1 (Str), Martin Nistad 1        og Nikolai Kleivan 1.
       Hvitt lag: Kjetil Kihlgren og Fredrik        Runar (Str).

F. Runar
Innbyttere: O. Jensen (inn 15.) og L. Gjesvik.
Korsvoll Hvit (4-4-1):
Seriestart
Søndag ble Internserien sparket igang for tredje sesong på rad, og det ble som vanlig målrikt og morsomt.

Bildet: Eivind Hopland er en av mange gamle C-lagshelter som studerer utenbys, og som bruker sommerens internkamper til å holde formen og gamle vennskap vedlike.

I jomfrusesongen i 2009 vant Blått lag Internserien, mens Hvitt lag overtok tronen i fjor. Søndag var det premiere på den tredje utgaven av den mest populære fritidsaktiviteten i bydel Nordre Aker, og selv om fjorårsprofiler som toppscorer Christian Poppe og Erik Nordby måtte melde avbud på grunn av henholdsvis fisketur og hjernerystelse, ble det en innholdsrik serieåpning. Unge Tristan Cook var for øvrig dommer, og han gjorde en særdeles god jobb som pipeblåser. Denne unggutten har en stor fremtid på fotballbanen, enten som spiller eller dommer.

Like før avspark var et skadeplaget Hvitt lag aktive på overgangsfronten, og etter å ha fått de første budene avslått, sikret de seg til slutt Truls Skeie, Fredrik Runar, Martin Kloster og Vegard Enggrav. Olav Bengtson gikk motsatt vei. Det blir spennende å se om alle overgangene blir gjort permanente når begge mannskap stiller med fulltallig tropp.

Grunnet et par sene avbud og kø på Korsvoll innfartsveier var brødrene Andersson, Lars Gjesvik og Ole-Vidar Jensen forsinket, slik at det blå hjemmelaget måtte gå ut i 3-3-1-1, mens de hvite satset på 4-4-1, frem til sistnevnte tok plass på topp etter et kvarters spill.

Kampen åpnet rolig, og midtstopperne i hver ende av banen hadde god kontroll på fremstøtene som ble gjort. Sekunder før den innlagte drikkepausen midtveis i første omgang kom årets første mål, da Nikolai Kleivan slo et perfekt innlegg fra høyre. Ballen gikk over Hvitt lags forsvar, og bakerst i feltet satte en umarkert Mathias Falch hodet til og fullførte løpet sitt med å sette inn 1-0 - med to mann mindre på banen.

Etter den korte pausen ble også Blått lag fulltallige da brødrene Andersson dukket opp. Begge lag hadde greit med sjanser, men det ble kun ett mål til denne omgangen, og mange Korsvoll-fans pustet nok lettet ut da Eirik Tarberg, spiss for anledningen, omsider fant veien til nettmaskene igjen. Et flott raid ble avsluttet med en kald avslutning forbi Gunnar Sjølie, og dermed stod det 2-0 etter 45 minutters spilll.

Bildene: Over: Blått lag poserer som et jentelag på Norway Cup. Bak fra venstre: Eivind Hopland, Nikolai Kleivan, Magnus Jahrmann, Mathias Falch, Martin Nistad og Ola Jansen. Foran fra venstre: Aleksander Omtvedt, Eirik Tarberg, Marius Andersson, Olav Bengtson og Christian Andersson. Under: Hvitt lag tapte i dag, men de er fortsatt de tøffeste gutta i gata. Fra venstre: Kjetil Kihlgren, Vegard Enggrav, Truls Skeie, Olav Olseng, Johannes Blåsternes, Christer Bohlin, Andreas Løvstad, Fredrik Runar, Ole-Vidar Jensen, Martin Kloster, Gunnar Sjølie og Lars Gjesvik.

Hvitt lag flyttet Truls Skeie opp på midtbanen etter pause for å få mer trøkk, og det hjalp, selv om telemarkingen ikke var like ivrig med skuddfoten som tidligere. Martin Kloster, som slo minst ti tunneler på motstanderne sine i dag, var ivrigere etter å kline til, og unggutten hadde blant annet et par flotte langskudd, samt et frispark som ble reddet av Aleksander Omtvedt, dog uten resultater.

Så kom dagens merkeligste mål. Mathias Falch sleivet da han skulle slå ballen inn i bakrommet. Ballen gikk langs bakken og sneglet seg forbi både én og to mann, før den overraskende nok nådde sin planlagte destinasjon, Ola Jansen. Superspissen lot seg ikke be to ganger, og mens Hvitt lag ropte på offside, noe innbytter Fredrik Runar bekreftet at det ikke var, puttet han 3-0 alene med keeper.

Mathias Falch sikret seg nok en middels assist 20 minutter senere, da han slo en kort pasning til Eirik Tarberg inne på egen halvdel. Tarberg skrudde på den berømte turboen, og etter å ha rykket fra halve Hvitt lag satte han behersket inn 4-0.

Kjetil Kihlgren sørget for at Hvitt lag fikk sin velfortjente redusering da han som en av de første på bortelaget traff mål. Fra skrå vinkelt skjøt han elegant mellom beina på Aleksander Omtvedt, og Hvitt lag øynet mulighetene for et sensasjonelt comeback.

Slik skulle det ikke gå. For da Eirik Tarberg nok en gang suste inn i feltet, kunne ikke Hvitt lags forsvarere gjøre annet enn å klippe ham ned. Marius Andersson tok den påfølgende straffen, sendte keeper feil vei, og økte til 5-1.

I kjent stil gikk det unna foran begge mål i sluttminuttene. Olav Bengtson burde scoret for Blått, før han skubbet Fredrik Runar overende i motsatt 16-meter. Straffe. Fredrik Runar har visstnok scoret på nesten 40 straffer i karrieren, og kun bommet én gang. Mot Omtvedt var han sikkerheten selv, og det harde skuddet gikk rett i mål. Var det for sent for bortelaget?

Ja, for Blått lag svarte med kampens vakreste angrep og et nytt mål. Martin Nistad sendte avsparket til Ola Jansen, som ga ballen til Eirik Tarberg, som slapp den mellom beina til Nikolai Kleivan. Han stoppet opp og spilte tilbake til Tarberg, som hælsparket tilbake til Kleivan, som slo en perfekt stikker til Nistad, som hadde lurt forsvaret med løpet sitt og som enkelt rullet inn 6-2.

Helt på tampen fikk Kleivan selv sitt fortjente mål, da Tarberg uselvisk slo inn til Blått lags midtbanegeneral, banens bestemann, som banket inn 7-2. Johannes Blåsternes hadde et vidunderlig skuddforsøk fra midtbanen rett etterpå, men Aleksander Omtvedt fikk hoppet opp rett før det harde og presise skuddet traff krysset.

Blått lag fikk dermed en perfekt start på Internserien, mens Hvitt lag får glemme kampen fortest mulig og se fremover, for allerede i morgen får de muligheten til å slå tilbake på hjemmebane. Avspark er kl.12.00.