Innbyttere: M. Falch, E. Nordby og A. Omtvedt.

Én god og én dårlig omgang
Den lovende førsteomgangen ble ikke fulgt opp i lørdagens treningskamp mot Bislett.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Den årlige sommerkampen mot Bislett ble i år innledet med ett minutts stillhet til minne om ofrene etter de grusomme terrorhandlingene i Oslo og massakren på Utøya dagen i forveien.

Deretter begynte kampen, og da det i disse dager ikke passer å dra krigsmetaforene for langt, holder det å nevne at Bislett tråkket til altfor hardt i duellene. Etter bare fem minutter måtte Andreas Kjelstrup ut med skade etter en takling som kom fem sekunder for sent inne i feltet, og undersøkelser senere på kvelden viste at spissen sannsynligvis vil være ute i mellom fire og åtte uker. Dommeren dømte for øvrig ikke straffespark.

Ti minutter senere røk Olav Bengtson, og dermed satt vi igjen med én innbytter. Bengtsons erstatter Aleksander Omtvedt ble nesten taklet ut av kampen, men etter en halvtimes pust i bakken kunne han returnere til banen mot slutten av kampen.

Nok om skadene, la oss vende tilbake til matchen, som etter alle solemerker var Marius Anderssons foreløpig siste C-lagskamp før han nå flytter til Trondheim for å studere. Vi var best i midtbaneleddet og solide i forsvar, og det var nettopp den vordende trønderen Andersson som fikk de fleste sjansene. Verdensrekordholderen i antall C-lagskamper, dette var hans 132. opptreden siden 2008, skar stadig inn fra kanten, og han fikk blant annet sendt et fint langskudd mot krysset og en skummel lobb mot mål.

Bildet: De har vunnet to seriegull sammen. I fjor gikk Anders Frogner (t.v.) til B-laget, nå reiser Marius Andersson til Trondheim for å studere. Foto: M. Falch.

Sjansene var et resultat av effektivt finspill langs bakken, ofte regissert av midtbaneduoen Jacob Nordby og debutant Christian Torp. Sistnevnte har spilt adeccoball for MS, blant annet med vår gamle storscorer Espen Schjerven, og fikk også æren av å sette inn 1-0 på sin andre store sjanse i kampen. Et hjørnespark fra Anders Frogner ble flikket videre av Mathias Falch, og nykommeren bredsidet oss i ledelsen.

Det siste kvarteret før pause rundspilte vi de for anledningen gul- og svartstripede Bislett-spillerne, og like etter 1-0-målet banket Ole-Vidar Jensen inn 2-0 på en flott dupper fra omtrent 25 meters hold etter pasning fra alltid like løpsvillige og blide Jon Stavnsborg.

Vi gikk til pause med stor selvtillit etter det strålende spillet, men den trykkende varmen og mangelen på reserver gjorde at vi ikke maktet å holde oss på samme nivå etter hvilen. Bislett kom mer med i kampen og byttet ofte, slik at Mats Felix Walschaerts måtte hente frem en kjemperedning etter 54 minutters spill.

Tre minutter senere måtte han derimot kapitulere, idet en tydelig offsideplassert spiller fikk tak i ballen og slått inn til en ventende angriper som reduserte. Dommeren beklaget denne glippen etter kampen.

Bildet: Kampens siste sjanse kom etter et hjørnespark på overtid, men Pål Schjervens heading gikk utenfor. Foto: M. Falch.

Vi hadde våre sjanser, og Christian Anderssons heading i det 65. minutt gikk rett utenfor. I stedet for 3-1 til oss fikk Bislett 2-2 på et heldig langskudd signert den ferske monsterspissen deres. Skuddet var godt, det, for all del, men med tanke på de andre forsøkene hans i kampen, må det nok karakteriserer som et lykketreff.

Mathias Falch kunne og burde sendt oss i ledelsen da han kom først på et innoverskrudd frispark tre minutter senere, men han kom for mye under ballen og sendte den godt over tverrliggeren. Heller ikke innbytter Pål Schjervens forsøk på å brøyte seg gjennom Bislett-forsvaret på overtid ga resultater, og dermed endte det 2-2. En ålreit treningskamp der begge lag fikk testet formen, selv om det hele var preget av gårsdagens grusomme hendelser. Begge lag hadde på sett og vis hver sin omgang, men hvor vi egentlig var det førende laget og hadde fortjent seieren etter den velspilte førsteomgangen.

Onsdag venter Fjellstrand på Berger kunstgress, og det blir siste test før serien starter opp igjen 10. august hjemme mot MS.

Bildet: Troppen som stilte opp i Marius Anderssons foreløpig siste C-lagskamp. Bak fra venstre: Olav Bengtson, Mathias Falch, Erik Nordby, Jacob Nordby, Aleksander Omtvedt, Mats Felix Walschaerts, Christian Torp og Andreas Kjelstrup. Foran fra venstre: Christian Andersson, Jon Stavnsborg, Anders Frogner, Pål Schjerven og Ole-Vidar Jensen. Foto: T. Kristiansen.