M. Falch
E. Garnås
Innbyttere: H. Bånerud, C. Ekholt, V. Enggrav, E. Liljeblad og                   P. Nævestad.

Tung match mot Vinderen
For første gang i år scoret motstanderen før oss. Ville vi klare å hente inn Vinderens ledelse?

Årets fjerde treningskamp var vår femte kamp gjennom tidene mot Vinderen SF (3-3, 6-1, 7-0 og 6-3). I fjorårets 6. divisjon klønet oransjetrøyene fælt, og hadde det ikke vært for at det frem til i år har vært nærmest umulig å rykke ned i Oslo fotballkrets, hadde de måttet ta turen ned til 7. divisjon. Styret deres tok grep, og de har nå bygget opp et helt nytt lag, noe den seriøse oppvarmingen deres bar preg av. For første gang i historien slipper faktisk Vinderens spillere å rullere på å stå i mål; de har fått seg keeper.

Vi hadde håpet å bygge videre på den fine flyten som var spesielt synlig i årets to første kamper, men konsentrasjonen var ikke på topp. Feilpasningene florerte, og det ble mye surr i den bakre fireren. Noe som i varierende grad fortsatte ut hele kampen.

Bildet: Troppen mot VSF. Bak fra venstre: Mathias Falch, Aleksander Omtvedt, Eirik Garnås, Erik Nordby, Mats Felix Walschaerts, Carsten Ekholt, Christian Poppe og Espen Liljeblad. Foran fra venstre: Håkon Bånerud, Eirik Tarberg, Amund Rognmo, Magnus Olsen, Christer Bohlin, Marius Andersson og Vegard Enggrav.

Før vi fikk samlet oss etter den surrete starten rakk gjestene å score. Svakt forsvarsspill ga VSFs spillere fritt leide mot mål, og etter seks minutter stod det 0-1 på tavla. For første gang denne sesongen lå vi under.

På topp jagde Garnås ballen sammen med Mathias, og selv om førstnevnte ble liggende litt for dypt i den uvante spissrollen, satte han inn utligningen i det 9. minutt. Han mottok ballen på venstrekanten av 16-meteren, og med et godt innsidespark moste han ballen opp i høyre kryss. En vakker scoring! 1-1!

Nordby kom ikke til sin rett på midtbanen i dag, og like etter målet gikk han ned i midtforsvaret, noe som skjøv Amund ut på backen, Poppe opp i angrep og Garnås ned på midten.

Det hjalp kanskje litt, men vi vant ikke noen flere dueller. Samlet sett var vi vel til sammen først på bare én ball de første 45 minuttene. VSF slo mye langt og løp på alle baller, samtidig som de var flinke til å bruke midtbanen sin. Periodevis skuffet vi stort før pause, men selv om det kanskje så ille ut, lå nok mye av problemene i så enkle saker som det at vi ikke traff hverandre på tometerspasninger engang.

Bildet: Livet på benken - Christer, Peder, Gau og en kvinnelig tilskuer hygger seg.

I pausen la vi om litt, og med et klart ønske om å bedre spillet vårt og holde den gode statistikken mot vestkantgutta, hevet vi oss faktisk et par hakk. Vi fikk blant annet variert spillet mer, slik at Carsten på høyresiden også ble mer involvert. I første var det nemlig veldig mye spill på venstre, og i lengden blir det lett å forsvare seg på en kant hele tiden.

Begge lag ble snytt for store sjanser på grunn av feilaktige offsideavgjørelser, men det skortet ikke på muligheter av den grunn. Omtvedt måtte ved et par anledninger ty til ufine midler for å hindre scoringer, og de påfølgende frisparkene hadde Mats god kontroll på. I den andre av enden skuslet Mathias vekk to gode muligheter, mens en umarkert Carsten headet to cornere utenfor mål. Vi hadde flere hjørnespark en vanlig denne kvelden, men både presisjonen, løpene og utnyttelsen var mildt sagt begredelig. Vi må heve duellspillet vårt til serien starter. endelige avgjørelsen falt elleve minutter før slutt, da Carsten kom rundt på kanten og la en hard ball mot bakre stolpe. Der kom Marius løpende inn fra flanken sin, og med et hardt spark sendte han ballen kontant i nettet. 2-1! En utrolig viktig scoring av vingen, som på fire kamper i år har scoret like mange som han har gjort de to foregående sesongene!

Bildet: Til venstre ser vi Marius Andersson, for første gang matchvinner som seniorspiller.

Vinderen presset på for å få en utligning, men vi brettet opp ermene og styrte kampen inn til en ny seier. 2-1 på en dårlig dag mot et styrket 6. divisjonslag er på ingen måte dårlig, men spillemessig var dette litt skuffende ut fra hva vi viste for en uke siden. For få tilbake superformen blir det fotballfri et par dager nå, så sees vi til helgen, klare for det som blir vårens siste treningskamp.

Bildet under: Garnås er innstilt på å nå ballen først. Dommer Magnussen følger spent med.