O. Jansen
Innbyttere: A. Lausund og A. Rognmo.

Guddommelig triumf
Folk fryktet ragnarok på Korsvollbanen da Odin kom på besøk, men de gulkledde fra 5. divisjon var ikke så guddommelige som man skulle tro ut fra navnet.

Med utvaskede gule drakter sponset av Flytoget så kveldens gjester i det hele tatt ganske ordinære ut. Men Odin var blant annet visdommens gud, ja, han ofret sågar ett øye for å drikke av kunnskapens brønn. SK Odin hadde også ganske god taktisk kunnskap, og gjennom fine kombinasjoner og en filosofi bygget på å spille seg ut bakfra viste de allerede de første minuttene at de kom til å bli oppkjøringens foreløpig hardeste motstander.

Å bare ha ett øye kan være en dum ting også. Odins skuddvillige midtbanespillere så nemlig ikke alltid hvor ballen skulle, og to ganger skjøt de knallhardt i innsiden av stanga bak Mats Felix i stedet for i mål. Det straffet seg. Mellom det første og andre stolpetreffet deres, hadde nemlig Peder dunket inn 1-0 i det 6. minutt på vår første virkelige sjanse. Carsten fortsatte der han slapp sist kamp, og fra høyrekanten serverte han ballen til Peder, som stormet frem som guden Tor og sendte et lynnedslag av et skudd rett i nota.

Lynet slår ikke ned samme sted to ganger, sies det. Det gjorde det på Korsvollbanen i kveld. Bare to minutter etter 1-0-scoringen slo venstreback Magnus Olsen en lang skruball opp mot spissene. Mathias skar inn fra høyre og møtte ballen på 16-meteren, der han med en frekk lobb vippet ballen over keeper som om han brukte L1 på FIFA10 og satte inn 2-0.

Dessverre måtte Johannes ut med strekk etter tolv minutters spill, men Amund kom inn i midtforsvaret og stoppet det som kom sammen med makkeren Tarberg.

Vi lå tett og hadde fin avstand mellom lagdelene, noe som gjorde det vanskelig for Odin å trenge gjennom forsvaret vårt. De ble tvunget til å skyte fra distanse, men traff bare Mats Felix og stengene. Til sammen ble det hele tre stangtreff på gjestene våre i kveld.

Vi var dessuten flinke til å presse Odin til å gjøre feil, noe som gjorde at vi stadig vant innkast høyt i banen og fikk tettet igjen bak. I det 29. minutt jaget Ola et innkast tilbake til Odins keeper, og en stresset målvakt sleivet, slik at Ola enkelt kunne trille ballen i det tomme buret. Spissens enkleste scoring i hele karrieren, og med det 3-0!

I pausen passet vi på at ingen tok seieren for gitt. I norrøn mytologi hadde tross alt Odin ansvaret for å slippe folk inn i Valhall. Der kunne de falne krigerne krige og kjempe til døden, for så å gjenoppstå neste dag. Vi fryktet at Odin kom til å gjøre det samme etter at de ble drept i den første omgangen, men slik gikk det ikke.

Spillet vårt ble nemlig bare bedre i andre omgang, og vi skapte flere sjanser enn i første. Mathias hadde en stupheading rett utenfor like etter hvilen, og i det 58. minutt fikk vi til og med vår første corner.

Ved siden av å skape mye bra på kantene og på overganger, som når Tarberg førte ballen over hele banen, men ble stoppet på vei inn i feltet, var vi bunnsolide defensivt. Christer og Magnus taklet de som prøvde seg utover sidelinja, og de nevnte stopperne var konger i alt. Håkon og Peder løp opp og ned på midten, og når de gikk i press, var andre flinke til å fylle inn rommet de etterlot seg.

I det 75. minutt fikk Odin reduseringen sin, da vi for en gangs skyld var passive i forsvar. Det neste minuttet var det tendenser til ragnarok i forsvaret, men vi skjerpet oss, og dro det hele i land. Ola kunne attpåtil puttet på sitt andre for kvelden da han avsluttet kampen med å skyte utenfor alene mot keeper etter en fin kontring.

Dommer Hauge blåste av, og 980 år etter at Jesus landsforviste Odin, sendte vi Odin hjem med 1-3-sekken. En stor prestasjon, der vi var effektive og kloke i første omgang, og rett og slett gode i andre omgang. En virkelig lagseier!

Bildet: Dagens bestemann, Amund Rognmo (t.h.), fikk god tilbakemelding og et par tips av Lyns Mads Dahm etter kampen.