O. Jansen
M. Falch
Innbyttere: A. Kjelstrup, E. Liljeblad, M. Olsen og C. Poppe.

Syv mål i andre omgang
Etter 45 målløse minutter tok det av på Korsvollbanen etter hvilen i onsdagens kamp mot Nesodden 3.

Første omgang i onsdagens seriekamp mot Nesodden 3 var særdeles lite begivenhetsrik. Nesodden 3 viste seg å være hakket bedre enn antatt, mens Ola Jansen bommet på omgangens største sjanse da han sendte ballen utenfor alene med keeper. Vi fikk litt for store avstander mellom forsvar og midtbane, og 0-0 til pause var egentlig et greit resultat.

Forsvarsrekken vår var på grunn av skader, karantener og studier i andre byer betraktelig svekket foran denne matchen. På backene hadde vi grei dekning, det var verre i midten. En småsyk Erik Nordby løste stopperkrisen sammen med Håkon Bånerud, men dessverre måtte sistnevnte forlate kampen i pausen for å dra på trafikklysfest med andre ferske NIH-studenter. En nylig friskmeldt Andreas Løvstad kom inn i midtforsvaret, og han fikk raskt kjørt seg mot et bortelag som virkelig gikk for alle tre poengene.

I det 46. minutt spilte Nesodden 3 seg elegant fremover, før de fikk slått ballen forbi Mats og satt den inn i det tomme buret.

Vi prøvde å svare, men hadde problemer med å få sving på kantspillet og det offensive midtbanespillet. Først etter at Nesodden 3 økte til 2-0 i det 55. minutt etter et meget godt angrep der de til slutt kom alene igjennom, maktet vi å komme tilbake.

60 minutter var spilt da Marius Andersson slo et flatt innlegg gjennom feltet. Ingen fikk satt en fot på ballen, før Christian Poppe kastet seg frem ved bakstanga og reduserte til 1-2.

To minutter senere slo Erik Nordby et flott frispark fra midtbanen og inn i feltet, der dagens kaptein og jubilant Eirik Tarberg, som i dag spilte sin 50. kamp for C-laget, vendte om og banket inn 2-2 på hel volley! For øvrig hans 30. mål for C-laget.

Store sjanser fulgte til begge lag. Andreas Kjelstrup mottok et innlegg i god posisjon, men keeper reddet. Mathias Falch sendte et brassespark over mål, mens Poppes gode langskudd ble reddet.

Et av problemene våre var at vi var for dårlige på å fylle på i boksen. Ved enkelte innleggssituasjoner var det én mot fire i feltet, og da er det ikke lett å score.

Men mål skulle det bli. Syv minutter før slutt slo Poppe en fin corner, og Carsten Ekholt kom som vanlig høyest i feltet. Nok en gang stanget den høyreiste høyrevingen ballen i mål. Nesodden 3s dyktige keeper fikk en hånd på ballen, men han klarte ikke annet enn å slå den opp i nettaket.

Det siste kvarteret av kampen hadde vært preget av høy temperatur som følge av mange merkelige dommeravgjørelser begge veier. Dommeren, som sjelden var oppe i situasjonene, mistet oversikten, og både Tarberg, Kjelstrup og en Nesodden 3-spiller ble straffet med gule kort for sine reaksjonsutbrudd.

I det 86. minutt snublet Poppe i feltet og fikk ballen i hånden. Straffe. Mats Felix Walschaerts, som kom rett fra bandytrening og hadde flere gode redninger, var etter straffesparket, men det var for hardt og velplassert, og dermed stod det 3-3.

Idet stadionuret passerte 90 minutter skaffet Mathias frispark i god posisjon rett utenfor 16-meteren. Tarberg hadde vært alene med keeper om dommeren ikke hadde blåst, men nå fikk Poppe sjansen til å avgjøre. Han skrudde ballen langs bakken og rundt muren, keeper kastet seg etter den, men nådde ikke frem. 4-3, og Poppe kunne nok en gang dra en FIFA-feiring foran lykkelige Korsfarere, for tiden på vannvogna.

Poengene ble igjen på Korsvollbanen, og vi innkasserte dermed årets andre hjemmeseier, samtidig som vi koblet grepet om fjerdeplassen, som ville gitt oss en plass i CL-kvaliken om dette hadde vært Premier League. Nå er det fire poeng ned til Fire Lys, men fem poeng opp til Langhus 2 og Hasleb på plassene foran oss. Det blir en spennende høst!

Poppe fikk bestemannsprisen for sine to scoringer, den målgivende corneren, samt mange gode løp oppover langs venstrekanten.

Om én uke møter vi Driv på idylliske Mjær stadion. Vel møtt!