O. Jansen
Innbyttere: M. Falch, E. Garnås, T. Johansen, E. Liljeblad, O.                   Olesen og A. Omtvedt.

Kinderegg
Alle gode ting er tre, akkurat som et Kinderegg. Kunne det bli tre poeng i årets tredje kamp?

Kinderegg byr på en overraskelse, en utfordring og en sjokolade, og til nå har seriestarten i 6. divisjon vært mistenkelig lik dette mønsteret. Hasle-Løren 2-kampen bød på en stor utfordring, og Langhus 2-tapet kom som en stor overraskelse. Dermed gjenstod bare godbiten, forhåpentlig i form av tre poeng borte mot Nesodden 3.

Det er langt til Nesodden 3, og først én time etter at vi forlot Korsvollhuset var vi på plass ved Berger kunstgressbane, som elegant ble hugget inn i fjellet i den skogkledde skyggesiden rett over Berger skole så sent som i 2007.

Nesodden er et tøft sted, der sagging og tagging er normalt, den lokale kirken drives illegalt, politiet er korrupt og folk drikker seg fullere enn 98-russen, i det minste om man skal tro den lokale raplegenden Oral Bee. Ellers er stedet kanskje mest kjent for fergen sin, samt tennisspilleren Stian Boretti, som en gang i tiden slo Andy Roddick, og som jaggu dukket opp på motsatt halvdel denne kjølige maionsdagen.

Vi har ingen veldig gode tennisspillere på laget, men vi hadde med oss 17 spillere som ville vinne, og vi tok tidlig tak i kampen. I motsetning til i årets første kamper turte vi å trille ball mot Nesodden 3, og hjemmelaget slapp ikke til bortsett fra de gangene vi sleivet med pasningene og mistet ballen i farlig sone – vi kan fortsatt terpe på pasningsspillet.

Etter en god start kom Nesodden 3 inn i kampen igjen, men et par bytter og enkelte rokkeringer gjorde at vi gjenvant initiativet i matchen. Ola Jansen satte en ball rett på keeper, mens Ole Olesen fikk et godt frispark slått over tverrliggeren og en annen mulighet hindret av en sen og tvilsom takling.

Det gikk akkurat litt for sakte med oss, men Nesodden 3 ble likevel tvunget til å gi oss flere hjørnespark. Nordby headet en av dem utenfor, og med en ny cornertaktikk skaffet Johannes seg rom og tid på en annen. Dessverre var avslutningen hans upresis.

I motsatt ende av banen var Tarbergs innsats alene verdt den timelange kjøreturen, og hurtigheten hans gjorde at vi kunne stå høyt og også sende opp andre forsvarsspillere, som den alltid angrepsvillige Poppe, de gangene turbo-Tarberg ikke selv tok fart og ble med oppover.

Kun én gang ble det skummelt foran Mats Felix i første omgang, og det var når en Nesodden 3 spiller ikke fikk frem foten på et flatt innlegg – kanskje et tegn på at vi endelig var i medgang, og ikke i motgang?

På den andre siden av banen ble vi deretter etter all sannsynlighet snytt for et straffespark. Marius var i ferd med å få kontroll over ballen inne i feltet, da han plutselig fant seg selv kavende i lufta. Ja, for de hvitsvarte gutta fra Odden var nesten like tøffe som det Oral Bee ville ha det til – det vil si at de var nesten like tøffe som Tommy, og at de hadde gått på rødt lys i trafikken, sett at de hadde hatt det på Nesodden, da.

Pauseresultatet ble 0-0, men vi satt likevel med en følelse av at dette kom til å gå vår vei – det gjaldt bare å unngå et tullete baklengsmål de første minuttene etter pause, samt spisse spillet vårt litt.

Duellene ble hardere utover i kampen, og dommeren måtte tåle den mumlingen og snakkingen han så gjerne ville ha seg frabedt før kamp. Et par merkelige offsideavgjørelser begge veier får ta skylden for det, for Nesodden 3 var egentlig et helt ålreit lag å spille mot. Dommeren var heldigvis tøff nok til å innrømme at offsideavgjørelser er bingo på dette nivået, hvor det som kjent ikke brukes linjemenn.

En ting er sikkert, det var ikke offside da Ole tok ned ballen etter pasning fra Johannes, fintet seg forbi forsvaret, og satte ballen kontrollert til side for keeper i det 53. minutt! 1-0, og ledelse for første gang i årets seriespill!

Nesodden 3 prøvde å svare, men ble hindret av et solid forsvar. Vi hadde muligens en ball over streken uten at dommeren så det, før Poppe i det 67. minutt bestemte seg for å raide oppover langs venstresiden. Han fyrte av et hardt skudd, og keeper fikk så vidt slått ballen ut til høyre, der Mathias allerede luktet hva som var i ferd med å skje og rullet inn 2-0-målet.

Videre i kampen kunne og burde vi scoret flere mål. Selv Omtvedt og Amund var med oppover, og både Garnås, Carsten og Nordby hadde fine skuddmuligheter. Kjelstrup hadde dessuten en ball i nettet etter innlegg fra Carsten, men utrolig nok valgte dommeren å annullere for offside, det til tross for at Kjelstrup, og også de to andre korsvollspillerne som stormet inn i feltet, var bak ballen da pasningen gikk. En meget lei episode.

Bildet: Fotografene på linja festet en såkalt dommerlinse til kameraet i dag. Resultatet ble slik.

Nesodden 3 virket å være litt ute av takt denne onsdagskvelden, og de skapte ikke det helt store. Riktig farlig ble det kun ved to anledninger; da Mats Felix reddet mesterlig da en angriper ble tredd alene igjennom, og da Nordby så seg nødt til å dra på seg et gult kort for å stoppe en kontring.

Vi kontrollerte kampen inn de siste minuttene, og Ole og Amund tok seg til og med tid til å showe litt foran innbytterbenken, mens Bernt feiret sin 50. kamp for Korsvoll C.

Dermed var Kinderegg-serieåpningen fullkommen, og vi fikk den godbiten vi så inderlig ville ha med oss i bilen hjem. Klatringen har begynt, og med denne seieren avanserte vi ytterligere på tabellen.

Onsdag om én uke venter Driv på hjemmebane, og da satser vi på fullt trøkk fra tribunene og mer gladfotball fra de blå, vi sees!