Innbyttere: C. Ekholt, A. Kjelstrup, E. Liljeblad, P. Nævestad                   og O. Olesen.

Vinnerviljen var der...
... men marginene var mot oss. Mot Langhus 2 fikk Korsfarerne servert en dramatisk fotballkamp!

De store seire er aldri vunnet i det første slag.

Johan Falkberget

Å starte livet i 6. divisjon med 0-5 mot Hasle-Løren 2 var kjedelig, og mot Langhus 2 håpet vi å få korsvollskuta tilbake på rett kjøl. Kveldens burgunderrøde gjester er et lag satt sammen av juniorer som ikke ønsker å satse, samt spillelystne veteraner med over 40 år på gress bak seg.

Dagens dommer hadde for øvrig reist til feil bane og møtt opp ved IKEA på Furuset, så 16-årige Ali Tahir måtte steppe inn den første halvtimen – hans første seniorkamp. Forrige kamp lå nok og virret et sted i bakhodet på flere av oss da den sporty dommeren blåste i gang matchen, for vi åpnet noe nølende og lot Langhus 2 trille mye ball.

Det er aldri noen fordel å tape kamper.

Arne Erlandsen

Vi ville vinne denne matchen, og vi fikk etter hvert løpt oss varme – noe Langhus 2 hadde gjort på grusbanen bak mål allerede før matchen. Et langskudd fra Vegard høstet jubel fra tribunene og Korsfarerne ville ha Jansen på landsen etter et fint raid fra den raske spissen, men så fikk bortelaget corner. Ballen ble aldri klarert, og Langhus 2s skallede midtstopper og kaptein, hvis mellomnavn var jerndisiplin, banket ballen opp i tverrliggeren og i mål – en klassisk midtstopperscoring, ikke ulik et par av dem assistent Terje i sin tid satte inn både i eget og i motstandernes nett.

Vi fortsatte å jobbe, men vi slet med å skape store sjanser. Det skjedde for eksempel lite på kantene, og ofte ble ballen spilt bakover i stedet for fremover, eventuelt fremover etter at løpet var gått og tempoet og rytmen var ute av angrepet.

Innebandynorgesmesteren Ole Olesen hadde endelig byttet ut kølle med kunstgress i dag, og han var med på å sette fart i laget da han kom inn midtveis i omgangen. Vi var på vei mot noe, men seks minutter før pause scoret Langhus 2 igjen. Et langt frispark ble slått inn mot mål, og Mats var uheldig og feilberegnet ballbanen, slik at han nærmest kontrollerte den inn. Synd der og da, men vi hadde fortsatt mer enn nok av tid til å snu kampen.

Det gjør meg ikke noe om vi taper hver kamp, så lenge vi vinner ligaen.

Mark Viduka

Til tross for motgangen var det livlig og fullt av optimisme på tribunene, og etter at Korsfarerne hadde sunget oss gjennom pausen, startet vi andre omgang veldig bra. Vinnerviljen var synlig, og vi tilrev oss initiativet i kampen. I det 58. minutt fikk vi lønn for strevet, da Peder headet et innlegg fra høyre ned i hjørnet. Korsvollbanen eksploderte, og Langhus 2s kaptein bannet og svor over eget lags udyktighet.

Vi kjørte på med alt vi hadde, og etter mange nestensjanser, traff vi endelig mål igjen. Tolv minutter før slutt headet Ole et frispark på vei utover dødlinja tilbake i feltet, der Jansen kom først og headet den inn. 2-2!

Jeg drikker champagne når jeg vinner for å feire, og jeg drikker champagne når jeg taper for å trøste meg selv.                                                                                                                                                      Napoleon I

Dessverre var gleden kortvarig, og Korsfarerne endte opp med å trøste seg selv på tribunene i stedet for å feire, slik de hadde gjort siden avspark. To minutter etter at vi utlignet, fikk nemlig Langhus 2 nok et enkelt mål. Mats, som for øvrig hadde hatt flere sterke redninger tidligere i kampen, var igjen uheldig, og han glapp et innlegg mellom beina og i mål. Alle gjør feil i løpet av en kamp, det er bare leit at konsekvensene ofte blir så mye større når det er keepere som er uheldige.

Enhver feiging kan utkjempe en kamp når han er sikker på å vinne; men vis meg den som har mot til å kjempe når han er sikker på å tape.

George Eliot

Tåken kom, banen var glatt og ballen spratt ikke vår vei. Vi ble tvunget til å kaste alle mann i angrep, og så mye innsats som det vi viste, er det lenge siden folk har sett på Korsvollbanen. Vi kjempet tappert til siste sekund, men i stedet for en ny utligning sprakk vi opp bak, og den 52 år gamle eks-Lyn-spilleren Harald Eibakk, som under hele innhoppet sitt viste en utsøkt dødballfot og plasseringsevne, satte inn gjestenes fjerde scoring. Dermed endte årets andre seriekamp med et nytt tap; 2-4.

Hvis du ikke klarer å leve med å tape fotballkamper, kan du ikke holde på med det.

Nils Arne Eggen

Det er fortsatt 16 seriekamper igjen, og det er fortsatt gøy å spille fotball – det er tross alt det viktigste. Et tap her og der tåler vi.

Skal man prøve å forklare kveldens tap, bør vi ta en titt på følgende to forklaringer:

I årets første treningskamper var vi flinke til å trille ball i forsvaret og til å prøve å spille oss ut bakfra. I de siste kampene har vi ikke turt dette, og Nordby var blant dem som etterlyste viljen til å spille mer ball helt bakerst. Fordelene ved et slikt spill er mange; vi beholder for eksempel ballen i laget, samtidig som vi lokker motstanderne oppover og åpner opp for raske vendinger av spillet. La oss prøve dette neste kamp!

Trener Falch fikk dessuten høre motstandernes forklaring på kampen. Langhus 2 var et typisk garderobelag, så Falch måtte bli igjen helt til de hadde gått, slik at han kunne låse. I garderoben sa en av dem at de vant allerede på oppvarmingen, og det er ikke utenkelig. Vi lot dem spille i 35 minutter på vår egen grusbane, mens vi i snitt ikke tok mer enn to drag hver langs kortsiden. Vi skjøt ingen baller på Mats før kampen, og var vel egentlig ikke helt varme i trøya før etter pause.

Vi får rydde opp i spillet vårt litt etter litt, men retter vi på disse to enkle tingene med en gang, vil vi nok merke forskjellen allerede borte mot Nesodden 3 om én uke. Avspark er onsdag 4. mai klokken 20.15 på Berger kunstgressbane.

Men mange som er de første, skal bli de siste, og de siste skal bli de første.