A. Kjelstrup
Innbyttere: M. Falch, B. Foss, F. Løland og A. Omtvedt.

Høstjakten har startet
Første oppdrag: Bortekamp mot den ubeseirede serietoeren Langhus 2 i regnvær.

Etter en ålreit kjøretur på fine veier ut til Langhus, fant vi ut at vi hadde klart det dommer Ira Ndunda ikke hadde klart; å rekke frem i tide. Toget til Ndunda hadde nemlig etter sigende snudd på veien ut til Langhus, i så fall for første gang i historien, i følge Langhus 2s lagleder. Et kjapt google-søk viser at Ndunda sjelden har hellet med seg når han skal benytte seg av transportmidler – i mai mistet han flyet fra London da han skulle dømme Wam-Kams 7. divisjonskamp mot Press.

Langhus' A-lagstrener og målvakt Bjørnar Hansen stilte gladelig opp, men etter en famlende start, der han blåste frispark i hjemmelagets favør etter at en strak arm hindret Tarberg inne i feltet, hevet han seg betraktelig. Han var både flink og hyggelig, denne Hansen.

Langhus 2 hadde en sterk vårsesong, der to ganger 2-2 borte mot henholdsvis serieleder Hasle-Løren 2 og tabelltreer Hasleb var de eneste kampene der de ikke tok med seg alle poengene. Selv tapte vi 2-4 på Korsvollbanen i slutten av april, riktignok i en kamp vi burde vunnet, men hvor vi ble felt av personlige feil.

Nå ville burgundertrøyene ha en ny seier, og med dobling på kant mot backene våre viste de hvorfor de har tatt så mange poeng. Den rutinerte fireren vår bakerst var heldigvis flink til å spille enkelt og følge angriperne, og første halvdel av omgangen var i grunnen ganske sjansefattig. Begge lag hadde sine muligheter, og Kjelstrup var den eneste som fikk en virkelig stor sjanse da han stod i offside etter et kvarters spill. Dessverre ble Godtekongen såpass overrasket over at spillet fikk fortsette at han ikke fikk til et ordentlig treff.

I det 20. minutt fikk vi corner. Christer slo et perfekt innlegg fra venstresiden, og Carsten styrte inn det viktige 1-0-målet! Det hele holdt på å gjenta seg bare minutter senere, men denne gangen var Langhus 2 mer oppmerksomme, og en forsvarer fikk headet ballen unna. Christer var viktig også på den andre siden av banen, der han reddet en ball på streken.

Mats Felix hadde dessuten en fantastisk redning da en spiss kom alene igjennom, og den heltente keeperen var våkent ute for å stenge målet før returen, slik at forsvaret rakk å avverge det hele.

I det 28. minutt slo en Langhus-ving en fin crosser fra venstre mot høyre. Forsvaret vårt slo sprekker, men mannen som mottok ballen var utvilsomt i offside, kom seg rundt Mats og slo inn, der en spiss skled ballen i mål. Fra sidelinjen så også dette ut som offside, for vi hadde kun én mann mellom mål og ballen, som gikk fremover, og det så i tillegg ut til at angriperen startet foran både Mats og Pål. Uansett, dommeren dømte mål, og dermed stod det 1-1 på det våte kunstgresset på Langhus.

Ballen gikk veldig fort, og vi var ikke alltid like flinke til å tilpasse kraften i pasningene etter forholdene. Carsten fikk enkelte gode baller å jobbe med, og i det 34. minutt spilte han fri Tarberg da sistnevnte åpnet hele hjemmeforsvaret med et lurt løp. Alene med keeper var Tarberg sikker, og med et supert skudd sendte han oss i ledelsen igjen. Midtbanespillerens første seriemål for året.

Begge lag fikk sine muligheter etter målet. For vår del var det synd at ingen var våkne da Langhus-keeperen ga retur på et hardt Løland-frispark, mens Marius manglet litt kraft da han dro til. Ola Jansen spilte sin 50. kamp for C-laget i dag, men han var dessverre uvanlig tung i beina, noe som førte til færre løp enn vanlig fra den raske angriperen. Hans spisskollega Kjelstrup fikk derimot muligheten til å øke til 3-1, men i stedet for å skyte med godfoten, skjøt han med høyre, og dermed gikk vi til pause med 2-1. Uansett et utrolig bra pauseresultat!

Vi visste at det kom til å bli en tøff andre omgang, og det tok ikke mange minuttene før ballen lå i nettet bak Mats Felix etter et innlegg fra høyre. 2-2.

Nordby og Tarberg løp flerfoldige kilometer denne kampen, og det var mye takket være deres innsats på midten at vi beholdt en viss kontroll på kampen. Vi skapte flere nesten-sjanser, samtidig som forsvaret anført av Pål, som hadde karantene for B-laget og dermed var tilgjengelig for C-lagsspill, klinte til i alle dueller og ryddet opp i det meste.

Etter en spennende halvtime fikk vi det som skulle vise seg å bli vinnermålet. Et stykke inne på Langhus' halvdel spilte Mathias ut til Tarberg, som øyeblikkelig satte fart oppover høyrekanten. Han skar inn i feltet, vendte av en forsvarer, og med et hardt skudd feide han ballen opp i nettet!

Langhus 2 kastet stadig flere spillere i angrep, noe som også åpnet for flere sjanser til oss. Løland skjøt utenfor fra distanse, mens Mathias fikk en heading helt nede ved stolperoten slått ut til corner.

Desperate Langhus-spillere og en enorm vinnervilje i våre rekker førte til at det ble ampert ute på banen. Dommeren hadde unngått å gi ut kort til nå, rett og slett fordi han ikke hadde en kortstokk å dele ut, men til slutt fikk både Pål og en Langhus-spiller hvert sitt gule kort for harde taklinger. Mats ble stemplet og angrepet av to spillere, og temperaturen steg snart ekstra mye i Tommy, som havnet i munnhuggeri. Han fortsatte praten med dommeren, og da han i det 88. minutt trosset pipeblåserens advarsler, ble han vist av banen; sluggerens andre røde kort for C-laget, og faktisk vårt tredje på årets elleve seriekamper.

Vi holdt likevel stand mot Langhus 2s siste forsøk, og da en av spillerne deres måkte ballen himmelhøyt over med et overdrevent optimistisk forsøk på overtid, var det gjort. Vi hadde som første lag for sesongen beseiret Langhus 2!

Tomålsscorer og midtbanedynamo Eirik Tarberg skal alene ha mye av æren for at vi tok tre poeng i høstens første seriekamp, og han fikk følgelig kveldens bestemannspris. Omtvedt spilte for øvrig sin siste seriekamp før han drar til Stavanger for å studere, og den dyktige forsvareren tok som vanlig enkle og kompromissløse valg i den bakre fireren.

Vi gjennomførte en god kamp på en vanskelig bane mot et meget godt lag, og det ble til slutt en fortjent seier, der alle lagdeler og samtlige spillere gjorde en god og disiplinert jobb.

Onsdag om én uke kommer Nesodden 3 på besøk, og da skal vi vise Korsfarerne hvorfor de burde trosset regnet og blitt med ut til Langhus denne uken.