Korsvollbanen 23/6-2010
Korsvoll - Hasle-Løren 2 5-6 (1-2)
Dommer: Kjetil Solhaug, Frelsesarmeen
Tilskuere: 13
Mål: Ola Jansen 2, Christian Poppe 1,        Tommy Johansen 1 og Andreas        Kjelstrup 1 (Str).
Gule kort: Johannes Blåsternes 1 stk og        Christian Poppe 1 stk, Hasle-Løren 2        3 stk.

C. Poppe
Innbyttere: M. Andersson, C. Bohlin, M. Falch, A. Kjelstrup og                   A. Omtvedt.

Nesten...
... river ingen mann av hesten, og ingen serieleder ned fra toppen. Det ble en målrik og spennende kamp da Hasle-Løren 2 kom på besøk onsdag kveld!

I vårsesongens siste seriekamp før ferien var laget som banket oss i serieåpningen, Hasle-Løren 2, motstander. Rødtrøyene har seilt gjennom seriesystemet siden oppstarten i 2008, og de slo oss blant annet 5-0 både i KM 2008 og årets serieåpning, samt 4-0 i fjorårets KM på Haraløkka. Før kveldens kamp hadde vi altså aldri scoret mot de seiersvante motstanderne våre, noe vi ikke er alene om. Etter 43 obligatoriske kamper står 3. divisjonslaget Hasle-Lørens rekrutter med den imponerende målforskjellen 269-35 og kun ett nederlag, 3-4 mot Frelsesarmeen på Ekeberg kl.17.45 en tirsdag i september i fjor.

Samme kamp er for øvrig den eneste gangen laget har sluppet inn fire mål, og kun ved to andre anledninger har de sluppet inn mer enn to mål; da de spilte 3-3 mot Dynamo Mjøsa i både høst- og vårsesongen i fjor, samt 3-3 mot Røkla i 8. divisjon i 2008.

Hasle-Lørens fulle statistikk foran kveldens kamp.

Serie 2010:    8-1-0    42-6       25 p.
Serie 2009:   13-2-1   78-17     41 p.
KM 2009:       2-0-0     11-1        6 p.
Serie 2008:   13-1-0   130-11    40 p.
KM 2008:       2-0-0     8-0          6 p.

Samlet:         38-4-1   269-35    118 p.

Til tross for disse imponerende tallene hadde vi likevel troen på tre poeng. Syv ivrige Korsfarere sang høyt og inspirerte oss allerede før avspark, men det tok ikke mer enn ett minutt før Mats Felix måtte plukke den første ballen ut av mål etter et fint skudd fra 16-meteren. Vi hadde bestemt oss for å spille vårt eget spill og ikke legge opp taktikken etter Hasle-Løren 2, men skulle det likevel ende med et nytt stortap?

Det så sånn ut. Innsatsen til de elleve startende var mildt sagt elendig, og trenerteamet var nær å gjøre fem bytter på en gang da bortelaget headet en corner i mål ved første stolpe i det 13. minutt. Håkon og Olsen stod der begge to, men feilkommunikasjon og usikkerhet førte til at ballen fikk gå uforstyrret inn i nettet.

Hasle-Løren 2 slo stort sett lange baller opp mot vingen. Det er tydelig at den taktikken er effektiv om man perfeksjonerer den, statistikken taler vel for seg, men de selvsikre motstanderne våre fikk problemer da enkelte av våre nøkkelspillere etter hvert brettet opp ermene og tok i et tak og lot kula gå langs bakken.

Det forble relativt sjansefattig ut til pause. Tommy spilte hengende spiss, men rakk sjelden opp i feltet selv, noe som gjorde at Ola var sørgelig alene på topp. Vi klarte heller ikke å utnytte Carsten og Poppes kvaliteter ute på kantene, samtidig som vi var altfor dårlige til å presse Hasle-Løren 2. Til tross for alt dette var vi det førende laget, og i det 33. minutt fikk Ola Jansen slengt frem et ben på en corner fra Poppe, og med det stod det 1-2. I vårt fjerde møte scoret vi endelig mot Hasle-Løren 2, og ikke nok med det, nå var vi for alvor inne i kampen igjen.

Vi var fortsatt overbeviste om at alle poengene var innen rekkevidde i pausen, og alle sa at de skulle gå ut å gi alt. Hasle-Løren 2 var jo langt fra så gode som først antatt, og selvtilliten vi hadde spilt på oss gjorde at vi gikk rett i strupen på de røde etter pause. Vi fikk til et godt angrep umiddelbart, men bommet, og i det 47. minutt økte bortelaget til 3-1 da en spiller fikk stå alene på 16-meteren og plassere ballen i hjørnet.

Så gikk begge lag, fans og dommer bananas i ti minutter.

51. minutt: 1-4 – nytt og kontrollert skudd fra 16 meters hold fra Hasle-Løren 2s skuddvillige og treffsikre angripere.

55. minutt: 2-4. Eirik Tarberg våknet for fullt de siste 45 etter en noe tung første omgang, der han var uvanlig usynlig. Midtbaneeleganten driblet seg frem på høyrekanten og slo inn mot bakre stolpe, der Poppe steg til værs og headet inn vårt andre for dagen.

56. minutt: Vi var ikke lenge i paradis, for bare minuttet etter utligningen økte Hasle-Løren 2 til 5-2.

57. minutt: Tommy skulle egentlig vært byttet ut etter eget ønske etter 5-2-målet, men han fikk beskjed om å ta ett angrep til å score i sin offisielle spissdebut i 6. divisjon, og kraftpluggen tok ordren som en ekte brannmann. En perfekt langpasning fra Johannes traff Nordby, som dempet ballen på brystet og headet den videre til nettopp Tommy, som med sterk fightervilje kjempet til seg ballen i nærkamp med to forsvarere og banket inn sitt første mål for C-laget og vårt tredje for kvelden.

Hasle-Løren 2s spillere var lamslåtte av opphentingen vår. Vi malte på, og da Ola hentet ned en corner nede ved dødlinja, vendte ut i feltet og skrudde ballen over i motsatt hjørne i det 65. minutt eksploderte det på tribunene og i hodet på flere av motstanderne våre.

Å bli presset tilbake var en ny erfaring for dem, noe som resulterte i et par hodeløse taklinger. Poppe ble meid ned og reagerte med en real kraftsalve, før den røde synderen var oppe i Poppes ansikt med hånden sin. Et soleklart rødt kort, men dagens dommer var ikke interessert i å skrive rapport for den slags, og nøyde seg med gult kort til begge to. Poppe må dermed stå over neste kamp, og det samme må Johannes, som også fikk se det gule i andre omgang.

Hasle-Løren 2 pådro seg ytterligere to gule, men det skal sies at det til tross for at dette ikke var en spesielt rå eller ufin match, burde blitt delt ut flere kort. Både Mats og Ola hadde pratet seg inn i enhver normal dommers regelhefte, men kanskje innså dommeren at protestene deres var berettiget, og at han av den grunn lot det passere. Dette gikk begge veier, for Høgevold ble helt umotivert angrepet og rent ned i feltet før et frispark mot slutten av kampen, og her var motstanderne våre nok en gang heldige som slapp å få en spiller utvist.

Det var mange harde tak og dueller i kampen, og på cornere florerte det av tjuvtriks. I det 74. minutt låste en forsvarer begge hendene sine rundt Nordby på en corner, og dommeren kunne ikke unngå å peke på straffemerket. Nordby valgte å gi straffen til midtstopper Høgevold, men innbytter Kjelstrup stjal ballen, sendte keeper til feil side og rullet ballen trygt ned i venstre hjørne til 5-5! Godtekongens første seriemål for året, endelig satt den for angriperen som har lovet et tosifret antall scoringer i serien i år, og når man har ventet så lenge på å score, får det vel være greit at han overprøvde lagreglene.

Bildene: Over: Nordby (skjult bak nr.19) rives ned i feltet under en corner. Under: Andreas Kjelstrup sender keeperen til den ene siden og ballen til den andre. 5-5!

Vi kjempet på for å få vinnermålet. Ingen vits i å sikre uavgjort når man kan vinne. Et par harde taklinger senere smalt det dessverre i feil mål. Et sleivete innlegg lurte alle etter en kort corner elleve minutter før slutt, og ballen lurte seg inn i krysset, helt utagbart. 5-6.

Alle mann ble sendt i angrep, men de helt store sjansene uteble. Til tross for heroisk innsats og en fantastisk moral og kampvilje måtte vi dermed se oss slått av Hasle-Løren 2 for andre gang denne sesongen. Bittert der og da, men vi må ikke glemme at de ikke hadde sluppet inn mer enn seks mål på årets ni første seriekamper. Vi må også huske på at dette er første gang vi scorer fem mål i en seriekamp i år - dét viser hvilket potensiale vi innehar.

Hasle-Løren 2s spillere sa selv at vi er det beste laget de har møtt, og det er en kompliment vi absolutt må ta med oss frem til serien starter opp igjen i august.

Forrige gang vi møtte Hasle-Løren 2 fryktet de nok oss såpass at de toppet laget sitt maksimalt. I dag manglet de blant annet en av de mest sentrale angriperne sine, samt et par førstelagsinnbyttere som ofte bidrar for andrelaget, men det var like fullt en meget habil gjeng de sendte til Korsvollbanen, og sannsynligvis et lag som er representativt for det de vanligvis stiller med i serien. Dessuten er det ikke rart at de vinner og scorer så mye når man ser hvor presise de er offensivt; sjanseuttellingen deres var nemlig på nærmere 80-90 prosent! Her har vi mye å lære, vi scorer jo som kjent aldri alene med keeper, ei heller i dag.

Mot Hasle-Løren 2 stakk Carsten Ekholt nok en gang av med bestemannsprisen fra Korsfarerne etter at han kjørte karusell med forsvarerne ute på kanten foran Impotensen de siste 45, men han fikk hard konkurranse av midtbaneduoen Nordby og Tarberg, tomålsscorer Ola og duellsterke og raske Høgevold, som var med oss i dag fordi han sonet for tre gule kort på B-laget tidligere i uken. Tryggheten og roen hans var en av årsakene til at vi – med unntak av de første minuttene i hver omgang – hang sammen så bra i den bakre fireren.

Vi tapte, men dette var likevel en av C-lagets beste matcher noensinne, helt der oppe sammen med blant annet borteseieren mot Heming 2 i 2008 og hjemmeseieren over KFUM 4 i fjor. Om konsentrasjonen er på topp og vi spiller som i dag i hele høstsesongen, kan vi fort vinne resten av matchene i serien. Vi har tretten poeng opp til ledende Hasle-Løren 2, laget som ganske sikkert tar gullet og rykker opp, og henholdsvis elleve og fem poeng opp til de andre- og tredjeplasserte Langhus 2 og Hasleb. Det er muligheter for å klatre, og vi skal ikke gi oss uten kamp. Vi går en spennende og morsom høstsesong i møte, men det blir også en god sommer for de som kan og vil, for det vil bli både treninger, intern- og treningskamper på Korsvollbanen i sommer. Allerede til helgen er det superweekend med sommerfest og to internkamper, og slik fortsetter det forhåpentlig helt frem til vi møter Langhus 2 på bortebane onsdag 11. august.

Gratulerer med en kjempekamp mot Hasle-Løren 2, og god sommer!

Bildet: Korsfarerne, med nest-leder og sjefsøldrikker Christian "Geks" Wold tilbake fra Bergen, smilte og sang hele kampen igjennom til tross for at det til slutt endte med tap.