Terningkast seks
C-laget hadde storfint besøk på fredag, da kom nemlig deler av Norges fremadstormende forfattere til Korsvollbanen. Det ble en trivelig aften!

Det ble skrevet historie, og kanskje også en og annen novelle, på Korsvollbanen fredag kveld, da den idylliske hjemmearenaen vår for første gang i historien fikk besøk av et landslag. Forfatterlandslaget trengte kamptrening foran kommende kamper mot sine svenske yrkesbrødre, og ettersom de anser seg selv for å holde 5.-6. divisjonsnivå, valgte de oss som sparringspartner.

Klubben hadde spandert på oss full flombelysning denne kvelden, og da de to lagenes nasjonalsanger runget ut over høyttaleranlegget, var det vanskelig å ikke bli rørt. ”Ja, vi elsker” etterfulgt av ”Kongeblå”, det kan ikke bli vakrere. Korsvolls antatt tredje beste menn i kamp mot landets beste forfattere.

Kampen var både vel- og jevnspilt. Forfatterlandslaget hadde en klok og hardtarbeidende midtbane anført av Oddmund Vaagsholm, den tidligere Hødd- og Follo-helten som scoret mot oss for Wam-Kam 2 i vår, og Thomas Marco Blatt, som tidligere har en gang i tiden spilte juniorelitefotball for Lillestrøm. De løp opp mange baller og fikk et visst overtak i duellene mot vår sentrale midtbane, Adrian Aamnes og Christian Poppe, men ved å vinkle ballen ut på kantene klarte vi å utnytte motstanderes temposvake forsvarsspill.

I det 8. minutt steg litteraturvitenskapsstudenten Nikolai Kleivan til værs på et innlegg fra Adrian, og med en teknisk vanskelig heading styrte han ballen i en fin bue over keeper og i mål.

For å stoppe Forfatterlandslagets angrepsrekke stilte vi med en helt ny stopperduo; en nylig skadefri Amund Rognmo og midtbanespilleren Johannes Blåsternes. Taktisk har de litt å gå på, men innsatsen var upåklagelig, og sammen med Bernt Foss og Daniel Ramberg leverte de en av de bedre forsvarsprestasjonene vi har sett den siste måneden.

Et par ganger fikk riktignok forfatterne tredd ballen bak forsvaret vårt, men heldigvis traff ikke lagets yngstemann, Christian Valeur, like godt med avslutningene som han har gjort med skolerevyene han har satt opp de siste årene, og dermed måtte gjestene våre gå målløse til pause.

Vi fikk også et par sjanser til før hvilen, men i det 34. minutt bommet Carsten Ekholt overraskende nok alene med keeper, før Eirik Garnås fikk en ball reddet på streken av en forsvarer bare åtte minutter senere. Tommy Johansen fikk dessuten fornyet tillit på topp denne matchen, og svarte med å spille en kjempekamp. Den anvendelige spilleren gikk på flere gode løp, skapte rom for både seg selv og andre, samtidig som han hele tiden lå og vaket rundt motstandernes bakerste forsvarer. Det eneste som manglet var målet!

Forfatterlandslaget ba om en forlenget pause, og de kom tilbake på banen med ny giv. Selv ikke et vanvittig tverrliggertreff fra 30 meters hold fra Peder Nævestad skremte dem. Disse guttene kan alt om dramaturgisk oppbygning, og det var ikke tilfeldig at Blatt utlignet idet vi entret siste kvartdel av kampen. Gunnar Sjølie bommet på en utrusning, og landslaget fikk sitt 1-1-mål.

Gleden var kortvarig for de fotballsparkende skribentene. Bare to minutter senere moste Garnås hele forfattereliten i lufta på en corner, og med et flott hodestøt ga han oss 2-1.

De siste 20 minuttene var det to ting som ble avgjørende for utfallet av kampen. For det første var vi i bedre form, samtidig som motstanderne våre valgte å bytte ut nevnte Vaagsholm. Spillet deres ble mer forutsigbart, og Adrian Aamnes og co kunne lese de neste trekkene dere som en åpen bok, noe som resulterte i at vi fikk et enormt overtak i kampens siste fase.

Forfatternes burvokter var av det solide slaget. Hans eneste svakhet var utspillene. Gang på gang kunne vi stå høyt, og i det 73. minutt stjal unge Ramberg, som nå var flyttet opp som spiss, ballen på et mislykket utspill, slik at Kleivan kunne banke den inn på direkten omtrent 20 meter fra mål.

Bildet: Våre tre litteraturvitere var alle med på å prege kampen. Her er de avbildet med sine respektive yndlingsbøker. Fra venstre: Daniel Ramberg med "Lolita", Nikolai Kleivan med noe av Frode Grytten, og Marius Andersson med svarteboka.

Kleivan spilte sin livs kamp på topp mot mennene han vanligvis analyserer, og i det 78. og 81. minutt kunne han enkelt sette inn sitt tredje og fjerde for kvelden etter å ha blitt spilt fri.

Firemålsscoreren ble klappet av banen, før en annen litteraturviter, Daniel Ramberg, i det 84. minutt nok en gang vant ballen på 16-meteren. I sann FIFA-stil vippet han den over keeper og i mål til 6-1, kveldens sterkeste prestasjon.

Carsten Ekholt kunne puttet på til 7-1 like før slutt, men nok en gang fikk gjestene avverget på streken.

Selv om 6-1-resultatet lyver litt, var det ikke ufortjent at vi stod igjen som vinnere. Det var spesielt godt å se at effektiviteten igjen var på topp, samt at det nykomponerte stopperparet fungerte utmerket. Etter et par svake resultater i det siste var det viktig for oss å få en opptur, og det fikk vi så absolutt denne fredagen. Forfatterlandslaget viste seg å være en dyktig og utfordrende motstander, der selve kampen hadde en hyggelig tone hele veien, samt masse bra spill. Vi takker forfatterne for kampen og ønsker dem lykke til på bokfestivalen og mot Sverige!

Bildet under: Bua og resulattavla.