O. Olesen
Innbyttere: M. Andersson og A. Rognmo.

Bare nesten...
For fjerde seriekamp på rad ble sluttminuttene avgjørende for utfallet.

Én times kjøring til Nesodden for å spille kamp er ikke ideelt i disse eksamenstider, og skoleinnspurt, sykdom og karantener gjorde at vi til slutt endte opp med en liten tropp på tretten mann til kampen mot Fjellstrand.

De tretten utvalgte gledet seg like fullt til å sesongdebutere på ekte gress, og derfor var det litt skuffende at Berger stadion både var hardtrampet og ikke helt trimmet. Vi merket raskt at ballen gikk saktere her enn på både Korsvollbanens kunstgress og andre gressbaner, noe som sannsynligvis var med på å forklare hvordan det aldrende Fjellstrand-laget kom til kampen med statistikken på sin side. Det for anledningen hvitkledde hjemmelaget hadde ikke tapt på denne banen på halvannet år, men etter den innsatsfylte andre omgangen i forrige runde mot Fire Lys var vi bestemte på å forsøke å bryte Fjellstrands rekordrekke, slik Ukraina ødela Drillos lange serie av Ullevål-kamper uten tap omtrent samtidig som vi startet vår kamp på Nesodden.

Eirik Tarberg var endelig tilbake fra sin strekkskade, og bare tilstedeværelsen hans skapte trygghet i den bakre fireren. Som dagens kaptein var han involvert i en av første omgangs mest kontroversielle hendelser. En motspiller gikk overende i duell med ham, og hjemmelaget ropte på straffe. Det burde de også fått, hadde det ikke vært for at årsaken til at Tarberg kom på etterskudd var at han selv ble hindret med ulovlige midler et par meter lenger ut.

Bildet: Kaptein Tarberg var sikkerheten selv i midtforsvaret i dag.

Første omgang var ingen god reklame for offensiv og leken fotball. Fjellstrand var et lag blottet for de store enkeltspillerne og profilene, kanskje med unntak av keeperen, men de jobbet godt sammen og tjente i tillegg mye på alle de grusomt lange avbrekkene i kampen. Alle innkast og dødballsituasjoner tok en evighet, også fra vår side, og også dommeren, som for øvrig gjorde en grei jobb, gjorde sitt for å dra ned tempoet. Andre lag kan godt holde på sånn om de er slitne, men sånn som mot Fjellstrand burde vi skrudd opp et par hakk – vi reiste tross alt ut til Nesodden for å spille ball.

Kantspillerne Ole og Carsten, og etter hvert også innbytter Marius, kom tidvis for langt bak i banen, men de gangene vi klarte å flytte opp laget og bruke dem ble det straks farlig. Ole hadde for eksempel en chip like utenfor mål, men de fine innleggene vi så tidligere i år uteble, mye på grunn av den seige banen.

Å treffe mål var vrient, og de første 45 hadde vi stusselige tre skudd på mål. Det første kom da Carsten dro seg inn i banen og avsluttet løst, det andre kom da samme spiller fant Mathias, som fra 16-meteren dro til mot høyre hjørne, der keeperen fikk slått ballen vekk. Siste skudd stod Ola for, men heller ikke han maktet å score.

Fjellstrand skapte heller ikke stort i spillsituasjoner, men de hadde et farlig forsøk i tverrliggeren og et par relativt ufarlige distanseskudd. Tarberg løp opp et par skumle stikkere, og Mats virket trygg de gangene han måtte i aksjon.

Vi fikk til mye på dødball i dag, noe vi også tok med oss inn i den andre omgangen. På et hjørnespark like etter pause fikk vi en enorm trippelsjanse der Carsten først headet knallhardt mot mål, før verken Amund eller Peder greide å putte på de påfølgende returene fra flipperspillet som fulgte. Ballen spratt alle andre steder enn i mål!

Bildet: Løpsduell og kamp om ballen på midtbanen.

Ved siden av de farlige cornerne hadde Ole Olesen en ball i garnet etter et indirekte frispark. Dessverre var ingen innom ballen på dens ferd mot nettmaskene, og Fjellstrands rutinerte målvakt, som faktisk kontrollerte ballen inn, kunne ta fem-meteren med et bredt smil om munnen. Like etter snublet han selv ballen inn etter en corner, men det ble blåst for angrep på keeper. En grei avgjørelse, selv om det virket rart at den store burvokteren skulle falle så lett.

I det 74. minutt kom den etterlengtede scoringen. Carsten raget nok en gang høyest på et hjørnespark, og via en motspiller headet han ballen i mål til 1-0! En flott scoring fra Carsten, som for øvrig fort kunne endt opp med å spille kampen i joggesko, om da ikke Amund og Marius, som kom rett til kampstart direkte fra eksamen på Blindern, hadde kjørt innom Villa Ekholt og hentet målscorerens fotballsko på vei ut til matchen.

Fjellstrand var stadig ute med etterslenger og spark etter legger og bein, noe som provoserte Poppe, som mistet besinnelsen og pådro seg et gult kort. Det samme fikk mannen som felte og provoserte ham. Også Omtvedt hadde en liten kortslutning like før slutt, og den kompromissløse stopperen havnet på blokka til dommeren for andre kamp på rad.

Det hadde vært mange kontroversielle offsideavgjørelser i kampen, slik det alltid er på dette nivået. Fem minutter før slutt hadde Fjellstrand en ball i nettet, men scoringen ble feilaktig annullert, og den hissige målscoreren fikk også se det gule. Men også her, som ved straffesituasjonen i første omgang, veide dette opp for en forseelse motsatt vei. Like før hadde nemlig en Fjellstrand-forsvarer handset og stoppet ballen, sannsynligvis innenfor 16-meteren, like foran spissene som jaget et Mats Felix-utspill.

Dødballene var som sagt vårt fremste våpen i dag, men mot slutten spesielt åpnet det seg rom til å spille ball i. Dessverre gikk det ofte for sakte og på for mange touch, og en skuffet Ola konstaterte at de gode gjennombruddspasningene ikke kom i denne kampen heller. Det ble rett og slett for mye fomling i oppspillsfasen, samtidig som bevegelsen bar preg av at mange har sittet bøyd over skolebenkene de siste ukene.

Peder og Håkon har ikke hatt noen eksamener å tenke på, og de to gjorde en kjempeinnsats på midtbanen. Løpsstyrken og duellspillet, som også Poppe kopierte da han ble flyttet opp, var viktig, spesielt mot slutten da Fjellstrand satte inn sluttspurten, og blant annet hadde et nytt skudd i tverrliggeren.

Mats hadde flere gode utspill i dag, som alle ble møtt av gode løp, men Mathias feilberegnet helt da han fikk sjansen, mens Ola kom sekunder for sent.

På overtid kom aldri det lange utspillet. Et forsøk på en igangsetting til Carsten ble brutt, og en Fjellstrand-spiller kunne lempe ballen over en Mats Felix på halvdistanse og i mål. 1-1 – i det 92. minutt. Det er tydelig at det er i sluttminuttene det skal avgjøres i år. Slik var det mot Langhus 2, Driv, Oslo-Ørn, Fire Lys og nå altså Fjellstrand. Det skjedde nemlig ikke stort det siste minuttet, og det endte dermed med nok en bitter poengdeling.

Hjemturen ble tung. Ett poeng mot Fjellstrand var ikke morsomt, for dette var et lag vi burde slått. Vertene oppførte seg ikke helt som familiefedre i 30-40-årsalderen flest, men dette er kanskje en friarena for vennegjengen fra Nesodden. Referatet deres etter kampen var av den heller syrlige sorten, der har de nemlig gitt målscorer Carsten navnet Didrik Sythe, mens Poppe har fått navnet Preben S. Uttre. Her oser det fordommer og bitterhet fra et lag som etter sigende ikke engang klarer å stille med en tropp der alle er spilleberettigede…

Det ble riktignok en del frustrasjon og syting utover i andre omgang, men dette gjaldt begge lag. Selv om motstanderne kakker oss på leggen, dommeren gjør feil eller ballen lugger i gresset, må vi heve oss over det, glemme det, og heller la motstanderne gå i denne fellen. Det hjelper ikke å kjefte og klage, verken på med-eller motspillere, for sånn som i dag gjorde det at vi ikke var fokuserte nok til å stå løpet ut mot Fjellstrand. Dette tullet trodde jeg vi gjorde oss ferdige med etter Driv-matchen og den påfølgende tordentalen.

Er humøret på topp er også spillet på topp, bare se på oppkjøringen vår i år. Før alvoret begynte spilte vi med lave skuldre og en positiv innstilling, noe som resulterte i mange scorede mål og seiere mot blant annet lag fra 5. divisjon. Vi fikk en tung knekk i seriestarten, og det skal sies at marginene har gått mot oss til tider. Likevel har vi vist den rette innstillingen i enkelte seriekamper, som mot Oslo-Ørn og Fire Lys, og periodevis i andre matcher

Nå må vi legge Fjellstrand-kampen bak oss, så satser vi på at det løsner for fullt foran mål i neste serierunde. Før den tid har vi en trening og forhåpentlig også en internkamp til å stille inn skuddfoten på, og i mellomtiden kan vi nyte sommeren og denne videoen av og med Korsfarerne!