Ekeberg 20 8/9-2010
Fire Lys - Korsvoll 3-6 (1-4)
Dommer: Shkodran Dinaj, Langhus
Tilskuere: 2
Mål: Eirik Tarberg 2, André Stangebye 1,        Christian Poppe 1, Ola Gilen 1 og        Truls Skeie 1.

Som på en kake
Seks mål var nok til å blåse Fire Lys ut av medaljekampen.

Onsdag kveld var det tid for en såkalt sekspoengskamp på Ekeberg 20, en deilig, passe humpete gressbane. Vi fikk en pangstart da hurtige André mottok en fin ball fra Kleivan og banket den ned i venstre hjørne allerede etter to minutters spill. Bare fem minutter senere slo Kleivan en ny smart stikker, og denne gangen lurte Tarberg offsidefellen, før han enkelt trillet inn 2-0. For en åpning!

Og det kunne blitt så mye mer, for de første 20 minuttene skapte vi mange bra sjanser. I det 15. minutt hadde Tarberg nok en gang fri bane mot mål. Fire Lys' keeper kastet seg til høyre, men i stedet for å score i det åpne målet, spilte Tarberg inn i feltet mot Kjelstrup. Mange vil nok si at Godtekongen burde scoret, men han ble kanskje lurt litt av det høye gresset, og traff bare den sprellende keeperen. Fire minutter prøvde André å gå rundt keeper i stedet for å rulle ballen i mål da burvokteren stormet ut av feltet, men det hele endte dessverre i et innkast. Ellers hadde Marius et godt langskudd, mens både Kjelstrup, Tarberg og Kleivan, og noe senere også Gilen, ble avblåst for et par tvilsomme offsider. Tarberg spilte til og med ballen til seg selv da han ble avblåst.

Bildet: Ola Gilen, her på innbytterbenken, ser ikke ut som en fotballspiller, men snarere en gategutt. Onsdag scoret han ett mål på til sammen 17 minutters spilletid.

Fire Lys kom seg mer inn i kampen etter disse missene, men i det 26. minutt banket Johannes en lang ball opp mot mål. Hjemmelagets keeper satset altfor hardt, og han endte opp med å klaske ballen til Tarberg, som enkelt headet den i mål til 3-0!

Det gikk mot storseier, men så våknet Fire Lys. Det startet med et par forsøk på å filme til seg frispark, noe de også greide, men det var først da den energiske midtstopperen deres som bakerste mann satte seg ned på knærne, dempet ballen på brystet og spratt opp som en papirfrosk at håpet om at de kunne greie det umulige ble tent. De prøvde alt for å få inn en scoring. De satte inn mannen med klovnehåret, de fyrte av et par gode langskudd som sneiet stengene, og de slo stikkere som gjorde at en heltemodig Espen ved et par anledninger måtte kaste seg ut i feltet for å blokkere potensielle hundreprosentssjanser.

Vi var heller ikke helt ufarlige. Tarberg fikk en mulighet til å punktere matchen i det 32. minutt, men denne gangen bommet han etter å ha driblet seg inn i feltet.

Dommeren var glad i å dele ut indirekte frispark. Vi fikk aldri sjansen til å skyte rett på mål, men tre minutter før pause gjorde Fire Lys nettopp det, da de sendte et frispark rett inn i nettmaskene. Det var godt mulig at dette var kampens eneste frispark som ikke var indirekte, men uansett, det var ikke ufortjent at vertene fikk mål.

Heldigvis ga Poppe oss tremålsledelsen tilbake bare to minutter senere, da han mottok et innlegg fra Nordby og banket ballen opp i vinkelen på volley. Dermed stod det 4-1 til pause.

Vi kunne og burde avgjort det hele de første 20 minuttene, men Fire Lys er et lag som er kjent for sine offensive ferdigheter, og de viste fra første spark på ballen i andre omgang at de ikke hadde gitt opp ennå. De var flinke til å trekke vingene sine inn i banen, noe som gjorde at de ofte kunne løpe over oss på midtbanen. Tarberg var trøtt og begynte å kjenne det utover i matchen, samtidig som det ferske spissparet Bernt og Kjelstrup ble litt for temposvakt de få gangene sjansen til å angripe raskt bød seg.

Poppe sendte et nytt volleyskudd i krysstverrliggeren i det 55. minutt, Fire Lys slo kontra, og med et sleipt langskudd var det de som fikk omgangens første mål. Espen stod dessverre på feil fot da skuddet kom.

Fire Lys begynte å hisse seg opp over de mange angrepene deres som rant ut i sanden, samtidig som de fortsatte å filme. De har det med å få minst ett straffespark i hver kamp, og denne kampen var intet unntak. Vingen deres så en åpning mellom to av våre forsvarere, og selv om det muligens var minimal kontakt skulder til skulder, falt han som om han hadde løpt inn i Eirik Garnås. Tarberg fikk til sammenligning ikke straffe da han ble hindret av bakerste mann etter å driblet seg inn i feltet, men det var tydelig at dommeren ikke ville blåse med mindre spillerne falt, og han lot seg derfor lure av hjemmelagets skuespiller og pekte på straffemerket, et straffemerke han for øvrig plasserte kun ni meter fra mål.

Det gjorde ingenting. Espen er nemlig både reaksjonssterk og god på strek, og med et fantastisk hopp kastet han seg til sin venstreside og slo ballen ut. En fantastisk redning!

Fire Lys fikk til slutt sitt tredje mål etter å ha spilt seg gjennom forsvaret vårt. Bortsett fra i enkelte tilfeller, som ved det siste baklengsmålet, var den bakre fireren vår meget. De gjorde gode og enkle valg med ballen, samtidig som spesielt Poppe gjorde en sterk jobb ved å nøytralisere Fire Lys' kanskje beste spiller; den raske kantspilleren. Hjemmelaget var likevel flinke til å angripe, og ved siden av flere håpløse langskudd, hadde de ett skudd i stanga og et par treff rett på en opplagt Espen.

Vel, hva gjør man når det står om tre poeng, motstanderen presser på for utligning og det kun er ti minutter igjen å spille? Man setter inn Ola Gilen! Den kompakte kunststudenten gir alltid alt, og etter bare ett minutt på banen fosset han mot mål da hjemmekeeperen skulle klarere. Ballen traff Gilen og gikk i en fin bue over keeper og i mål, men det var ikke før den lykkelige målscoreren hadde avsluttet feiringen og smertene kom at han skjønte hvor han hadde fått ballen. Superinnbytteren måtte forlate banen, og det samme måtte André, som hadde fått et spark på leggen.

Bildet: Gilen har scoret, har vondt, og blir byttet ut. Da hjelper det godt med en klem fra fansen!

Omtrent samtidig ble Fire Lys, som allerede hadde pådratt seg fire gule kort, redusert til ti mann, da tieren deres fikk sitt andre gule, og dermed også det røde.

Fire Lys' sluttspurt ga selvsagt mange overgangsmuligheter for oss. Johannes skjøt i stanga, og Nordbys forsøk på returen ble blokkert i siste liten. Han vant ballen igjen, men fikk et kne i ansiktet, slik at spillet ble stoppet et halvt minutt senere, da Kleivan hadde fri bane mot mål fra 16-meteren. Like før slutt løp en av banens beste, Truls, fra eget midtforsvar og over hele banen. Han dro seg forbi seks-syv spillere, enkelte flere ganger, før han slo hardt inn i feltet, der en forsvarer forlenget pasningen og tuppet den inn i eget nett. 6-3!

Vi kunne juble for tre nye poeng. Det kunne blitt tosifret, men da måtte uttellingen ha vært optimal i første omgang. Dessverre kom Fire Lys inn i andre omgang, og det hele kunne vippet i deres favør, selv om det totalt sett ville vært ufortjent. Det smakte like godt med en seier som det gjør med kaker, og kaker er som kjent best etter at man har blåst ut lysene.

Bildet under: Seierherrene!