A. Frogner
Innbyttere: M. Andersson, O. Gilen og T. Johansen.

I fint driv
I fravær av trener Falch var det total forvirring som rådet den siste timen før kampstart på småidylliske Mjær stadion onsdag kveld, men til slutt fikk vikarene sving på sakene.

Etter at en sykemeldt trener hadde brukt hele formiddagen på å samle inn spiller, ble kamptroppen til slutt på 14 mann, men flere slet med å finne veien til banen. Kveldens dommer var lite villig til å utsette kampstart til hele C-laget hadde ankommet, men han hadde egentlig ikke noe valg. Vi møtte opp med våre blå hjemmedrakter, Driv hadde jo røde trøyer da de spilte mot oss, men det viste seg å være bortedraktene deres. Med to lag ferdig oppstilt i blått måtte vi pent vente på at Driv klarte å hoste opp noen røde vester.

Mangelen på en keeper skapte hodebry. Skulle Johannes ofre seg i sin 50. kamp for C-laget og stå? Eller kanskje Anders Frogner? Hele diskusjonen ble lagt død da Tarberg og Bånerud dro en fyllesjuk Nævestad opp av senga og ut til Ytre Enebakk. På laglederbenken var det også kaos. Anderson og Nordby måtte til slutt spille stein, saks, papir om å sette opp førsteelleveren. Sistnevnte vant den duellen og henviste taperen til benken for å fylle ut dommerkortet.

Men tross minimalt med oppvarming var det en offensiv og velspillende gjeng som entret banen et kvarter etter oppsatt tid. Selv om Mjær stadion utvilsomt er en av de beste gressbanene som brukes til sjettedivisjonsfotball i Norge, var det ikke noe lett underlag å spille på. Gresset var litt langt og fortsatt fuktig etter noen regnskurer tidligere på dagen, noe som gjorde banen ganske tung. Muligens var det bedre forhold i solsiden ute på venstrekanten, der Frogner og venstreback Poppe løp i sirkler rundt Drivs høyreback. Etter bare tre minutter ble et hardt innlegg fra Frogner møtt av Nordby, som skled inn på bakerste stolpe og plasserte ballen sikkert i mål. Åtte minutter senere var samme duo på ferde igjen. På et velslått Frogner-frispark raget Nordby høyest i feltet og stanget inn 2-0 med hodet. For en start!

Bildene: Over: Nordby har nettopp scoret - 1-0! Under: Nordby stanger inn 2-0.

2-0 er som kjent en farlig ledelse. Det er lett å tro at kampen allerede er vunnet og at men kan spasere inn til en komfortabel seier. Med 79 minutter igjen mot et hardtspillende Driv-lag som ville imponere de syv fremmøtte tilskuerne og en traktor, var det ikke så enkelt. Driv reduserte etter litt kommunikasjonstrøbbel i den bakre fireren vår, og ikke lenge etterpå utlignet de etter en fin kontring. Keeper Nævestad gjorde en meget god figur som burvokter, og han kunne ikke lastes for noen av Drivs mål.

Drivs to sentrale midtbanespillere var store og sterke, men de var ikke spesielt mobile, og de hadde ingen mulighet til å utfordre duoen Tarberg og Nordby på fart. Når hjemmelagets midtbane fikk ballen i bena, stoppet de stort sett opp og forsøkte en langpasning mot kant eller spisser. For å demme opp mot dette satte Korsvoll inn en sprudlende opplagt Tommy Johansen på stopperplass. Resultatet ble omtrent som forventet; kontant og sikkert stopperspill, en rekke tunneler som bakerste mann, diverse utbrudd og litt krangling med dommeren. Byttet fungerte etter planen, og med økt trygghet bakover fikk vi løftet oss igjen. På et langt kast fra venstre stakk Roterud opp lysluggen og styrte ballen i en vakker bue over hjemmelagets utspilte keeper.

Bildene under: Tommy har entret banen... Sånn skal det gjøres, unger!

Ola Gilen spilte sin første kamp for året denne kvelden, og han var som vanlig svært løpsvillig den tiden han holdt ut. Han startet mini-comebacket med å være nest-sist på Roteruds scoring, og han fikk til slutt kronet arbeidsinnsatsen med et vakkert mål etter 42 minutters spill. Johannes dro av en Driv-forsvarer og ble felt innenfor 16 meteren. Dagens inkonsekvente og ganske middelmådige dommer var fullt på høyde med denne situasjonen, brukte fordelsparagrafen og lot Gilen sette ballen kontant i mål fra 12 meter. Ledelsen vi hadde skuslet bort var altså gjenerobret før hvilen.

Bildene under: Gilen er tilbake! Her har han nettopp økt til 4-2.

Andreomgang ble ikke like velspilt som første, men Korsvoll hadde god kontroll hele veien. Det ble litt munnhuggeri blant spillerne, og dommeren, som egentlig hadde klart seg greit i førsteomgang, hadde en rekke håpløse avgjørelser. Tarberg ble regelrett klippet ned av Drivs hulkliknende midtbanespiller, uten noen form for reaksjon fra den svartkledde. Litt senere havner Nordby i munnhuggeri med motstanderens største sutrepave etter en takling. Situasjonen endte med at Driv-spilleren fikk et velfortjent gult kort for munnbruk, men av en eller annen merkelig grunn fikk en lettere oppgitt Tarberg også gult. Hvis en Korsvoll-spiller skulle hatt gult i den situasjonen, så burde det vel vært han som faktisk var involvert.

Med tolv minutter igjen å spille var Tarberg litt på etterskudd med en takling. Ikke spesielt stygt, men det så dramatisk ut. Situasjonen var til forveksling lik den hvor Tarberg selv ble klippet ned, men denne gangen trakk dommeren frem det gule kortet på nytt og ga Tarberg marsjordre. Meget ufortjent.

Til tross for at vi måtte avslutte kampen med ti spillere, var vi aldri truet. Roterud ble flyttet ned fra spiss til sentral midtbane, men vi fortsatte likevel å angripe når sjansene bød seg. I det 88. minutt skjedde det umulige. Candy King Kjelstrup, som normalt holder godteposen tett til brystet og avslutter selv, la perfekt inn til luftens baron, Marius Anderson, som med hodet satte spikeren i kisten på vakkert vis. 22-åringens første mål på bortebane på ellever!

For tredje uke på rad fulgte C-laget opp A- og B-lagets seire med en herlig trepoenger. Ola Gilen ble kåret til kampens beste spiller, spilletid, innsats og forventninger tatt i betraktning. Om én uke venter Oslo-Ørn på hjemmebane, et lag som ser ut til å ha funnet høstformen etter en tung vårsesong. Vel møtt!