Korsvollbanen 12/9-2010
Korsvoll Hvit - Korsvoll Blå 10-3 (4-1)
Dommer: Mathias Falch, Korsvoll IL
Tilskuere: 0
Mål: Hvitt lag: Christian Poppe 5, Carsten        Ekholt 2, Gøran Kallåk 1, Alexander        Tønder 1 og Rune Østerhus 1.

JackPopp!
Fem ganger Poppe ga full uttelling for Hvitt lag i søndagens internkamp.

23 personer, hvorav 20 var gutter, to var jenter, og én var en haltende dommer (ikke Nima Dini, vel å merke), var alle på plass på Korsvollbanen søndag formiddag. Etter en drøy måneds opphold var det endelig klart for en ny internkamp!

Ved siden av de mer kjente fjesene og faste innslagene, fant vi blant annet fire venner av Carsten Ekholt og Truls Skeie. Leiv Jørgen Bakkerud hadde i tillegg med seg den store lillebroren sin, Sigbjørn Berntsen, og de to kastet seg dermed inn i den dessverre altfor lite omtalte brødreduellen i Internserien. NFFs jenteløft ser endelig ut til å gi resultater, for i dag var både Espen Malmos søster, Kristin, samt Lone Nilssen med. De to har vunnet det meste som kan vinnes i Oslo fotballkrets, ettersom de i en årrekke var en del av Korsvolls fremgangsrike J89- og juniorlag.

Selve kampen åpnet med flere store sjanser til Blått lag. Marius Andersson måkte ballen like over åpent mål i kampens første angrep, før Eirik Gårnås moste ballen knallhart i kassa fra 20 meters hold.

Nikolai Kleivan fulgte opp med et par gode involveringer, men anført av Christian Poppe tok Hvitt lag etter hvert over spillet. Poppe fikk først æren av å utlign til 1-1, før han kort tid etter ble spilt gjennom på nytt, rundet samboer Gunnar Sjølie, og løp inn 2-1. I det 23. minutt stormet han nok en gang oppover venstresiden, og da han kom inn i feltet tuppet han ballen frekt i mål ved nærmeste stolpe. Hat-trick! En fortvilet Sjølie stod på feil fot, og hjemmelaget kunne dermed gå til drikkepause med en 3-1-ledelse.

Blått lag bar preg av at litt for mange hadde kommet seg i seng litt for sent kvelden i forveien. Forsvarsfireren fikk mye å gjøre, og gjorde mye bra, men de hadde dessverre ikke nok krefter til å bidra så mye offensivt som de vanligvis gjør. I den andre enden av banen gjorde det merkelige stopperparet Rune Østerhus og Ole Vidar Jensen en meget god jobb med å temme bortelagets angripere, selv om de ved et par anledninger måtte se Leiv Jørgen gripe inn og stoppe et par gode gjennomspill.

På overtid i første omgang banket Carsten Ekholt et frispark fra omtrent 24 meter rett i vinkelen. Hvitt lag hadde snudd kampen på mesterlig vis, og Blått lag hadde en stor jobb foran seg.

Bildene: Over: Hvitt lag. Bak fra venstre: Gøran Kallåk, Christian Poppe, Carsten Ekholt, Alexander Tønder, og lillebror Sigbjørn Berntsen med storebror Leiv Jørgen Bakkerud. Foran fra venstre: Ole Vidar Jensen, Fredrik Karlsrud, Johannes Blåsternes, Rune Østerhus og Kristin Sunde Malmo. Under: Blått lag. Bak fra venstre: Lone Nilssen, Eirik Garnås, Nikolai Kleivan, Gunnar Sjølie, Pål Nossum, Truls Skeie og Daniel Ramberg. Foran fra venstre: Martin Nistad, Marius Andersson, Carl Frederik Malo og Håkon Bånerud.

Kleivan hadde en ball i nettet like etter pause, men spissen ble avblåst for angrep på keeper. Senere i kampen skulle samme mann få en gigantsjanse spolert igjen, da Hvitt lags nye keeper, Johannes Blåsternes, lå nede med skade. Det hadde rett og slett ikke vært fair å sette ballen i det åpne målet, selv om Kleivan ganske sikkert hadde scoret, eventuelt sentret til en lagkamerat, selv med en keeper på plass mellom stengene.

Også Sigbjørn Berntsen hadde en ikke tellende scoring. Den nesten to meter høye spissen gikk på mange gode løp, men timingen var ikke helt optimal, og Hull-supporteren mente selv at han hadde satt ny rekord i antall offsider i én og samme match.

Begge lag skulle til slutt få flere mål godkjent. Først ute var Carsten Ekholt, som fikk en enkel jobb med å lempe en pasning fra Alexander Tønder i mål fra fem-meterstreken. Tønder var også nest-sist på hjemmelagets neste scoring, da Poppe klinket det flate innlegget hans via tverrliggeren og i mål.

Blått lag hadde flere nesten-sjanser, men ble straffet for manglende presisjon og slurv i avslutningsfasen. Kleivan fikk til slutt sin velfortjente scoring da han til slutt fikk vippet ballen inn etter klyngespill, og gjestene var med det på vei tilbake i kampen. De blå skapte et par ålreite sjanser, før Poppe fikk ballen fra Gøran Kallåk og løp inn sitt femte og Hvitt lags syvende for dagen.

I det 83. minutt feide Marius Andersson ballen i mål fra like utenfor 16-meteren, men ettersom han allerede hadde fått gult kort for å sparke bort ballen i forkant av frisparket Carsten Ekholt scoret på i første omgang, måtte han forlate banen med to gule kort da han valgte å kaste trøya under feiringen. En historisk utvisning – aldri før har noen fått rødt kort i Internserien.

Også Lone Nilssen kunne blitt historisk som første kvinnelige målscorer i Internserien, men keeper Blåsternes snappet ballen like foran beina hennes, mens Ole Vidar Jensen løp opp en ball som hadde passert keeper og hadde retning for mål. Dagens andre tidligere J89-spiller, Kristin Sunde Malmo, spilte for øvrig en god kamp på Hvitt lags venstreback, der hun viste at hun i likhet med broren besitter både en presis pasningsfot og et godt overblikk.

Hvitt lag var raske til å utnytte overtallet, og Gøran Kallåk satte inn 8-3 på et langskudd som gikk i mål etter å ha fått en ekstra dupp da det gikk via ryggen på en ellers solid Truls Skeie. To minutter på overtid fikk også Alexander Tønder sin scoring etter at han ble servert av Carsten Ekholt.

Blått lag kastet alle mann i angrep, men det ble bare rot, og Rune Østerhus stjal ballen. Han løp oppover høyresiden, skar inn, og skjøt opp i mål helt inne ved nærmeste stolpe.

Hvitt lag fikk dermed omsider hevn for de bitre 2-10- og 1-9-tapene i juni. Hvitt lag tok over ledelsen i Internserien, samtidig som de fikk rettet litt på målforskjellen sin. Det er dog fortsatt jevnt: