M. Falch
Innbyttere: Ingen.
Korsvoll Blå (4-4-2):
Historisk resultat
I Internserien finner man de merkeligste resultater, mål og spillere. Mandag kvelds første internkamp etter sommerferien var intet unntak.

Etter én måneds sommerferie startet Internserien opp igjen mandag kveld. Dette var runde syv av femten, og foran dagens kamp hadde Blått lag opparbeidet seg et forsprang på tretten plussmål.

26 mann var ventet til Korsvollbanen denne kvelden, men sene forfall, noen akseptable, andre høyst uakseptable, førte til at bare 22 stykker møtte opp. Etter at Carsten og Eivind gikk over fra Blått til Hvitt ble det dermed 90 minutter knallhard kamp med elleve mot elleve i kveldsvarmen på Korsvollbanen.

Christer var kaptein for Hvitt lag og leverte en god kamp på høyrebacken, da han som åttende spiller i historien i dag nådde 50 kamper for C-laget. Vi gratulerer! Og det var da også jubilantens lag som startet best, og det tok ikke mer enn ett minutt før nyervervelsen Carsten nesten scoret. To nye store sjanser fulgte, før Blått lag og Ola fikk en scoring avblåst for offside. Noe senere slo høyreback Løland nok en gang en presis stikker til Ola, som også denne gangen overlistet keeper Olsen i Hvitt lags mål. 1-0. Det annullerte målet var nok ikke offside, mens det som til slutt ble tellende, sannsynligvis var det.

Blått lag var effektive i starten av kampen, og en ny flott ball fra Løland ga rom for et fint kombinasjonsspill mellom spissene Kjelstrup og Ola, før sistnevnte fikk æren av å prikke inn 2-0.

En horribel feilpasning fra Mathias like etter avspark ble plukket opp av debutant André Stangebye, som gikk et par meter, før han med et susende høyrebeinsskudd fra over 20 meters hold fikk ballen til å seile inn i nettet.

I stedet for 2-2, økte Blått lag til 3-1, da venstreback Lausund kom oppover i fint driv og skar inn i midten, der han mottok en lekker pasning fra Tarberg og overlistet Olsen mellom stengene.

Carsten viste seg å være en nyttig tilvekst for Hvitt lag, og etter klabb og babb i Blått lags felt var han fint frempå og reduserte mot slutten av omgangen. Samme mann utlignet så til 3-3 etter en glitrende enkeltmannsprestasjon, der han dro seg inn i feltet og fikk ballen til å danse inn i motsatt kryss med en sikker avslutning.

Målfesten var ikke over, og like før pause slo Mathias 45 grader ut i feltet til Garnås, som med stødig fot prikket inn 4-3 til bortelaget fra 16-meterstreken.

Andre omgang åpnet uten de helt store sjansene, og det neste målet kom ikke før etter 60 spilte minutter. I en løpsduell langs venstrekanten var Eivind uheldig å pådra seg strekk da han forsøkte å ta igjen Mathias, som siden slo inn til Ola, som sikret hat-tricket sitt da han plasserte ballen trygt nede i hjørnet bak en utspilt Bernt.

Eivinds skade gjorde at hjemmelaget måtte avslutte kampen med ti mann, men de nektet å gi seg uten kamp og satset offensivt. André og Carsten var et konstant mareritt for Blått lags solide forsvarsfirer. De to angriperne var mestere i å finne åpninger, og da målet åpnet seg var ikke Carsten vond å be, og han reduserte til 4-5 – hat-trick. Det var bare små marginer som skilte Hvitt lag fra nye scoringer de påfølgende minuttene. Esi, André og Frogner hadde alle store muligheter, mens Høgevold og Nordby på midten gjorde en kjempejobb både defensivt og offensivt.

I motsatt ende av banen fikk dessverre ikke den gjenværende forsvarstrioen alltid like mye hjelp, noe som resulterte i at både Kjelstrup og Arnulf fikk et par fine sjanser, mens Garnås to ganger nølte for lenge da han på ny fikk ballen servert i feltet. Innsidepasninger bommer derimot Garnås aldri på, og med en flott lissepasning spilte han Mathias igjennom. Venstrekanten forserte mot 16-meteren, før han nådeløst banket ballen steinhardt opp i nettaket med et klokkerent vristspark.

Overtidsminuttene nærmet seg, og for å hindre Blått lag i å utnytte overtallet ved å løpe over midtbanen deres, trakk Hvitt lag ned en spiss for å avslutte kampen i en 3-5-1-formasjon. Dette ga resultater, og etter surr i bortelagets felt spilte Carsten til den nå enslige spissen André, som ga hjemmelaget tilbake troen på poeng med en avslutning som var like enkel, som den var elegant.

Det så ut til å gå mot borteseier, og det gjenstod bare ti sekunder da ballen ble slått ut til Frogner, som la inn i feltet, der Nordby gikk høyest og stanget inn utligningen i kampens aller siste sekund.

Dermed ble sluttresultatet 6-6, og for første gang i Internseriens historie – i den 22. internkampen gjennom tidene – endte det uavgjort mellom de to lagene.

Det har sjelden vært jevnere og morsommere i Internserien enn i dag. Det var en god tone på banen, både innad og mellom lagene, ingen sutring, bare litt høylydt klaging over manglende defensiv innsats fra Hvitt lags midtbane da de ble tvunget til å avslutte kampen med ti mann og kun tre bak. Både Erik Nordby (70 min) og Eirik Tarberg (20 min) gjorde dessuten en meget god jobb som spillende dommere. Åtte kamper gjenstår før Internserien er ferdigspilt, det er meget jevnt også i år, og det er ikke utenkelig at det hele ikke kommer til å bli avgjort før i 15. og siste runde.