Innbyttere: D. Ramberg og A. Omtvedt.
Korsvoll Hvit (4-4-2):
Ineffektivitet mot effektivitet
Hvitt lag var forberedt på å slå tilbake etter forrige ukes slakt, men igjen var Blått lag usedvanlig effektive.

Hvitt lag fikk seg en real støkk forrige helg, og endte opp med å bli sendt hjem med 2-10 i sekken etter årets andre møte med Blått lag. I tredje serierunde skulle de forsøke å gjenvinne æren og poengene på eget gress, og som motivasjonsfaktor hadde kantstjernen Anders Frogner kjøpt inn bananer til hele troppen, og med navnebror Hauge på topp valgte flertallet av gamblerne på Brekkekiosken å sette pengene sine på hjemmeseier.

Problemene begynte så smått for Hvitt lag da keeperen deres ikke møtte opp. Blått lag tilbød seg derfor å låne ut Mats Felix i andre omgang, slik at det skulle bli rettferdig.

Bildet: Mats Felix og Løland mottok det synlige beviset på at de har spilt 50 kamper for C-laget før matchen.

Dessverre for Hvitt lag er Blått lags angrepsform meget god om dagen. Etter fire og et halvt minutt slo Løland en stikker inn i feltet. Mathias lot ballen trille forbi og videre til en bedre plassert Ola, som rolig og kontrollert plasserte ballen til side for keeper-Pål, som var tilbake i den drakten han startet sitt andre opphold i Korsvoll med i treningskampen mot Bislett sommeren 2008. 1-0 til bortelaget!

Fra kampuret viste 14.40 og til det viste 15.40 kollapset hjemmelaget helt, og i løpet av dette ene minuttet rakk Blått lag å sette ytterligere to baller i nettet. Først ble Ola spilt fri av Truls, og dagens første målscorer slo inn til makker Mathias, som først vippet ballen i Pål, før han mottok ballen på den andre siden og enkelt kunne banke den inn i det åpne målet. Sekunder senere slo Ola en 45-pasning ut i feltet til Carsten, som kontant satte inn 3-0.

Hvitt lag kom mer med i kampen etter denne black-outen, men til tross for iherdig kjemping kunne de ikke forhindre at Truls satte inn 4-0 minuttet før pause etter en elegant overstegsfinte og et vakkert skudd fra 18 meter som suste inn bak dagens andre Hvitt-keeper, Frogner.

Jerkø, som hadde stått for Hvitt lags to største muligheter i første omgang, byttet lag med Mats Felix, og hjemmelaget øynet en sensasjonell opphenting. Men Omtvedt, som hadde dømt første omgang, og som nå hadde tatt plass i Blått lags mål, viste seg å være langt bedre enn forventet da han tidlig i omgangen hentet ned et forsøk fra Pål.

I det 49. minutt smalt det i stedet motsatt vei, da Ola slo inn fra høyre og fant Marius, som fra bakstanga headet inn 5-0 – vingens første skikkelige heading i karrieren!

Det burde vært mulig for Hvitt lags angrep å bryte ned bortelagets forsvarsrekke i løpet av den siste halvtimen, den bestod tross alt av Marius, Mathias, Daniel og Isaak. Men den gang ei. Bortelaget sendte alle mann i angrep på alle dødballer, og midtstopper Mathias banket en retur fra et Ola-skudd over i høyre hjørne med høyrebeinet på en corner i det 73. minutt.

Tre minutter senere fikk Hvitt lags arbeidsjern Olav gult kort etter å ha felt Truls, som selv satte inn det påfølgende straffesparket.

Begge lag hadde sine misser i løpet av kampen, men ingen av dem skyldtes bruken av den omdiskuterte VM-ballen Jabulani. Tvert imot, det er nok fortsatt ferdighetene det skorter på. Kleivan var blant dem som hadde brent flere svære sjanser i andre omgang, men med et flott skudd curlet han ballen i lengste hjørne fra 20 meters hold ni minutter før slutt og sørget for 8-0 til bortelaget.

I den andre enden av banen var det stort sett bare sorg og elendighet. Pasningsspillet var svakt, og tempoet ble dratt ned så ofte at Blått lag rakk å jobbe hjem og demme opp for de vanligvis så hurtige motstanderne. Men i det 84. minutt kom det sårt tiltrengte trøstemålet. Ole Vidar og Esi hadde stått for de fleste av skuddforsøkene, men det var Pål som til slutt fikk æren av å sette inn 1-8-scoringen etter en retur fra Omtvedt.

Mest jubel i kampen høstet Espen Malmo, som etter å ha vært innom, samt spilt bra i, samtlige posisjoner på banen, dømte de siste elleve. Ett minutt var nemlig Mats Felix oppe på corner, men da hans forsøk ble klarert og Ola trodde han kom én mot én, blåste Espen korrekt for offside. Med keeperen ute av buret var det nemlig bare én forsvarer igjen, akkurat slik vi så det i VMs åpningskamp mellom Sør-Afrika og Mexico. Lagene brøt ut i spontan applaus da de skjønte hva Espen hadde blåst for, slik dømming er mangelvare i de lavere divisjonene!

På overtid ble Christian spilt frem av storebror Marius, og alene med keeper gjorde han ingen feil og trillet inn dagens siste mål – 9-1!

Bildet: Bananskall og depping i leiren til Hvitt lag etter kampen.

Hvitt lag måtte nok en gang gå slukøret hjem, ganske utrolig med tanke på laget de mønstret denne søndagen. Keeperproblematikken kan man ikke skylde på, for verken Pål eller Frogner kunne klandres for målene som kom i første omgang. Det er nok heller innsatsen og viljen det står på. Esi var en av dem som prøvde hardest, men uheldigvis for Hvitt lag traff bare skuddene hans treverket.

I tillegg var nok hjemmelagets disposisjoner av spillertroppen langt fra optimale. Peder var god som stopper de første 45, men han kom mer til sin rett da han fikk spille på midten.

Blått lag fortsatte derimot der de slapp forrige helg – med enkelt og trygt pasningsspill, stor vilje til å angripe, samt en voldsom effektivitet foran kassa.

Banens beste var Blått lags Truls og Ola og dommer Espen Malmo, men Cola-Jansen får prisen, ettersom han tross alt var involvert i så å si samtlige scoringer.

Tabellen ser nå slik ut, og ting tyder på at Hvitt lag trenger mer enn bananer om de skal få skuta på rett kjøl igjen:

1. Blått lag – 21-6 - 6 p
2. Hvitt lag – 6-21 - 3 p

Bildene under: En stilstudie av Blått lags feiring etter kampen.