Korsvollbanen 6/6-2010
Korsvoll Blå - Korsvoll Hvit 10-2 (5-1)
Dommer: Jacob Nordby, Korsvoll IL
Tilskuere: 1
Mål: Blått lag: Nikolai Kleivan 3, Mathias        Falch 2, Eirik Tarberg 2, Carsten        Ekholt 1, Ola Jansen 1 og Pelle        Bamle 1.
       Hvitt lag: Pål Schjerven og Erik        Nordby.

L. Bakkerud
Innbyttere: E. Edvardsen og K. Kihlgren.
Korsvoll Hvit (4-4-2):
Rekordsifre
Etter en uvanlig lite målrik serieåpning, var det tilbake til gamle takter i andre runde av Internserien

Blått lag hadde fått med seg flere av sine faste spillere til årets andre match i Internserien, deriblant Eirik Tarberg og Pelle Bamle. Hvitt lag var derimot svekket siden sist, og tremålsscorer Håvard Moens giftige skuddbein var noe gjestene etter hvert kom til å savne utover i kampen.

Det var glovarmt på Korsvollbanen denne søndagen, og junisolen satte nesten fyr på kunstgresset. Blått lag var frempå tidlig i kampen, og Ola Jansen fikk to gode sjanser i åpningsminuttene etter at han endelig ble servert de gjennombruddspasningene han så sårt har savnet i serien.

I motsatt ende av banen viste Hvitt lag at de til tross for alle avbudene ikke hadde tenkt å gi seg uten kamp. Et godt forsøk endte i et hjørnespark, som siden spratt opp i hånden på en ellers feilfri Christian Andersson. Dommer Jacob Nordby var den eneste som ikke så regelbruddet, og Hvitt lag ble snytt for en soleklar straffe. Den sporty dommeren gjorde en grei figur, men burde kanskje brukt fløyten litt oftere, noe spesielt broder Nordby reagerte på.

Blått lag angrep kort tid etter den kontroversielle straffesituasjonen, og en nydelig stikkpasning fra Carsten Ekholt i det 19. minutt fant Mathias Falch, som skjermet unna en forsvarer og la ballen ned i høyre hjørne med et ikke altfor hardt, men fint plassert venstrebeinsskudd.

Fire minutter senere fosset Tarberg frem. Han prøvde først å lobbe over mannen med dagens mest imponerende hårmanke, Jonas Gjesvik, men den gode keeperen strakk seg så lang han var og fikk slått ballen unna. Hvitts forsvar var ikke våkne nok på returen, som Tarberg selv løp i nettet til 2-0.

Målet markerte også halvspilt omgang, og lagene tok en velfortjent drikkepause.

Bildene: Over: Blått lag viser stolt frem trøyenummerne sine. Bak fra venstre: Christian Andersson, Pelle Bamle, Mathias Falch, Carsten Ekholt, Mats Felix Walschaerts, Ola Jansen og Fredrik Schwencke. Foran fra venstre: Amund Rognmo, Daniel Ramberg, Nikolai Kleivan, Marius Anderssong og Eirik Tarberg. Under: Hvitt lag var ikke veldig optimistiske da lagbildet ble tatt foran andre omgang. Bak fra venstre: Morten Sandvold, Espen Liljeblad, Olav Olseng, Erik Nordby, Andreas Løvstad, Lars Gjesvik, Didrik Skjelland og Kjetil Kihlgren. Foran fra venstre: Leiv Jørgen Bakkerud, Pål Schjerven, Erik Edvardsen, Ole Vidar Djøseland Jensen og Jonas Gjesvik.

Carsten Ekholt var meget opplagt ute på høyrekanten, og etter første hvilepause skar han inn fra høyre og satte ballen kontant forbi en sjanseløs målvakt.

Hvitt lag gjorde sitt beste for å komme tilbake. Pål Schjerven viste rå styrke og fin avslutningsteknikk da han fra skrått hold banket inn 3-1 bak Mats Felix Walschaerts, som for anledningen stilte i ny keeperdrakt – med Korsvoll-logo!

Erik Nordby har vært syk lenge, og han burde kanskje ikke spilt kampen i dag. Da kreftene hans etter hvert begynte å ta slutt fikk Pelle Bamle og Eirik Tarberg mer kontroll over midtbanen, selv om iherdig kjemping fra Didrik Skjelland resulterte i flere fine overganger for de hvite. Sistnevnte slo attpåtil tunnel på den gamle lagkameraten fra G90-laget, Pelle Bamle, og det kan vel således sies at unge Skjelland kom seirende ut av den duellen.

I første internkamp bommet Nikolai Kleivan på absolutt alt. I dag måtte han starte som keeper, ettersom Mats Felix Walschaerts var forsinket. Da han omsider fikk entre banen som utespiller, viste korsfareren Kleivan at debut- og seriepremierenervene var borte. Et flott kryssløp fra Mathias Falch åpnet forsvaret, Kleivan stakk inn fra venstrekanten sin, mottok en nydelig bakromspasning og trillet ballen i lengste.

Tre minutter før pause fikk også Ola Jansen løpe fritt igjennom, og med en nærmest identisk kopi av Carsten Ekholts mål sørget han for at hjemmelaget gikk til pause med en 5-1-ledelse.

Bildet: Et utslått og nedbrutt Hvitt lag tørker svette og tårer etter 1-5 til pause. Og det skulle bli verre...

Andre omgang startet med et tverrliggerskudd fra Hvitt lag, men en stresset Pål Schjerven presterte å sette returen over. Dette ble starten på et åtte minutter langt mareritt der Hvitt lag kortsluttet totalt.

I det 48. minutt rundet Ola Jansen Hvitt lags venstreback, og med et presist innlegg langs bakken fant han spissmakker Mathias Falch, som bredsidet ballen i nettet til 6-1.

I det 50. minutt var det Jansens tur til å avslutte. Han traff stanga, men på returen var Nikolai Kleivan parat og satte inn Blått lags syvende for dagen. Hvitt lag ropte på offside ved det første skuddet, men uansett om det var rett eller galt, gjorde ikke dommer Nordby en dårligere jobb enn dommerne vi møter i seriespillet. Tvert imot.

I det 53. minutt fikk aldri Hvitt lag klarert ballen, og da de til slutt forsøkte å sparke den ut, traff de Kleivan. Ballen gikk tilbake mot mål, før den seilte i en fin bue over i høyre hjørne. En heldig scoring fra kantspilleren, som dermed hadde laget hat-trick etter bare drøye 30 minutter på banen.

Det siste målet tente Hvitt lags leder og kaptein Erik Nordby. Han hentet ut det siste han hadde av krefter, og med lange klyv stormet han inn i Blått lags felt da Mats Felix Walschaerts fikk et håpløst tilbakespill mot seg. Fjorårets mestscorende spiller fra Hvitt lag ga seg aldri, og da han fikk muligheten banket han ballen inn i mål.

Det skortet ikke på sjanser i begge retninger. Midtbanespillerne fikk det tungt i varmen, og det var vanskelig å jobbe hjem. Samtidig viste begge lag frem noe av den mest lekne fotballen som er vist på Korsvollbanen den siste tiden, og når verken Marius Andersson, Mathias Falch, Carsten Ekholt og Ola Jansen ikke greide å score fra kort hold, måtte det et langskudd til. I det 65. minutt dro Pelle Bamle til fra distanse, og ballen satt som klistret i høyre hjørne.

Hvitt lag forsøkte også å skyte, men skuddene gikk konstant tre meter til side for mål. Det var som om noen hadde kastet en forbannelse over dem, så utrolig var det. Ole Vidar Djøseland Jensen, Lars Gjesvik, Pål Schjerven, Kjetil Kihlgren og Erik Nordby burde alle scoret på sine hundreprosentssjanser, men dette var bare ikke dagen for de hvite - selv ikke comebackhelten Erik ”Edinho” Edvardsen kunne redde dem. Og når et lag ikke klarer å score, kommer det gjerne mål den andre veien.

Eirik Tarberg satte inn kampens siste og Blått lags tiende i det 77. minutt, og de blå ble dermed første lag til å score tosifret i Internserien. Sluttresultatet 10-2 er historisk.

Det skal sies at den hvite nøkkelspilleren Pål Schjerven så dobbelt på grunn av lite søvn og masse drikke kvelden i forveien, samt at Erik Nordby altså ikke var i toppslag. Blått lag var hakket bedre, men den samlede sjansestatistikken på omtrent 25-16 i hjemmelagets favør kunne resultert i et ganske annet resultat enn det som til slutt ble tilfellet.

Det offensive gladspillet var en ting, men bakerst hos begge lag var det også mye godt spill. Fra Hvitt lag fortjener spesielt venstreback Olav Olseng oppmerksomhet og skryt for sitt oppofrende spill og sin glimrende vinnervilje hele kampen igjennom. Sammen med Didrik Skjelland var han blant Hvitt lags beste spillere denne søndagen. Morten Sandvold og Andreas Løvstad utgjorde dessuten et godt midtstopperpar, samtidig som backene Leiv Jørgen Bakkerud og Espen Liljeblad var ekstra gode offensivt, der de var flinke til å sette i gang spillet og å vinkle pasninger inn mot midten før de selv gikk på løp. Målvakten Jonas Gjesvik må heller ikke glemmes. Han kan faktisk ikke klandres for noen av scoringene, selv om han kanskje kunne reddet noen av dem om han hadde hatt noe annet enn innegymsko på beina. Krølltoppen vartet opp med den ene klasseredningen etter den andre, og han frustrerte tidvis Blått lags angripere.

Blått lag hadde også et solid forsvar. Christian Andersson ledet an, og kaptein Amund Rognmo tapte vel ikke en eneste hodeduell i løpet av matchen. Sidebackene Daniel Ramberg og Fredrik Schwencke var også trygge med ball, samtidig som de begge turte å kombinere med midtbanen og kantene.

Andre runde av Internserien ga samtidig et utslag som gjør at styret i ligaen må samles for å se på muligheten for å justere lagene. Det er gøy med mange mål, men morsommere om det er jevnere og begge lag scorer seks-syv hver. Hvitt lag har alltid slitt med dårlig oppmøte blant de faste spillerne, og nå kan ting altså tyde på at et par tidligere blå spillere er på vei over til det hvite laget.

Men spilt er spilt, Blått lag er ny serieleder, og dagens 10-2-kamp gjør at tabellen nå ser slik ut:

1. Blått lag – 12-5 - 3 p
2. Hvitt lag – 5-12 - 3 p

Neste internkamp vil sannsynligvis bli arrangert i forbindelse med de første kampene i årets fotball-VM.