Innbyttere: L. Thorvaldsen (fra 10.) og N. Kleivan (fra 35.).
Korsvoll Blå (4-4-2):
Hevnen
Etter den søte kløe kommer den sure svie. Det fikk seriemesterne på Hvitt lag erfare søndag ettermiddag.

Blått lag har måttet tåle mange nedturer denne sesongen. De vant ikke en eneste internkamp mellom juli og starten av oktober, og i forrige runde måtte de til slutt se Hvitt lag ta poengene som sikret dem gullet de i prinsippet egentlig skaffet seg allerede i august.

De blå ønsket derfor å avslutte sesongen med stil, og det skulle vise seg å være overkommelig mot et Hvitt lag som angivelig har brukt den siste uken på feiring, fest og fyll.

De hvite satte valgte i tillegg å sette opp en backrekke med en gjennomsnittsalder på 17 år, samtidig som de kastet alle sine mer meritterte spillere, som den 31-årige backkjempen Bernt Foss frem på banen. Internseriens toppscorer Christian Poppe var dessuten flyttet inn sentralt i banen, slik at Blått lags backer slapp å møte den målfarlige kantspilleren i første omgang. Den rekordunge forsvarsfireren var Hvitt lags beste, men når hjelpen fra midtbanen uteble fikk et angrepsvillig bortelag gode arbeidsforhold.

Christian Eidsmo åpnet scoringsballet med sin 1-0-scoring, hans første i Korsvoll-drakt. Keeper Leiv Jørgen Bakkerud var uheldig på det glatte føret og sleivet med et utspill. Eidsmo reagerte raskt og skrudde ballen inn i det tomme buret fra 18 meters hold.

Kort tid etter tok Mathias Falch ned et langt utspill fra Blått lags målmann Martin Nistad, før han la ballen ut til Truls Skeie, som med en hard markkryper satte inn 2-0.

Hvitt lag var i villrede, og det hjalp ikke stort da dyktige Lars Thorvaldsen slo en god ball opp langs kanten i det 25. minutt. Marius Andersson kunne enkelt la ballen gjøre jobben, før han med sin første berøring smalt til med høyrebeinet og banket ballen ned i venstre hjørne.

André Stangebye bommet grovt i forrige kamp, men i dag var han treffsikkerheten selv. Med et fantastisk langskudd plasserte han ballen i krysset, og Hvitt lag var med det tilbake i kampen. Trodde de.

Blått lag fortsatte å angripe og spille seg inn i Hvitt lags rimfrosne 16-meter, og da Leiv Jørgen Bakkerud slo en ball fra Christian Eidsmo ut i feltet, var Mathias Falch våkent frempå med venstrefoten og bredsidet ballen midt i mål til 4-1.

Samme mann var på ferde igjen én gang til før pause da han stjal ballen i feltet, dro den halvveis til venstre for keeper og rullet inn 5-1.

Carsten Ekholt svarte med et flott skudd ned i venstre hjørne like før pause, men Christian Eidsmo fikk omgangens siste mål i et av kampens vakreste angrep da ballen gikk på ett-touch mellom de blå frem til Martin Kloster slo inn foran mål og rogalendingen Eidsmo enkelt kunne løpe inn 6-2.

Pausen var kald og kort, men dommer Henrik Gaudernack rakk å takke for seg. Innbytter Magnus Jahrmann, Blått lags meget pålitelige back, overtok, og det tok ikke lang tid før han havnet i begivenhetenes sentrum. Erik Nordby følte seg snytt for straffe da Nikolai Kleivan gikk i kroppen hans, men Jahrmann lot det passere, akkurat slik Gaudernack hadde gjort det da de hvite ropte på hands i første omgang.

I stedet kunne Christian Eidsmo score sitt tredje for dagen i motsatt ende av banen. En stor prestasjon av Eidsmo, som etter hvert byttet plass med høyreback Nikolai Kleivan, som for øvrig hadde god kontroll på Christian Poppe, som nå var flyttet ut på kanten i et desperat forsøk på å få Hvitt lag tilbake i matchen.

Bildene: Over: Var det all feiringen den siste uken som gjorde at Hvitt lag ikke kom opp på det ønskede nivået i søndagens internkamp? Bak fra venstre: Bernt Foss, Sigbjørn Berntsen (med brødskive), Espen Liljeblad, Erlend Ingvaldsen, Carsten Ekholt og Erik Nordby. Foran fra venstre: André Stangebye, Tristan Cook, Espen Langaas, Christian Poppe og Leiv Jørgen Bakkerud. Under: Fotografen, som kommer fra Hvitt lag, var i likhet med dette bildet temmelig ufokusert. Bak fra venstre: Truls Skeie, Mathias Falch, Marius Andersson, Nikolai Kleivan, Christian Eidsmo, Martin Kloster og Hans Fredrik Fodnes. Foran fra venstre: Lars Thorvaldsen, Magnus Jahrmann, Eirik Tarberg, Martin Svalastog og Martin Nistad.

Et kvarter ut i andre omgang kom omgangens peneste mål. En ellers hardtarbeidende og feilfri Tristan Cook nølte da han fikk en kort ball fra keeper Espen Liljeblad, Mathias Falch vant ballen, og fra seks meters hold vippet han ballen fra bakken og over keeper i en fin bue.

9-2 kom etter at Eirik Tarberg, som nå styrte Blått lags forsvar, gikk fra egen halvdel, passerte en haug med hvite spillere, og satte ballen kontant i mål.

Nikolai Kleivan har vært gjennom en lei måltørke siden slutten av september, og i dag fikk han den nødvendige hjelpen for å komme i gang igjen. Han hev frem en fot på et innlegg fra Marius Andersson, og da Hvitt lags forsvar ikke klarte annet å forlenge den via stolpen og i mål, var mannen som muligens er årets funn i Internserien tilbake på sporet. Med 10-2 var vi dessuten sikret et tosifret resultat for fjerde gang i ligaens historie.

André Stangebye reduserte øyeblikkelig. Sigbjørn Berntsen la en flott pasning fra avspark, og med et voldsomt spark sendte Stangebye rett i nettet over Martin Nistad. Aldri før har noen scoret fra så langt hold i en C-lagskamp.

Det stoppet ikke Blått lag. Nå var det Espen Liljeblads tur til å slurve med et tilbakespill. Ballen gikk rett i brystet på Marius Andersson, før den spratt ut til Mathias Falch. Blått lag stod plutselig med tre mot én, og Falch lot forsvareren ta det første steget, før han spilte tilbake til Andersson, som med et nok et velplassert skudd dermed ble tomålsscorer for første gang i karrieren.

Neste angrep fikk Mathias Falch avslutte selv. Eirik Tarberg la ut på et nytt raid og kom seg inn i feltet, før han så opp og la en ferdigscoret pasning til Falch, som med høyrebeinet prikket inn 12-3 midt i mål mellom keeper og en forsvarer.

Marius Andersson og Erik Nordby har hatt en intern målkonkurranse i år, og etter Anderssons andre mål lå Nordby på etterskudd. Mannen som i dag rundet 75 kamper ristet av seg promillen og gikk opp i angrep. Han fikk kula, dro seg ned mot dødlinja og klinket ballen opp i nettaket. En strålende enkeltmannsprestasjon, og dermed stod også han med tolv mål i år.

Helt på tampen fikk Blått lag inn to mål til. Først driblet en frisk Nikolai Kleivan seg frem til 16-meteren, før han elegant la ballen opp i høyre kryss med et flott skudd. Deretter fikk Martin Kloster fri bane mot mål etter et langt utspill fra Martin Nistad, og alene med keeper kunne han sette et verdig punktum på kampen og Internserien 2010.

Blått lag vant 14-4 i siste serierunde, og selv om de ikke kunne gjøre noe med tabellsituasjonen sin, fikk de i det minste rettet litt på målforskjellen sin.

Vi gratulerer begge lag med vel overstått sesong og ser frem til en ny og spennende utgave av Internserien i 2011!