C. Poppe
Innbyttere: P. Nævestad inn e/10., K. Larsen fra 30.
Korsvoll Hvit (4-4-2):
Avgjørelsen
På lørdag, i årets 14. internkamp, én runde før slutt, ble årets vinner av Internserien kåret!

Med poeng i dagens internkamp ville Hvitt lag sikre seg sitt første seriegull.

Ingen av lagene startet kampen med elleve mann, noe som ga ekstra rom til Christian Poppe ute på venstrekanten. Verken Marius Andersson eller Daniel Ramberg greide å stoppe ham, og da Mathias Falch klarerte det påfølgende innlegget rett i beina på Erik Nordby, var Hvitt lags kaptein nådeløs. Frem til avslutningsfesten senere på kvelden hadde han planer om å legge opp etter denne sesongen, og med 1-0-scoringen på samvittigheten så det ut til å bli et verdig far vel for en av C-lagets største profiler.

Christian Poppe la på til 2-0 noe senere, riktignok ikke i det såkalte Poppe-hjørnet, før Nordby satte inn sitt andre for dagen, slik at det stod 3-0 til Hvitt lag til pause.

Johannes Blåsternes hadde gått målløs av banen i samtlige kamper denne sesongen frem til i dag, og han truet med å legge opp om han ikke fikk høre lyden av nettsus denne lørdagen. I andre omgang ble det klart; han fortsetter på C-laget også neste år.

Med utsøkt presisjon styrte han et innlegg opp i krysset, og dermed kunne han og Korsfarerne puste lettet ut.

Bildene: Over: Restene av Blått lag depper ikke. Fra venstre: Daniel Ramberg, Nikolai Kleivan, Gunnar Sjølie, Fredrik Runar, Marius Andersson, Hans Fredrik Fodnes, Eirik Tarberg, Peder Nævestad og Mathias Falch. Under: Seriemestere 2010; Hvitt lag. Bak fra venstre: Andreas Løvstad, Christian Poppe, Jacob Nordby, Erik Nordby og Kenneth Larsen. Foran fra venstre: Peder Nævestad, Bernt Foss, Johannes Blåsternes, André Stangebye og Espen Liljeblad. Liggende: Sigbjørn Berntsen.

Blått lag ble ikke helt utspilt i denne perioden, de fikk nemlig to velfortjente reduseringer. Først steg Mathias Falch til værs og headet et frispark fra Eirik Tarberg inn i høyre hjørne fra tolv meters hold, før samme Tarberg spilte vegg med Nikolai Kleivan og scoret sitt tolvte mål for året.

Mathias Falch fikk dessuten et skuddforsøk reddet på det Hvitt lag hevdet var streken, men ballen hadde muligens krysset krittlinjen før de hvite fikk banket den av gårde. En oversett dytt og dermed også et oversett straffespark kunne også gjort kampen mer spennende, men dette var i bunn og grunn Hvitt lags store jubeldag.

Like etter var det nemlig Jacob Nordbys tur til å briljere. Han tråklet seg forbi halve Blått lag, før han frekt lobbet ballen over Gunnar Sjølie og i mål.

Også Johannes Blåsternes ville vise at han kunne lobbe, og etter å ha driblet av to mann lobbet han inn sitt lags sjette. Hansi Fodnes fikk det tungt ute på backen etter hvert, og i forkant av denne scoringen forsøkte han å holde igjen Blåsternes, dog uten suksess. Den trivelige backen fikk likevel gult kort, og minutter senere var det slutt. En sen takling resulterte i nok et gult kort og straffespark til Hvitt lag.

Blåsternes satte straffen sikkert i mål, og fem minutter senere lot kampleder Amund Rognmo Hansi Fodnes komme inn på banen igjen. En hyggelig gest, kanskje et resultat av at han tidlig i omgangen annullerte Martin Nistads scoring, angivelig for angrep på keeper?

Dagens siste mål kom fra Christian Poppe. Han tilbrakte 30 minutter av andre omgang i oppvarming utenfor banen for å bli kvitt en strekk, men mot slutten kom han inn igjen. Da han så fikk stå helt alene ved 16-meteren, skjøt han løst ned i Poppe-hjørnet.

Rognmo blåste av kampen, og Hvitt lag kunne slippe jubelen løs, gullet var sikret! Bestemannsprisen gikk til Erik Nordby, som definitivt viste hvorfor han bør spille fotball for C-laget også neste sesong.

Vi gratulerer Hvitt lag med et fortjent og imponerende seriemesterskap!