Innbyttere: A. Lausund inn etter 21 min. H. Bånerud reserve fra pause.
Korsvoll Blå (4-4-2):
Fornyet spenning
Hvitt lag kunne sikret gullet i søndagens internkamp, men Blått lag ville det annerledes.

Forrige uke møtte rekordmange spillere til kamp, men i dag var det tilbake til normalen, og selv ikke etter at de to G95-forsvarerne Tristan Cook og Sigurd Mydske ble med var vi fulltallige. Da bergensstudenten Andreas Lausund til slutt parkerte sykkelen ved gjerdet og hoppet inn på banen var begge lag fulltallige.

Hvitt lag måtte spille de første 25 minuttene med ti mann, og de blå fikk dermed en liten fordel i kampen de var nødt til å vinne for å ha muligheten til å ta gull.

De startet bra for gjestene, og debutant og venstreback Ken Endre Bukta satte inn 1-0 etter fint samspill med midtstopper Truls Skeie.

Bildet over: Keeper Nordby må kapitulere. 1-0 til Blått lag. Under: Keeper Nordby må kapitulere. 2-0 til Blått lag.

Martin Nistad hadde frem til i dag verken vunnet eller scoret i Internserien, men da et langt oppspill fra høyre sendte ham alene med Nordby i mål, scoret han enkelt. Målet burde muligens blitt annulert for offside.

Det var høy tenning og mange kontroversielle situasjoner og avgjørelser denne søndagen. 2-0-målet er nevnt, mens Carsten Ekholt noe tidligere hadde blitt snytt for et straffespark da han ble felt, men fikk lobbet over keeper. Blått lag gikk også glipp av en svær scoringssjanse, da tre mann kom alene med keeper og feilaktig ble avblåst for offside.

Christian Poppe var flink til å utnytte åpningene i Blått lags urutinerte og angrepsvillige forsvar. Første gang han kom seg fri reddet Stein Ringstad mesterlig, men andre gang greide Poppe å lure ballen til side for den reaksjonssterke sisteskansen. Noe senere nærmest kopierte Poppe, årets mest målfarlige Korsvoll-spiller, sitt eget mål etter at Mathias Falch feilberegnet en pasning, og dermed stod det 2-2.

Skulle Blått lag rakne? Nei da, de har Marius Andersson, som etter flere år med måltørke endelig har begynt å finne veien til nettmaskene. Like før pause banket han ballen opp i nettaket fra tolv meters hold, slik at de blå igjen var i føringen.

Det ble knapt tid til pause fordi lagene som skulle spille etter oss allerede var på plass, og Blått lag passet på å slå til mens vertene fortsatt var i pausemodus.

Bildene: Over: Hvitt lag poserer for fotografen i pausen. Bak fra venstre: Olav Olseng, Erlend Ingvaldsen, Carsten Ekholt, Erik Nordby, Jacob Nordby og Alexander Tønder. Foran fra venstre: André Stangebye, Tristan Cook, Sigurd Mydske, Christian Poppe og Rune Østerhus. Under: Blått lag. Bak fra venstre: Truls Skeie, Fredrik Runar, Martin Nistad, Håkon Bånerud, Andreas Lausund, Andreas Kjelstrup og Mathias Falch. Foran fra venstre: Ken Endre Bukta, Martin Kloster, Stein Ringstad, Nikolai Kleivan og Marius Andersson.

Først sov de da Marius Andersson og Andreas Lausund vartet opp med en frekk cornervariant, som endte med at sistnevnte skrudde ballen opp i venstre kryss fra kanten av 16-meteren. Bare minutter senere satte Martin Nistad inn sitt andre for dagen da Hvitt lags nye Esi Ingvaldsen fomlet i feltet, og Blått lag, anført av en solid Martin Kloster, var på god vei mot sin første seier i Internserien siden superweekenden i den første skoleferieuken i juni.

Da våknet Hvitt lag, som altså ikke hadde tapt på syv matcher. Først reduserte André Stangebye fra kort hold, før brødrene Nordby stod i kø for å score da en imponerende angrepsbølge fra de hvite endte med at yngstebror Jacob pirket inn 4-5.

Deretter utlignet Christian Poppe til 5-5 på corner med en teknisk dårlig heading som gikk i en rar bue over keeper, og lagene var like langt.

Da det så som mørkest ut, trådte Håkon Bånerud ut av mørket. I år har han stort sett spilt midtstopper, men da han entret banen en halvtime før slutt i dag, var det som sentral midtbane. Den tidligere G89-kapteinen stod på både i angrep og forsvar, og da Esi måtte gi retur på et frispark fra Nikolai Kleivan, var Bånerud der og satte inn 6-5 og sitt første mål for året.

Bildene over: Håkon Bånerud scorer på returen fra Nikolai Kleivans frispark, feirer, og benytter samtidig anledningen til å erte Christian Poppe.

Blått lag holdt unna i sluttminuttene, selv om blant annet Tristan Cook, G95s faste midtstopper og toppscorer, flere ganger fyrte av fra distanse. Både unge Cook og Sigurd Mydske var hyggelige og dyktige bekjentskaper, og om de står på kan de nok få med seg mer enn bare internkamper i Korsvolls senioravdeling.

Det burde Stein Ringstad også få, selv om utspillene ikke satt helt i dag.

Rune Østerhus nærmer seg allerede ti kamper i Korsvoll-drakt, men i dag måtte han forlate banen med pustevansker ti minutter før slutt, slik at Hvitt lag avsluttet som de startet; med ti mann. Sånt skjer av og til, men om samtlige påmeldte hadde møtt opp, hadde vi sluppet disse problemene.

Dagens mest pliktoppfyllende var utvilsomt Fredrik Runar, som skjøt over gjerdet et kvarter ut i andre omgang, og deretter brukte 20 minutter på å lete etter ballen. Man skal lete til man finner, og spille til man vinner. Det gjorde Blått lag i dag, og det er dermed fornyet spenning i toppen av tabellen.

Hvitt lag trenger fortsatt bare ett poeng for å vinne Internserien 2010, og de kan til og med tåle å tape de to siste kampene, selv om de bør være oppmerksomme på at den positive målforskjellen deres, og Blått lags tilsvarende dårlige målforskjell, kan snu fort, ettersom det kun er to lag i ligaen.

Tabellen etter tretten runder:

1. Hvitt lag – 69-63 – 6-3-4– 21 p
2. Blått lag – 63-69 – 4-3-6– 15 p

Bildene: Over: Jacob Nordby trikser med ball før kampen. Under: Mathias Falch dirigerer Blått lag på plass før kampstart.

Bildene: Over: Andreas Lausund har nettopp ankommet Korsvollbanen, intetanende om at han en halvtime senere kom til å score på et nydelig langskudd. Under: Et flott Blått angrep.

Bildene: Over: Corner til Blått lag i første omgang. Under: Nordby holder ballen i fast grep.

Bildene over og under: 15-åringene Sigurd Mydske (over) og Tristan Cook (under) imponerte i denneinternkampen. Her i duell med henholdsvis Martin Nistad (over) og Andreas Kjelstrup (under).

Bildene: Over: Håkon Bånerud er på plass. En drøy halvtime før slutt entret han banen, og mot slutten satte han inn den avgjørende scoringen, hans første mål for året. Under: Stilstudie over to bilder av et Andersson-innlegg.

Bildene: Over: Blått lag feirer Lausunds 4-2-mål. Under: Carsten Ekholt felles av keeper Stein Ringstad i første omgang. Ble han snytt for straffe her?

Bildene: Over: Truls Skeie fører ballen oppover. Stopperkollega Mathias Falch helt til høyre i bildet. Under: Ken Endre Bukta (9) scoret i debuten for Blått lag.

Bildene: Over: Stemningsbilde fra Korsvollbanen. Under: Endelig vant Blått lag igjen, og Andreas Kjelstrup og co har dermed fortsatt muligheten til å vinne Internserien 2010.