Innbyttere: J. Asmervik, H. Elabdouni, J. Nordby, P.                   Snellingen og A. Tønder.
Korsvoll Hvit (4-4-2):
Knapp borteseier
Hvitt lag tok et stort steg nærmere gullet i lørdagens internkamp. Vi har et kort referat og mange bilder!

Søndag ble tolvte runde i Internserien spilt, og to rekordstore tropper på til sammen 32 knallgode spillere gjorde dette til et av årets jevneste oppgjør. Ekstra moro var det å se at Andreas Schwencke og Aleksander Omtvedt var innom byen og Korsvollbanen på en kort ferie.

Kampen ble for øvrig spilt 10.10.10. Det er kult.

Det var høyt nivå på begge lags mannskap, men Hvitt lag hadde et lite overtak i hele første omgang, og det tok ikke veldig lang tid før André Stangebye fikk rom på høyrekanten og rullet ballen over i motsatt hjørne til 1-0. Christian Poppe og Lyns nye A-lagsstjerne Magnus Moan terroriserte Blått lags forsvar fra sin venstrekant, og sistnevnte var arkitekten bak 2-0-målet, da han kom ned til dødlinja og fikk slått inn i feltet, der Carsten Ekholt slurvet, slik at Fredrik Schwencke endte opp med å styre ballen i eget nett bak keeper Paal Ringstad.

Bildet: Magnus Moan slår inn i feltet til det som skal bli 2-0 for Hvitt lag.

Ringstad, sier du? Ja, Paal er Steins bror, men egentlig utespiller. I dag startet han i mål utelukkende på grunn av det berømte etternavnet, ikke på grunn av keeperferdighetene. Sånn er det av og til med laguttak, vi har for eksempel to blad Riise på landslaget.

Midtveis i første omgang ble det et kort opphold i spillet for at lagene kunne bytte ut og inn spillere. Blått lags angriper Daniel Ramberg forlot banen med sykdom uten å ha utrettet stort, mens midtstopper Håkon Bånerud også trakk opp på tribunene sammen med LSK og Blått lags Mads Dahm. Inn kom blant annet Peder Nævestad, som fikk spille spiss i sin 50. kamp for C-laget.

Hvitt lag satte inn flere juniorer, deriblant teknikerne Jonas Fonn Asmervik og Halim Elabdouni og forsvareren Petter Snellingen.

Det ble litt jevnere etter at Blått lag sendte Truls Skeie opp på midten og Eirik Tarberg ned i forsvaret, men Hvitt lag fikk likevel omgangens siste mål. Nevnte Jonas Asmervik flikket en pasning fra Jacob Nordby videre til kaptein og innbytter Erik Nordby, som fra 16-meteren skrudde ballen over i høyre hjørne bak en dekket Fredrik Schwencke, som ikke hadde mulighet til å se utgangen på det ikke altfor harde, men velplasserte skuddet.

Et av Korsvolls største talenter det siste tiåret, Low Lay Logics Pelle Bamle, måtte forlate banen i pausen, ettersom rockelivet har tæret på kondisjonen hans, men Blått lag fikk likevel en pangstart på andre omgang.

Eirik Tarberg slo en flott langpasning opp mot Marius Andersson allerede i det 46. minutt, som løp oppover kanten, skar inn fra høyre og fant den ene åpningen keeper Johannes Blåsternes ikke klarte å dekke. En vakker scoring!

Bare fire minutter senere gjorde Christian Poppe akkurat som han pleier å gjøre det. Etter en corner fra Høgevold fikk han stå upresset skrått til venstre ute i feltet, og med godfoten moste han ballen tilbake ved bortre stolpe bak Blått lags tredje og siste keeper denne kvelden, Aleksander Omtvedt.

Bildet: Ikke rart Blått lag ikke scoret, bare se på målet Andreas Schwencke voktet...

Hvitt lag hadde flere spillere å ta av utover i kampen, men de slet med å fordele spilletiden, og kanskje var det forvirringen som gjorde at Blått lag slapp mer inn i kampen i andre omgang.

I det 59. minutt kom en av kampens mest omdiskuterte situasjoner. Marius Andersson tok ned ballen i feltet og siktet seg inn mot sin andre scoring for dagen, men skuddet ble i stedet til et innlegg, og Truls Skeie kunne enkelt løpe ballen i mål fra to meters hold. Bortelaget ropte på offside, men dommer Erik Nordby lot tvilen komme det angripende laget til gode, og dermed stod det 2-4. Med tanke på at Truls Skeie nesten alltid kommer på slike løp gjennom feltet, var nok dette en korrekt avgjørelse.

I det 70. minutt gjorde samme Skeie nesten alt selv da han satte inn Blått lags tredje redusering. Det gikk mot en viktig opphenting, ikke minst med tanke på tabellsituasjonen, men i det 79. minutt kom kampens desidert mest omdiskuterte situasjon. Dommer Johannes Blåsternes dømte offside da Andreas Kjelstrup var borti et gjennomspill, og mens innbytter Marius Andersson diskuterte dette med dommeren, slo Hvitt lag en lang ball opp i angrep bak Blått lags forsvarslinje og inn i en klar offside. Stopperne Tarberg og Mathias Falch kom etter hvert på rett side, men da hadde alt Marius Høgevold funnet Erik Nordby, og kapteinen nådeløs og satte inn 5-3 steinhardt via stolpen.

50-kampersmannen Peder Nævestad gjorde som de fleste andre jubilanter da han vippet inn 4-5-reduseringen i det 88. minutt, men det var for sent.

Hvitt lag tok en veldig viktig 5-4-seier, i kampen som etter hvert kan vise seg å bli den som i realiteten avgjorde Internserien 2010. De hvite leder nå med ni poeng idet tre kamper gjenstår, og kun en enorm og målrik sluttspurt fra Blått lag kan gi dem deres andre gull på like mange forsøk.

Tabellen etter tolv runder:

1. Hvitt lag – 64-57– 6-3-3 – 21 p
2. Blått lag – 57-64– 3-3-6– 12 p

Info om bildene under:
1. André Stangebye scoret i dag også. Han står nå med fem kamper og fem mål i 2010.
2. Hvitt lag var spesielt gode i første omgang. Her angriper de.
3. - 6. Carsten Ekholt og Fredrik Schwencke i en av mange dueller. Førstnevnte vant den viktigste; i forkant av 2-0-målet.
7. Også Oskar Pilhjerta og Olav Olseng var i flere dueller i løpet av matchen.
8. Jacob Nordby gjorde det bra på Hvitt lags midtbane.
9. Magnus Moan og hans Lyn greide det C-laget ikke greide i år; å rykke opp fra 6. divisjon.
10. To av dagens dommere, Mathias Falch og Johannes Blåsternes, løper for å komme opp i situasjonen.
11. - 15. En stilstudie i hvordan Eirik Tarberg setter fart og rykker fra motstandere.
16. - 17. Tomålsscorer Truls Skeie var blant Blått lags beste spillere denne søndagen.