Innbyttere: E. Rynning.
Korsvoll Hvit (3-4-3):
Ny poengdeling
Kvaliteten på spillet varierte, men publikum fikk se to glade lag under lørdagens internkamp.

For en gangs skyld var det Blått lags spillere som sviktet. Kun Marius Andersson og Nikolai Kleivan rakk kampstart, mens en forsinket Håkon Bånerud kom rett fra frokost på McDonalds og entret banen etter et kvarters spill. Sistemann, Mathias Falch, dømte første omgang, før han gjorde comeback etter pause. Ved siden av seks debutanter fikk hjemmelaget med seg Didrik Aamnes, som spilte én kamp for Hvitt lag i fjor, samt Espen Schjerven.

Mens Blått lag måtte starte i en 4-3-2-formasjon, valgte de hvite å gå ut i 3-4-3, der blant annet Bernt Foss spilte sentral midtbane med hvit lue på hodet.

Bortelaget forsøkte å utnytte overtallet de hadde de første 15 minuttene, men den tidligere Hundvåg-kjempen Ørjan Søvik holdt tritt med Hvitt lags mest gjennombruddshissige spiller, Pål Schjerven, og fikk avverget de største sjansene sammen med stopperkollega Geir Hauge, også kjent som hobbyrapperen Goxn fra Stavangers undergrunnsmiljø.

En tvilsom offsideavblåsning hindret Espen Schjerven i å score alene med Magnus Olsen, og like etter kunne i stedet storebror Pål sende bortelaget i ledelsen da han endelig greide å rykke fra forsvaret.

Tre mann i forsvaret ble litt for lite for Hvitt lag, ettersom Christian Eidsmo stadig kom til avslutninger i og rundt 16-meteren.

Det ble ikke flere mål i første omgang, og etter en kort pokalseremoni i pausen, kunne vi gyve løs på de siste 45.

Bildene: Lørdagens lagbilder. Over: Blått lag. Bak fra venstre: Håkon Bånerud, Martin Kloster, Nikolai Kleivan, Marius Andersson, Didrik Aamnes og sistnevntes venn. Foran fra venstre: Lars Thorvaldsen, Christian Eidsmo, Espen Schjerven, Geir Hauge og Ørjan Søvik. Mathias Falch var dommer og ikke i spill før etter pause. Under: Hvitt lag. Bak fra venstre: Tommy Johansen, Bernt Foss, Sigbjørn Berntsen, Adrian Aamnes, Leiv Jørgen Bakkerud og Espen Liljeblad. Foran fra venstre: André Stangebye, Pål Schjerven, Johannes Blåsternes, Magnus Olsen og Rune Østerhus. Innbytter Endre Rynning var i oppvarming da bildet ble tatt.

Adrian Aamnes lå oppe og vaket i Hvitt lags angrep etter at André Stangebye måtte forlate banen med skade i det 55. minutt, men også for å slippe dueller med lillebror Didrik på midtbanen. Med sin presise venstrefot viste eldstebror Aamnes at hadde fortjent 20 i mer enn frispark på FM da han banket inn 2-0 til bortelaget i det 69. minutt.

Nikolai Kleivan kom som vanlig til flere store muligheter, og til slutt kunne han rulle et innlegg fra unge Eidsmo i mål bak Leiv Jørgen Bakkerud.

Hvitt lag, nå altså med kun ti spillere på banen, svarte så å si øyeblikkelig, da debutant og innbytter Endre Roald Rynning dunket inn 3-1 på et flott skudd fra kanten av 16-meteren.

En annen debutant, Blått lags offensive høyreback Lars Thorvaldsen var hjemmelagets kanskje viktigste angrepsvåpen, og gang på gang skapte han hodebry for bortelagets forsvar, som bestod av stadig færre spillere, ettersom flere og flere ble med oppover på jakt etter den avgjørende scoringen. Thorvaldsen, som har en fortid på juniorlaget til Eidsvold Turn, ble kåret til banens beste spiller etter matchen.

Mathias Falch har vært ute i over en måned med ankelskade, og markerte gjensynet med kunstgresset med å heade et innlegg i nettet, før han fikk ballen i feltet, dro den forbi Espen Liljeblad og skjøt ned i høyre hjørne og forbi Leiv Jørgen Bakkerud, slik at det nå stod 3-3.

I motsatt ende av banen hadde Johannes Blåsternes et susende volleyforsøk fra 25 meters hold, mens Adrian Aamnes traff nettveggen. Både Falch, Kleivan, Eidsmo og Hauge brente alle store sjanser for Blått lag, og da hjemmelaget i tillegg fikk straffespark på overtid etter at Espen Liljeblad felte Kleivan, så det ut til at snuoperasjonen deres skulle lykkes. Marius Andersson, som spilte sin 99. kamp for C-laget, la ballen til rette, men forsøket hans var både dårlig plassert og løst, og en sprek Bakkerud reddet enkelt. Straffen minnet mye om den middelmådige straffen samme spiller scoret på mot VSF i sommer, men denne gangen var keeperen altså med på notene.

Dermed endte det 3-3, noe som betyr at Hvitt lag beholder ledelsen i Internserien idet det gjenstår fem matcher.

Selve ferdighetsnivået på kampen var ikke så altfor høyt, men det var en god tone hele veien, mye latter, og tidvis fikse forsøk fra begge lag.