Innbyttere: A. Omtvedt, D. Ramberg og A. Rognmo.
Internserien, den lokale ligaen der spillere fra Korsvoll IL og diverse løsgjengere fra bydelens bakgater samles for å sparke ball, startet opp igjen lørdag ettermiddag.

Etter stor suksess i fjor, der over 100 spillere deltok og Blått lag til slutt trakk det lengste strået i en rekordjevn serie, var det mange spente fjes som møtte opp for å feire at et halvt års ventetid var over. Endelig var det seriestart i Internserien 2010!

Hvitt lag hadde hjemmebanefordel, og de hadde i tillegg forsterket laget med blant annet den ferske A-lagsspilleren Håvard Moen, som spilte spiss med Johannes Blåsterness. Ellers var Nordby-brødrene å finne sentralt på midten, mens Pål og Tommy bandt det hele sammen helt bakerst.

De regjerende mestrene hadde hentet inn Korsfareren Nikolai Kleivan, som til tross for en lei strekk fikk tillit på midtbanen sammen med en nyklippet Fredrik Løland. Daniel Ramberg, som egentlig har tatt et sabbatsår fra fotballen, var for øvrig tilbake på benken i dag, mens Lars Dellemyr hadde fri fra studiene i Bergen og spilte spiss.

De første 45 minuttene skulle vise seg å bli den første målløse omgangen i Internseriens historie. I fjor ble nemlig ligaen raskt kjent som en målorgie uten like, for på totalt 15 kamper ble det scoret 145 mål, noe som gir et snitt på 9,67 mål per kamp.

I dag ble det derimot tidlig klart at begge lag hadde skjerpet seg defensivt, samtidig som begge lag hadde to meget solide keepere. Espen Liljeblad, som egentlig ga seg som målmann i 2008, stod en praktkamp for Hvitt lag frem til Magnus Olsen erstattet ham i det 67. minutt, mens trønderen Åsmund Aarrestad plukket ned alle baller som kom mot Blått lags mål.

Håvard Moen fikk omgangens største sjanse da han kom alene mot keeper, men avslutningen var verken presis eller hard nok, og nevnte Åsmund fikk slengt ut en fot og parert skuddet.

Andre omgang bød på enkelte rokkeringer hos begge lag, men Blått lag passet på å beholde solide Truls Skeie som midtstopper også foran de siste 45.

Bildet: Erik Nordby fører ballen forbi Løland, og Kleivan reagere for å kaste seg inn foran pasningen som snart er på vei mot Jacob Nordby. Til høyre ser vi dagens dommer - Eirik Tarberg.

I det 51. minutt kom årets første mål i Internserien. Eldstebror Nordby fant Håvard, som viste hvilke avslutteregenskaper Moen-brødrene innehar da han prikket inn 1-0.

Bare fem minutter senere angrep de hvite på ny. Denne gangen fant Nordbys pasning veien til Esi Ingvaldsen, som sendte av gårde et skudd som hadde retning for mål. På bakstanga kom Håvard løpende, og med en liten flikk kontrollerte han ballen over streken.

Hvitt lag var i siget, og på motsatt side hadde Blått lag marginene mot seg. Nykommer Kleivan traff treverket to ganger, mens Lars nølte i avslutningsøyeblikket da han fikk en stor mulighet.

I stedet for en blå redusering gikk Hvitt lag i angrep, og på ny skulle kombinasjonen Nordby-Moen vise seg å være avgjørende for utfallet. Midtbanegeneralen spilte frem sistnevnte, som med et knallhardt skudd nesten ødela nettmaskene bak Åsmund. 3-0!

Blått lag satte i gang en sluttspurt, og Lars utnyttet nøling i det hvite forsvaret da han rappet ballen foran mål og rullet den inn under Magnus Olsen et kvarter før slutt.

Etter dette headet Mathias Falch over på innlegg fra Carsten Ekholt, mens Daniel headet i krysstanga. Kleivan lobbet over keeper, men utenfor mål, og det var ikke før Tommy Johansen holdt igjen Mathias to minutter på overtid at bortelaget fikk en ny redusering. Dommer Tarberg kunne ikke gjøre annet enn å peke på straffemerket, og Mathias gikk selv frem og satte ballen kontant langs bakken og ned i høyre hjørne. Blått lag fikk en siste mulighet i kampens siste overtidsminutt, men måtte til slutt gi tapt.

Hvitt lag kunne juble for tre poeng og tabelltopp, mye takket være et ballspillende forsvar, en meget god midtbane og raske angrep. Hjemmelaget spilte best, og fortjente sånn sett seieren, men det var ingen tvil om at bortelaget skapte de største sjansene og både kunne og burde scoret mer enn to mål.

Pål Schjerve beviste for øvrig at Internserien også er god trening - en gjennomsnittspuls på 142, makspuls på 188 og 1400 forbrente kalorier er imponerende.

Etter matchen ble det kick-off-fest hos Nordby med grilling, CL-finale på lerret og generelt god stemning. Dette lover bra for fortsettelsen!